zaterdag, oktober 26, 2013

Wild

Town Hall of Oudenaarde, Belgium
Town Hall of Oudenaarde, Belgium (Photo credit: Wikipedia)
Gisteren genoten van mals hertenvlees... Heel lekker ! Nu ja, alles was lekker, maar dat hertenvlees viel mij meest van al in de smaak.
Deze namiddag dus naar de receptie op het mooie stadhuis van Oudenaarde, luisteren naar lovende woorden en nadien gezellig wat keuvelen en een glaasje fruitsap nutten.
Morgen gaan we kijken naar de mooiste kippen, konijnen, duiven en aanverwanten op de tentoonstelling van Neerhof te Merelbeke...
En maandag hebben we het grote feest ter gelegenheid van dertig jaar Ziekenzorg Mater - Welden... wat werk, wat eten, wat keuvelen en steenstokkedood zijn na afloop.
Gelukkig is er geen academie, het is, zelfs voor oude studenten, schoolvakantie... djudedju.

Je ziet het, gepensioneerden hebben een druk leven... Best dat we nu en dan eens lekker kunnen eten, om weer nieuwe energie op te doen om verder te...leven en te genieten van dat leven.

Pijn of geen pijn, ik leef graag, en met volle teugen. Ik denk dat dit vooral een kwestie is van instelling. Ik zou het willen vergelijken met in de file staan... Je kunt je zitten opvreten van de zenuween, je kunt je zitten kwaad maken en ongelukkig zitten zijn... of... je kunt die tijd beschouwen als een pakketje rust op een onverwacht moment. Ik heb altijd behoord bij de mensen die zich niet opjagen in de file (je kunt er toch niets aan doen), en die het zagen als een onverwachte pauze.

Zo leef ik nu ook, ondanks de pijn, met volle teugen, en ik geniet van zowat alles wat ik doe, zelfs al is het zitten sudoku-en terwijl Anny weer naar Familie kijkt... De andere optie is zitten zagen, mekaar enerveren, en zeg nu zelf, wat heb je dààr aan ?

Oh ja, ik heb ook momenten waarop ik me wel opjaag... Waarop ik mezelf niet in handen heb... Bij mij is dat vooral als iets niet lukt. Ik ben iets aan het maken, en ik luk er niet in dat te maken zoals ik het wil, of ik krijg dat machine niet in een gestoken... (Ik koop dus héél zelden bij Ikea, ik krijg de seskes als ik helemaal op het eind vaststel dat ik in het begin de verkeerde vijzen heb gebruikt, en dat ik alles weer uit elkaar moet halen en herbeginnen....)

Je ziet, ik ben echt geen volmaakt persoon, verre van. Maar gewoonlijk jaag ik me dus niet op, in dingen waar heel velen zich wel in opjagen. Ik denk dat dit ook komt door het feit dat ik zo vaak ziek was in mijn jeugd... Ik heb heel veel thuis gezeten... En ik moest dus mezelf bezighouden. Ons moeder had echt geen tijd om heel de tijd met mij bezig te zijn. Ik heb dus, in mijn jeugd, geleerd tijd op te vullen, ook al was dat gewoon met zitten denken. Ik vermoed dat denken voor mij een andere invulling heeft dan voor de meeste mensen. Ik kan een hele tijd bezig zijn met het bedenken van verhalen. Ik geef mezelf bv de opdracht om eens een SF - avontuur te bedenken... (Ik doe dat gewoonlijk ook in bed, als methode om in te slapen en meteen echt in dromenland te zijn...)
Een voorbeeldje? Ik ga het hier heel kort stellen
De wereld beschikt over een briljant geleerde, die echter heel zwaar ziek is. men kan en wil eigenlijk die man, of liever zijn kennis niet missen. Dus gaat men op wanhopig op zoek naar een systeem waarbij men de hersenen van die man in werking kan houden voor quasi oneindig. Men bouwt een enorme computer, slaagt er in een systeem te ontwikkelen om de hersenen functioneel te houden, en verbind deze briljante hersenen met de grootste en snelste computer ooit...  Het werkt perfect, het lijkt wel of de geleerde eigenlijk pas nu tot volle ontwikkeling komt, nu hij niet alleen over zijn eigen genialiteit beschikt, maar ook over de enorme rekenkracht van de computer... En dan bedacht ik twee scenario's...
1) De geleerde neemt alles in handen, heerst door zijn kennis over het universum (Meneer, mag ik een vraag stellen? Ja. Is er een God ? Nu wel !)
2) De geleerde komt tot de conclusie dat alle kennis in feit leidt tot steeds nieuwe vragen, in een eindeloze reeks. De ultieme kennis bestaat niet en kan en zal nooit bereikt worden. Hij zet bewust het verval in, om de mens terug te brengen tot een natuurlijke staat, terug naar het aap zijn...

Je ziet, het is niet moeilijk om te fantaseren, en je kunt het zo lang uitspinnen als je maar wilt, zonder moeite. Toen ik leider was bij de Chiro, was er wekelijks een uurtje vertellen bij, een verhaal zonder einde, met ontelbare hoogtepunten en heldendaden voor de held... De kinderen waren er gek op, en ik schudde het zo, ter plaatse uit mijn mouw...

Nee, tijd is voor mij een schat, een vriend.

Moet je ook eens proberen, laat je geest dwarrelen, fantaseer de wildste dromen... de tijd vliegt voorbij en je voelt je happy !

In mijn dromen ben ik heel wild... in het echt moet ik heel omzichtig leven...

wilde dromen...


tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: