dinsdag, oktober 01, 2013

Op weduwschap

Term uit de vocabulaire van de duivenspeler...
Term om je mee te delen dat ik hier enkele dagen alleen zit, moeder de vrouw is op reis.
Eigenlijk is die reis meer mijn ding dan dat van mijn vrouwlief, want het is ingericht door en voor de gepensioneerden van mijn werk. Maar zoals je al wel weet, door mijn gezondheid kan ik degelijke uitstappen niet meer aan. En daar het jammer zou zijn dat Anny deze dingen - door mijn ziekte- zou moeten missen, gaat ze mee, op mijn aandringen.
En dus ben ik tijdelijk op weduwschap gezet...

Maar heb geen schrik, ik zal geen honger lijden, geen dorst, en ik zal niet ellendig zijn door het vele werk dat anders verricht wordt door vrouwlief... Want, mijn eten wordt iedere dag klaargemaakt door mijn schone dochter Els en ten huize afgeleverd door zoon Bart, en de schotels worden gewassen door ons Veerle, die ook de kippen komt eten geven en de eieren raapt...

De bloemen kregen water, en de vogels hebben eten en drinken... Alleen de vissen moet ik zelf eten geven.

Je ziet, ik wordt verzorgd tot en met.
Helaas is dat wel nodig ook, want ik zit voor "de moment" met veel pijn, moest vannacht zelfs een pijnstiller slikken (hielp niet, de pijn zit vast).
Vanmorgen om 5.30' opgestaan, de Jef en zijn Lut kwamen Anny hier oppikken om naar Oostende te rijden, waar ze op de bus stappen naar Normandiƫ... Hopelijk hebben ze goed weer, en zien ze veel mooie dingen.

Dat maakt, dat ik vandaag de dag eens anders heb gestart dan anders... Normaal lees ik eerst de kranten  op mijn computer, en ga dan bloggen, maar vandaag heb ik ook al de mailtjes al gelezen voor ik aan het bloggen toe kwam. Nu en dan nip ik van de koffie die Anny nog heeft gezet, morgen moet ik zelf instaan voor de koffie. Twee maatjes koffie en twee kleine maatjes cichorei elk uit zijn eigen doos in de kast boven het aanrecht. De microgolfoven werkt zus en zo, en het fruitsap staat daar op dat schab... En veel meer moet ik niet weten... Veel meer heb ik immers niet te doen.

Ik zal dus alleen ons gebabbel missen en de aanwezigheid van vrouwlief.
Weduwschap weet je wel...

Vier dagen die wellicht iets langer zullen duren dan anders...
Maar ja, op een leeftijd waar de dagen veel sneller lijken te gaan dan vroeger, zal dat wel niet zo erg zijn zeker ?
Oh ja, je mag op bezoek komen, maar wellicht zal de bediening iets minder zijn, want een hele boekl dingen weet ik amper zitten in al die kasten die we hier hebben... djudedju.

Hoe zou die duif zich voelen, ingekorfd in een mand ?

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk zei

Je gaat er nu achter komen Toon, dat je nog meer van Anny houdt dan je dacht. :-)

Gr. voor jou (en als Anny je nog belt, ook voor haar)

Henk