zondag, mei 04, 2014

'k Hem nog twie bollekes in mijnen zak....

Description unavailable
Description unavailable (Photo credit: Toos&TheSea)
Voor het eerst in vééééééle jaren is er een politieke partij die zich vooral wil profileren als "plezant" !
Ze staan allemaal heel leuk het liedje  "Mijne Vlieger" van Walter De Buck te kwelen, en ze zijn net begonnen aan "'k Hem nog twie bollekes in mijnen zak...", dat kun je zien aan de olijke twee opgestoken vingertjes...
We hebben nog niet genoeg soepkiekens in de politiek, nu krijgen we er ook nog flauwe plezante bij...
djudedju...
(Walter zal daar niet mee kunnen lachen!!!)

Allee, zo lang we nog met die mannen en vrouwen kunnen lachen... Want straks zijn dat wellicht mensen die mede gaan oordelen over de wetten die wij moeten opvolgen... En dan gaat het lachen ons heel vlug vergaan.

Maar ik ga niet deze zondagse blog verspillen aan de politiek. Die zijn geen letter waard, en zeker geen zondagse letter. Dus: over naar ander onderwerp.

Ik wil alle mensen nog eens heel hartelijk danken voor de stoffeliers die ik mocht ontvangen, dank zij een simpele oproep in dit blogje... Ik heb nu vier struikjes staan, en nog wat zaad op de hoop toe ! De Erysimum Cheiri (Cheiranthus Cheiri) is dus welhaast verzekert van een goede toekomst in mijn tuin !

Mijn tuin raakt stilaan, na de grote kuis, weer een beetje op zijne plooi... De nieuwe aanplantingen slaan aan, en de oude planten  zijn weer aan de groei. In mijn tuinvijver zwemmen heel wat goudvissen rond, rode en gele... maar helaas geen witte !
Ik heb al in een paar winkels uitgekeken, maar ik vind geen witte goudvis (Zonder plekken geel of rood)... Dus probeer ik nog maar eens met een oproep... Is er niemand die witte goudvissen heeft, en er me een paar wil van verkopen? Of heb je er net gezien in een of andere winkel??? Laat het me aub weten ! Alvast bedankt !

Nee, ik moet geen koi's hebben... Mijn beide vijvers zijn veel te klein om die dieren er in te huisvesten. Koi's hebben de neiging nogal uit te groeien, en horen dus in een grote vijver thuis.

Toevallig heb ik in een winkel goudkleurige weeralen gezien (Misgurnus fossilis)...
Maar die waren veel te klein, ik hoop die ooit eens wat groter tegen te komen, dan mogen die ook in mijn vijver... De weeraal is een leuk visje, die bij dreigend onweer heel actief zichtbaar is (anders zit hij meestal in de modder onderaan).  Daar dankt hij ook zijn naam weer-aal aan , hij duidt dus (on)weer aan...
Ik weet niet of deze diertjes ook zouden kweken in de tuinvijver. Goudvissen in ieder geval wel ! Gisteren en eergisteren zag ik mijn goudvissen heel geweldig jagen om te kunnen paren met de er in aanwezige vrouwtjes. Of er ook jongen komen? Ik hoop het, maar tot op heden is dat in mijn vijvers nog nooit gelukt. Reden ? Onbekend... Ik blijf dus hopen.

Maar je ziet, of liever, je hoort het, de tuin komt stilaan in orde.

En dat
Dat is veel belangrijker
 Vééél belangrijker dan heel de politiek.

Oh ja, straks planten we een courgette, een pompoen en een augurk... Nu ja, we planten uiteraard niet de vruchten, maar kleine plantjes... Gekocht op de markt... Op hoop van zegen...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Henk zei

Een mooie tuin is belangrijker dan een mooie kamer, Toon! Zeker met het mooie weer dat we deze lente en komende zomer nog gaan krijgen. :-)

Groetjes voor jou en Anny,

Henk