zaterdag, februari 27, 2010

Omloop Het Volk, sorry, Het Nieuwsblad...

In the picture - Omloop Het NieuwsbladImage by Dzipi via Flickr

Vandaag is het Koers, met een K in hoofdletter.
De eerste van de vele grote Vlaamse koersen, die van Vlaanderen zowat het landje maken van de voorjaarskoersen. Hier piepen niet alleen de sneeuwklokjes uit de kille grond, nee, er kruipen coureurs ook uit (en wielerterroristen).
Maar ik klaag niet, want de Omloop passeert weer aan mijn deur!
Wellicht denk je dan dat ik een groot supporter ben, maar nee, ik ben maar een heel klein supportertje van de wieleraars... Ik ben vooral supporter van het feit dat ze langs mijn deur passeren!
Want voor de inwoners vind men (de stad, de provincie en de staat) het niet de moeite de staat van ons wegennet een beetje convenabel te houden, maar voor de coureurs, ho maar! Ze hebben hier al weer netjes alle winterse putten opgevuld, en mocht er toch nog een nieuwe put ontstaan, Nokere Koerse en de Ronde van Vlaanderen passeren hier ook aan mijn deur, Kun je me telkens twee keer zien supporteren, de eerste keer voor de wegherstellers, en de tweede keer, iets minder gemeend, voor de renners in hun bonte pakjes.
(Dat de Ronde van Vlaanderen hier ook passeert, vind ik iets minder, want dat wil zeggen dat er hier dan straks ook zo'n 16.000 terroristen gaan voorbijkomen, hun snotneus snuitend in mijn hortensia's, hun lege drinkflessen met verdachte geur in mijn bloemperk zwierend, en massa's boterham- en andere zakjes uitstrooiend in het mooie groen. Dat dan plots veel minder mooi wordt.)

Maar dus, ik ben supporter omdat ik profijt heb van de spoedige wegherstellingen.

Ik zou toch één oproep willen doen, publiekelijk, namelijk dat Het Nieuwsblad, naast het inrichten van de koers en de daarbijhorende wielertoeristentocht, ook zou instaan voor het opruimen van al het weggeworpen vuil.

Ze komen hier zo massaal naar toe, omdat het zowat de streek is, waar je iedere Vlaamse koers doorheen jaagt, omdat het zo'n mooi parcours is. De Vlaamse Ardennen, met hun korte nijdige hellingen zijn niet alleen een uitdaging, het is ook een wonderbaarlijk mooie streek. Houen zo! Dus liefst geen zwerfvuil op dat mooie parcours (er naast ook niet). Dank u !

... en als ik nog eens mag zagen, wil je als organisator, ook eens aandringen dat alle wielertoeristen ook de wegcode respecteren? Het zou nuttig zijn, mocht je, als ultieme en sublieme reclamestunt, aan alle deelnemers eens een brochure zoudt bezorgen, weerbestendig, met de wetgeving voor wielertoeristen, in groep, alleen, in kleine groep en noem maar op, volledig en in klare taal: de wet terzake. Je kunt het nadien op de talrijke wielertoeristenevocaties rustig uitdelen om je krant te promoten, tot heil van je krant maar vooral van de bewoners van deze mooie streek...

Wellicht zullen jullie ook genieten van deze eerste koers van het jaar, want ze zenden het weer uit op TV...Dus met enig geluk (?) zie je Anny en mij ook weer staan kijkend naar de renners, en naar de vele volgauto's, moto's, helikopters en dergelijke... Wat jij niet zult zien, is hoe, na het passeren van de koers, een heleboel "echte" supporters met hun wagen hier zullen voorbijvliegen, om te pogen op een andere plaats nog eens hun renners te zien voorbijzwoegen. Het is op dergelijke dagen niet veilig om hier te wonen weet je...

En nog een kleine bedenking... Is er echt nergens een of ander genie te vinden, die oprolbare kasseibanen kan maken? Want hier moeten wij jaar in jaar uit over kasseien dokkeren, omdat enkele keren op het jaar hier een meute coureurs daar overheen gejaagd wordt... Zij hooguit enkele keren, en wij daarom gans het jaar ??? Niet erg fair hé ? Dus, als er iemand onder jullie zo briljant is, om een oprolbaar of opplooibaar systeem te ontwerpen met het uitzicht en het gevoel van kasseien, dan richten wij hier in ieder gemeente waar nu geklasseerde kasseistroken liggen, een groot monument voor hem op... Beloofd !

Genoeg over de Omloop... Ik heb toch al alle coureurs gezien, want ze zijn hier allemaal al gepasseerd op de verkenning van de omloop. Dan koersen ze niet, rijden ze netjes groep (merk) per groep voorbij, zodat je veel meer kans hebt om ze te herkennen... Eentje was er niet bij, die heeft dat niet nodig, die heeft al dikwijls gewonnen, en het zijn toch de anderen die voor hem moeten werken en niet omgekeerd... Hij zit liever in warmere oorden... en toch zijn er die er een Boontje voor hebben..???

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: