zondag, februari 28, 2010

Mooie koers, mooi, jongen, mooi !

Obese fietsterImage by jensjeppe via Flickr

Gisterenmiddag, zowat 13.30' uur, zegt Anny plots: " De koers is er al !" Ikke: "Da' kan niet, ze komen hier maar rond 15.30 uur voorbij" (Gezien hoe wij spreken met cijfertjes en afkappingstekens ? Knap he ?)
Maar toch, de moto's van de Broeders van Liefde passeerden reeds, dus wij naar buiten !
En ja hoor ! We hebben gedurende iets meer dan een half uur de koers zien voorbij komen. Niet dat er zoveel renners waren, maar 't waren de rensters, de vraauwen up ne v'lo...en die rijden een stuk trager (Je moet je supporters toch de tijd geven je goe te laten bekijken newaar) en ze hebben nog nooit van een peloton gehoord, ze rijden in groepjes van hooguit twintig mooie deernen in een keer voorbij. (Je moet ze toch goe stuk voor stuk kunnen bekijken newaar)...
En ik moet toegeven, ik heb ze gezien, en ik heb genoten!
Die koershelm, die bij de mannen zo'n lelijk attribuut is, staat beeldig op die mooie meisjeskopjes,en ik vind de benen ook al véél mooier. Maar daar is Anny het niet mee eens. Zij kijkt liever naar de benen van de mannen, al kun je die amper zien aan hun te hoge snelheid.
Nee, ik ben voor de wielrennerij gewonnen, bekeerd zeg maar...Toch als het van die mooie jonge deernen zijn. En in de manège hier iets voorbij, zie je bijlange niet zo'n mooie paardenstaarten als bij die frisse maagdekijns (?)...
Ook de mecaniciens van de wielerploegen vinden het duidelijk veel aangenamer om technieker te zijn bij de meisjes dan bij die mannen!
Ik zag er eentje met een of ander mechanisch euvel. Anders zie je die mechanieker aan het zadel duwen terwijl hij sleutelt aan de fiets, nu duwde hij - liefkozend - aan haar mooie ronde poepke, en de sleutels lagen ergens ter hoogte van haar mooie blauwe kijkers, want dat was waar hij naar keek... Zo zou ik ook wel mechanieker willen zijn... Lijkt me leuk.

Toch hebben ze al een deel van de slechte manieren afgekeken van de mannen... Eentje smeet haar drinkfles net in mijn tuintje ! We hebben het opgeraapt, en om Willem Vermandere te parafraseren:
En in die flessche doar zat iet heel sterks
dat haad ze gekregen van Eddy M...mmmm
Nog een paar koersen en al mijn nazaten hebben gratis drinkflessen op hunne vélo.

Heb je gekeken op TV ? Hedde ons zien staan blinken, Anny en ikke? We zijn toch in beeld geweest hé... Mijn zus Lieve belde om te zeggen dat ze ons gezien hadden. Geef toe, dat is dan ook veel interessanter dan die bende pedaalstampers hé?

Wij hebben dus een stuk van de uitzending niet gezien, omdat we er zelf moesten in optreden als achtergrondspeler, maar in het stuk dat ik gezien heb, heb ik 163 drinkflessen in de coulissen zien vliegen. Dan waren ze aan de Taaienberg, en heb ik niet meer geteld. 't Was niet te doen. Ik heb op het parcours gezien dat die mannen 4 keer bevoorraad worden, telkens met twee flessen (zoveel passen er op hunnen vélo), dat betekent dat ze dus elk tien flessen krijgen, zonder de flessen te tellen die ze door de knechten laten brengen (Nu ja, 't was niet warm, dus dat aantal zal wel meevallen), maar 10 flessen, meer dan tweehonderd coureurs... Als toeschouwer moet je al veel geluk hebben om zo geen fles tegen uw voorgevel te krijgen!

Nogal een geluk dat die 16.000 wielerterroristen hun pullen zelf moeten betalen, of de afvalberg zou niet te overzien zijn... Ik zie het zo al voor me: 1995 en nu beklimmen ze de taaienberg, een helling van 195 meter hoog.... 2010 en nu beklimmen ze de taaienberg, een helling van 212 meter hoog... Zeventien meter gewonnen, enkel en alleen aan drinkflessen en ander coureursafval in 15 jaar !
djudedju

Niettemin begin ik het idee te krijgen dat mijnen hof een mikveld aan het worden is voor coureurspullen...nee, niet coureurs-spullen, pullen!
Wellicht lezen er daar van die adepten mijn blog en zeggen ze tegeneen, die zaag, die moeten we hebben.
Ooit heb ik meegemaakt dat die drinkfles open werd weggegooid op mijnen hof, en uitgelopen was aan de voet van mijn sneeuwballenboom...zo'n ballen heb ik dat jaar gehad aan mijnen boom, de mensen dachten dat het een voetballenboom was.

Er is een moment sprake geweest dat er een dopingsonderzoek zou zijn van mijn planten. Maar gelukkig is dat niet doorgegaan, anders zat het er dik in dat ik mijn pijnstillers voor mijn rug kwijt was. Aangeslagen. tommetoch.

Héhé... Heerlijk hé, zo kunnen zeveren... Maar ja, jij moet het lezen hé. Misschien is dat veel minder leuk dan het wild fantaseren, alhoewel, fantaseren...dat van die mechanieker was echt. Leuke job.

Vandaag is 't Kuurne Brussel Kuurne, maar die passeren niet aan mijn deur. Deze namiddag gaan we naar tanteke. Als het weer het ons toelaat, want al waait het nu nog niet echt, ik heb mijne barometer nog nooit zo laag zien staan als nu. 't Zou dus goe kunnen dat het erg wordt! En terwijl ik dit zit te schrijven zie ik plots mijn hortensia's plat gaan liggen! De wind is er al !!!

Houdt u vast aan de takken van de bomen !
tot de volgende ?




Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: