donderdag, januari 03, 2008

mijn nieuwjaarsgeschenk aan u !

Ik weet niet zeker of het zal lukken via de koppeling, daarom schenk ik jullie nog eens allemaal het adres hier, gewoon in mijn tekst:
http://nl.giveawayoftheday.com/
Dit is mijn geschenkje aan u, in de hoop natuurlijk dat u het nog niet hebt... Op dat adres krijgt u elke dag een gratis aangeboden stuk software. Nu denk je, er is veel gratis software te vinden, maar dit is anders ! Dit is eigenlijk geen gratis software, maar wel degelijk volledige pakketten software die je anders moet kopen. Op deze site krijg je iedere dag, en enkel op die dag zelf ! de kans om die software gratis te downloaden !
Je kunt dit adres in je favorieten zetten, of je kunt je ook abonneren om iedere dag een mailtje te krijgen met het aanbod (maar dan in 't engels, tenzij dat nu ook al verbeterd werd...)
De software is natuurlijk niet iedere dag iets wat jij wilt hebben, of die je interesseert, maar nu en dan zitten er echt heel intersante dingen tussen. Op de site zie je ook steeds een gratis spelletje staan, aan dezelfde gratis voorwaarde! Wellicht is dat interessant voor wie kinderen heeft ?
Ik kan het je alleen maar aanraden om dagelijks eens te kijken, kijken kost niets.

Voila, mijn goede daad van vandaag zit er al op, nu kan ik weer lekker de beest uithangen !

Morgen moet ik weer chirurgisch te werk gaan. Voor Anny (niet bij Anny). Haar dokter vindt het nodig de dosis van bepaalde medicaties te verminderen. Hoezee denk je dan (ik ook), maar als je vaststelt dat er geen pillekes zijn in dat formaat, denk je, nu ja, een pilletje in twee...maar die pilletjes hebben geen vooraf ingemaakt kerfje om te breken... Nu ja, met een petoatermeske krijg ik die pilletjes wel in twee denk je dan...en dat lukt inderdaad vrij goed...Maar als ze dan de doses nog eens verkleinen, en ik dat pilletje in vier moet krijgen...dan wordt het wel eventjes iets moeilijker...Vandaar dat ik dat chirurgisch werk noem ! Een pilletje van ongeveer 4 millimeterkes in vier gelijke delen snijden. Dat is begot nog niet alles ! Nu en dan probeer ik van het gruis dat me rest toch een recuperatie te doen van een of twee stukjes die ongeveer 1/4 groot zijn, en ik moet zeggen dat ik de laatste pilletjes zelfs zonder brokken in het gewenste formaat heb gekregen...De truuk is gebruik te maken van het feit dat ieder mes ergens microscopisch kleine afwijkingen heeft! Daardoor kun je, mits heel weinig en sterk gedoseerde druk uit te oefenen, met het patatermesje een zaag-effect bekomen, en een zeer geringe hoeveelheid zaagstof niet te na gesproken, heb je perfect in vieren gezaagde minipilletjes over.
Het opvullen van de pillendoos van Anny is dan ook niet alleen een secuur werkje, maar bovendien ook een tijdrovend werk ! Er zijn zeven dagen in een week, en het bewuste stukje-pilletje moet ze twee maal per dag hebben, dat brengt mee dat 14/4 moet hebben, en dat je dus een half pilletje over moet houden voor de volgende keer. Dus moet je ook een doosje hebben om dat halve pilletje om de veertien dagen te bewaren, want die pilletjes zitten niet in een potje, maar in zo'n blaadje plastic met putjes in, waar in het pilletje ligt, en een zilverpapiertje aan de keerzijde om te beletten dat het pilletje uit het putje zou vallen...Maar eens je dat pilletje uit dat plasticje gewurmd hebt, kun je daar geen half pilletje meer in bewaren, omdat het zilverpapier kapot is op die plaats... Verveel ik je ? Troost je, niet zo erg als ik mij, als ik daar zit te prutsen aan die minikoleredingen...!!!

Nu, tot op heden heeft Anny, god zij dank, geen aanval meer gehad. Hopelijk kunnen we het zo houden. Binnen afzienbare tijd gaat de bond van de gepensioneerden van ons werk op reis naar Friesland. Ik ga nooit mee, maar vorige keer is Anny meegegaan, en heeft zich goed geamuseerd, dus wil ze nu weer meer... Ik moet zeggen dat ik echt schrik heb...Maar ja, kan ik haar dat afpakken? Ook moeilijk hé ! Ik heb geen schrik dat ze zich niet aan haar medicatie en haar dieet zou houden, maar als je zelf het eten klaarmaakt, dan weet je wat er in zit, in een restaurant weet je dat niet... Is er suiker bijgevoegd in de worteltjes ? is maar een voorbeeld van wat er allemaal kan misgaan. Stel dat ze daar in een kliniek terecht komt...Ik mag er niet op denken.

Hoe vervloek ik het feit dat ik niet mee kan ! Niet om er bij te zijn, maar omdat ik begot niet eens er naar toe zou kunnen als er iets mocht gebeuren ! Er is niet ergers dan onmacht.

Ik denk er sterk over om eens een groot werk te maken in pyrografie. Ik heb me zitten blindstaren op het boek met de etsen van Antoon Van Dijck... Die dingen zijn perfect te maken in pyrografie, maar niet in zo'n klein formaat als in het boek, en niet als een samenspel van heel dunne, dunne lijntjes, wel in tinten, in branden van diep bruin, bijna zwart, tot bijna onaangeraakt hout. Ik denk er over een plaat hout te halen van zo'n 80 cm groot... Het zal natuurlijk een werk van heel lange duur zijn, maar binst ik dat doe doe ik geen ander kwaad... Alleen zit ik nogal met het onderwerp verveelt... Bijna al die etsen die een voorstelling inhouden (en geen portret), zijn ofwel bijbels, ofwel mythologisch. Nu ja, ik doe het vooral om de uitdaging...

Voila, mijn bobijntje is weer af...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: