woensdag, augustus 01, 2007

de vispartij...

Zoals gezegd ben ik gisteren gaan vissen...En zoals verwacht kwam ik gekresseveerd thuis, maar ja, het heeft dus al bij al nog gegaan. Ik heb wel een kwartier voor Luc een aanvang gemaakt aan het opkramen van al mijn gerei, maar op die manier kon ik na dat alles netjes opgeborgen was, nog een kwartiertje gaan zitten voor we terug naar de auto gingen. Dat maakte dat onderdeel dus al veel makkelijker.
Qua vis was het niet zo bijzonder, het begon nochtans heel goed, in het eerste haluur had ik er al vier, maar ik heb er in totaal maar zes gevangen. We had ik een paar mooie vissen, een karper van een kilo en nog wat, aan mijn vaste lijn, een mooie baars van meer dan 25 cm en dan nog een behoorlijke bliek en een blei. de rest was pruts...

Vandaag moest ik vroeg op om met Veerle mee te gaan voor de overname van haar oud huis door de nieuwe huurder. De man van de bouwmaatschappij deed de controle van de woning, en bevond alles in orde, Veerle krijgt dus haar waarborg terug betaald, dat is ook al iets.

Nu zit ik hier al weer een halfuurtje aan mijne kwampjoeter, en al bij al gaat de pijn redelijk. Het is niet erger dan ik min of meer had verwacht, en dus draaglijk...en ik heb toch weer eens een aangename namiddag aan het water gehad.

Mijn armen zijn weer rood verbrand, ik ben al eens bruin geweest, maar met de voorbije maand is dat er weer afgeregend vermoed ik, zodat ik opnieuw moest verbranden... Ik had dat vroeger nooit, ik bruinde meteen, maar mijn vel is niet meer wat het vroeger was! Ons ma had in haar laatste jaren een heel broos en teer velletje, ze mocht nergens tegenkomen, of haar vel was er af. Ik stel vast dat ik ook op die weg ben, ik heb met het wegzetten van een oud scherm, tegen de deurpost gelopen, en aan drie vingers is er ook vel af. Ik had de bots bijna niet gevoeld, maar ik was aan het bloeden, precies of ik een grote wonde had. Allemaal van die vuile pillen waar ik jammer genoeg niet zonder kan...
Gelukkig is het voor één keer niet aan 't zweren, ik ben zeker dat het is dank zij die zuidafrikaanse plant die ik heb, ik heb er met een sap op gedaan, en de pijn was weg, en het is dus niet verzworen (wat het anders altijd doet !) (ook door die pillen?)

Ik heb ook een goed gevolg van die diarree! Een mens mag niet altijd klagen! Sinds ik de diarree heb gehad, ga ik nu iedere dag, zonder er iets voor te nemen, naar de grote wc ! Joepie ! Ik weet niet wat de reden is, maar ik ben begonnen met yoghurt te eten, na die diarree, omdat ik antibiotica heb moeten nemen, en ik eet nu nog iedere morgen een pot yoghurt bij wijze van ontbijt. Is dat de reden of niet, ik weet het niet, maar ik heb dus daarmee geen miserie !

Gisteren aan het water was het zalig zitten, zolang de zon er was, maar eens we in de schaduw van de bomen zaten, hebben we onze pull moeten aandoen, het was er koud. Gek genoeg was het niet zo koud, eens wij uit het park waren. Wellicht is de kou dus voor een stuk te wijten aan het koude water van de vijver?

Ik werk nog steeds met ubuntu, en ik ben nog steeds héél tevreden er over. Mensen die miserie hebben met microsoft, er is dus een goed en gratis alternatief !

Voila, dat is het voor vandaag...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: