zaterdag, februari 13, 2010

dat is wel een pijp

ceci n'est pas une pipeImage by paolovalde via Flickr

Het is dus geen Magritte.
Het is ook geen gewone pijp, maar een pijp in terracotta of zoiets, en zo zwart als de nacht. Het is dan ook uit Zwart Afrika, van de Bahoem of Banoem ??? De steel is gedeeltelijk uit been gesneden.

Met andere woorden, we zijn naar de rommelmarkt geweest, te Deinze. Met nog andere woorden, ze zijn gisteren dus met de bulldozer geweest om sneeuw te ruimen.

En het was weer hier alleen, hier aan het grote veld, de rest van de wegen waren redelijk berijdbaar. In Deinze lag er amper sneeuw, je zag tussen het dorre gras dat er wel wat sneeuw lag, maar je zag veel meer gras dan sneeuw. Hier is het één grote sneeuwvlakte voor mijn deur. Bizar hoeveel dat kan schelen op zo'n kleine afstand.
Als het weer het toelaat, gaan we morgen naar Merelbeke rommelmarkten... Zo veel markten zijn er niet in deze tijd van het jaar, en dan hebben we er al heel wat gemist door het slechte weer. Het was leuk er weer eens te zijn, en al die oude bekenden te zien en mee te keuvelen. De man van wie ik de pijp kocht, zou er voor de laatste keer bij zijn...Hij is al ooit een geopereerd aan de hersenen, en nu heeft hij weer pijn en moet hij weer op onderzoek. Hopelijk is het niet erg, is het geen terugkeer van zijn oude kwaal... Hij was al bij de weinige gelukkigen die zoiets mochten te overleven. Dan mag ik met mijn rug niet klagen, daar kun je oud mee worden.

Och ja, het leven is maar een zucht... Straks moet Monique ook geopereerd worden aan de knie, en zal ik enkele keren de hobby alleen moeten trekken. Dat is niet erg, tenzij de naaiende en breiende leden met vragen zitten, want dan zit ik daar met mijn mond vol bijterkes... Als het weer wat deftig blijft, ga ik "gras" kopen te Ronse, in een zaak voor maquettenbouw, en kunnen we binnenkort beginnen aan het grote werk: de kerststalletjes. Klinkt een beetje gek in deze tijd van het jaar, maar het is een werkje die wel enkele sessies zal vullen, dus moeten we het doen op het moment dat we niks speciaals hebben, want anders raakt het nooit af. Bovendien zou ik graag een paar van die kerststallen (eigenlijk grotten) kunnen tentoonstellen in september.

Je ziet, we blijven bezig hé...

Deze namiddag nog naar Tanteke, en de zaterdag is ook weer voorbij. Bart komt ook langs, ik heb hem benieuwd gemaakt naar de koorden die ik met de lucet maak. Voor de eerste keer dat ik iets heb uit zijn soort van dinges, dat hij niet kent... Joeps!

Voila, dat is zowat al het nieuws, veel is het niet, en ik ben vandaag niet in een filosofische stemming (ne mens mag niet overdrijven daarin hé), dus is het maar een kort blogje, eentje voor het weekend...

Oh, ja, wie met Gmail werkt, kan nu Buzz installeren, en via die weg kun je meteen ook mijn blogjes lezen...

Groetjes en tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: