vrijdag, augustus 17, 2007

Onbegrijpelijk !

Op de regionale tv maakt men reclame voor een tentoonstelling van militaria en camouflage...Dat van die militaria zie ik wel zitten, maar de camouflage???? Als hij goed is, zie je hem niet, en als je hem wel ziet is hij niet goed.
Waarom zou ik in godsnaam naar zoiets gaan "kijken" ????

Het slot van mijn garagepoort is stuk. We kunnen de poort nog alleen openen van de binnezijde en sluiten idemdito. Laatst waren we de zaak aan het bekijken om te zien of herstellen nog mogelijk was, en Anny had de poort opengemaakt, was dan naar binnen gegaan om iets te halen, had ondertussen de binnendeur naar de garage gesloten, omdat de honden niet per ongeluk zouden buiten geraken.
We onderzochte alles, tevergeefs, en Anny sloot de poort van binnen uit, terwijl ik naar binnen ging.

We zullen dus eens uitkijken naar een nieuwe poort. We zullen een der laatsten zijn die overschakelt naar een automatische poort. Nu, ik heb al eens een ander slot gestoken, maar nu vind ik er nergens nog een die past...Ik denk dat die metalen poorten niet eens meer gemaakt worden. In een nieuwbouw zie je ze nergens meer.
Over een ding maak ik mij zorgen...Als er geen heiligentriek is, geraak je dan niet buiten met je auto? Of zo wel, kun je dan nog de poort achter je sluiten???

Luc (vis) heeft onlangs ook een poort gestoken. Hij kan die openen met zo'n bakje, maar ook met een codenummer (er zit een bakje met cijfers op zijn muur. Binnen kan hij met een ander bakje die op de muur zit de poort openen. Wat wel interessant lijkt, hij heeft een raampje in zijn poort, waardoor de garage toch wel wat klaarder is.

Bij Eddy naast de deur kun je alleen met zo'n bakje binnen, hij heeft geen codenummer-bakje op zijn buitenmuur zitten. Zo'n codenummer heeft natuurlijk als nadeel dat je de poort altijd een beetje stiekem moet openen... Want éénmaal iemand het nummer gezien heeft kan hij zo maar binnen in je garage. Ik denk dat, moest ik dat willen, ik het nummer van Luc wel zou kunnen zien... Het is ook niet zo geplaatst dat het uit het gezicht kan worden gehouden. Het zit zowat op ooghoogte, zodat het in feite alleen door je hoofd en de bedienende hand verborgen is, ik denk dat het veiliger tegen vreemde blikken zou zijn, mocht je het op heuphoogte installeren, dan kun je met je ganse lichaam tussen de kijker en het bakje gaan staan....

Het nadeel van enkel met zo'n bakje te werken, is dat je dat bakje in de praktijk altijd moet bij je hebben. Ik zag Eddy al terug naar binnen gaan om zijn bakje te halen.

Niet dat dit erg is, maar eigenlijk zijn wij slaven van onze gemakzucht ! Op den duur bedienen we alles met afstandsbedieningen... Wij hebben nog de gewoonte om onze tv steeds handmatig en dus volledig uit te doen, maar Anny is steeds ongerust als wij voor het huis van de buur zorgen, en er is een onweer, want daar staan heel wat toestellen in "waaktoestand", dus alleen uitgedaan met een afstandbediening, zelfs staat de pc meestal ook in slaaptoestand, maar niet volledig uit... Nu ja, er is nog nooit iets gebeurd, en waarschijnlijk zijn mijn toestellen niet veiliger dan de zijne...Maar als we uithuizig zijn voor enkele dagen trekken wij zelfs de stekkers uit het stopcontact.

Waarschijnlijk is dat alleen maar een bewijs dat we van den ouden stempel zijn, maar ja, het zit er nu al zo lang in, dat het nu wel niet meer zal wijzigen...

Toen we enkele dagen geleden aan het water zaten te vissen, was er veel wind, en het vie mij op dat er reeds veel bladeren afvielen. Er waren groene bladeren bij, die dus door de wind afgerukt waren, maar er waren al veel vergeelde blaren bij, wat m.i. toch wel heel vroeg is , of niet?
Wat bizar is, de vergeelde blaren blijven een tijd lang (dagen) drijven, en kunnen grotendeels afgeschept worden, om de verzuring van het water tegen te gaan. Maar de groene afgerukte bladeren, die zonken meteen, en bleven onder water drijven. Je zag ze nog, maar ze zaten centimeters onder het oppervlak. Ook dat was nieuw voor mij ! Ik had daar nog nooit op gelet. Zelfs als er kleine takjes aanzaten, dreven ze onder de oppervlakte.

Ik heb er dit jaar nog geen ijsvogel gezien, maar ja, we zijn ook nog niet vaak naar Wannegem weest vissen....

Vandaag is het weer zonnig, maar er zijn toch wolken. Ik denk dat het lang geleden is dat we nog zo'n natte en donkere zomer hebben gehad. Een mens voelt er zich zelf ook somber door. Ik ben een zon-mens, ik zie af van dit kloteweer !

Ik ga wat zoeken naar info over poorten.
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: