dinsdag, mei 27, 2014

Waarom ?

Waarom er gisteren geen blog was ? Nee, het was niet om de verkiezing te verteren, een aandachtig lezer van mijn schrijfsels zal wellicht geraden hebben dat we gisteren naar de specialist waren, met Anny. Controle-bezoek, en ze is weer goedgekeurd voor 6 maand...
('t Is erger dan met mijn auto, die moet maar om het jaar gekeurd worden...alhoewel...)

Alhoewel ?

Ja, de vorige keer dat ik mij mocht verheugen in het jaarlijks bezoek aan de autokeuring, kreeg ik een nota op het keuringsverslag: Of ik astemblieft als de gesmeerde bliksem er voor wildige zorgen dat ik in het bezit kwam van een nieuwe nummerplaat, want in mijn oude zaten er gaten die er niet in hoorden... Ik dus,heel braaf (zo ben ik), een nieuwe nummerplaat aangevraagd.
Na een korte wijle (dit is een eufemisme) kwam ik dus in het bezit van een nieuwe nummerplaat, zo ene met een 1 vooraan... En ik verkeerde in het stille vermoeden dat ik daarmee aan alle verlangens van de autokeuring en de desbetreffende wetten, Koninklijke Besluiten, Ministeriële voorschriften en al die andere poespas had voldaan.
Ik snorde zielsvoldaan met mijn oude kar met nieuwe nummerplaat over Gods akker en de wegen van het Rijk.
Maar plots...
Plots viel er - uit een blote blauwe hemel - een groen kaart in mijn bus, of ik als de wiedeweerga mij met mijn voertuig ter keuring zou willen aanbieden...
Dat kan niet !
Ikke mijn telefoon gepakt, hem gelanceerd tot in het bureel van de keuring om te weten of er desgevallend somtijds per ongeluk een klein administratief foutje zou zijn kunnen gepleegd geworden...  Nee, zij missen nooit.
Ik moest me aanbieden voor een administratieve keuring waaruit moet blijken dat mijn nieuwe nummerplaat en mijn oude wagen wel bij elkaar passen...
Dat kost 7 euro en een sjiek.
Ikke dus ter keuring. (Er wordt alleen administratief gekeurd, dus je wagen mag op dat moment als het ware aan het desintegreren zijn, het kan geen kwaad)
Kom ik daar toe, ga netjes in de rij staan, sta een uurtje aan te schuiven en bied me dan aan aan de heren keurders.
Die bekeken me alsof ze het in Keulen hoorden donderen (Ik heb meegeluisterd, het donderde niet in Keulen)
Ze wisten dat je een administratieve keuring moest doen als je een occasiewagen en één nieuwe kentekenplaat hebt, maar het is dezelfde auto ? Ja meneer. En je moet komen? Ja meneer. Ben je het zeker ? Ja meneer, ik heb daarvoor nog gebeld meneer. Ondertussen stonden er drie keurders bij mij.
Geen een wist wat ze met me aan moesten.
Ze gingen dan maar naar hun bureel, gaan telefoneren, wellicht naar dezelfde dame die mij verplicht had te komen...
Na een tiental minuten was alles opgelost.
Ik en mijn wagen werden administratief goedgekeurd.
Ik met mijn 7 en oneffen euro naar de kassa.
Bleek het iets meer te zijn... Ze had vergeten te vermelden dat ik ook een nieuwe sticker moest hebben voor op mijn voorruit (Ik heb een bedrijfsvoertuig), en die sticker + het aanmaken kostigede ook weer 5 eurootjes...

djudedju

Waarom ?
- ik denk dat ze het zelf nog niet echt weten, maar ze keurden het - administratief - goed.
en ik ?
Ik ben blij dat door mijn toedoen de Belgische staat weer een beetje meer in financieel evenwicht is...

djudedju

Het gekste vind ik nog het feit, dat die brave keurders daar uiteindelijk voor joker stonden, en ook niet wisten wat ze met mij en mijn nummerplaat aan moesten. Eigenlijk is zoiets toch niet hun werk? Die mensen hebben het al druk genoeg, en hebben wellicht veelal te maken met mensen die heel boos op hun werk reageren.
En als we eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat ze een goed en voornaam werk doen, voor onze eigen veiligheid en die van anderen.

tot de volgende ?

1 opmerking:

Woelmuizenier zei

Hier in D moet ik alle 5 jaar naar de administratieve keuring: kijken of dat mijne oude geboortdatum resp. -plaats nog altijd dezelfde is als vroeger. Ik krijg dan een nieuwe id.kaart met dezelfde oude gegevens zodat ik kan bewijzen dat ik nog altijd dezelfde ben die ik al altijd was.
Kosten: 20,00 € + 2,40 € (portokosten per aangetekende brief) + 0,60 € (versturen PUK-code) = 23 €.
Een fluitje van een (euro)cent.