vrijdag, oktober 04, 2013

weduwschap dag 4 - de finale

Vanavond verwacht ik Anny hier terug, het zal wellicht laat zijn, maar ze komt terug !
Er komt een einde aan mijn weduwschap. Oef.
Ik ga straks eens wat opkuiswerk doen aan de eettafel. Niet dat het er vuil bij ligt, maar het ligt er aardig vol. Neem nu de doos met steviasuikerklontjes, normaliter staat dit in de kast, en als moeder een kopje koffie haalt in de keuken, aan de thermos, dan doet ze daar een klontje in de kop, en blijft alles netjes in de kast.
Dit vind ik véél te omslachtig, ik zet de thermos bij mij op de eettafel, naast de klontjes stevia.
En zo kan ik nog wel enkele voorbeelden geven van het verschil in aanpak tussen een vrouw en een man. Wij zijn vooral op het praktische en het gemak gericht, zij zijn ook op netheid en op het zicht gericht...

Als ik alles zo liet staan, zou ik geen opmerkingen krijgen, maar zou ik zien hoe ze alles oppakt en meteen naar de bestemde plaats gaat brengen. Want wellicht komen Jef en Lut wel nog eens vlug binnen om iets te drinken en om nog wat te babbelen, en Lut is ook een vrouw, en dus moet het vlugvlug nog allemaal weer "aan de kant"...

Moest ze weten hoe ik Armand en Lea heb ontvangen, dan zou het er ook tegen zitten ! Niet dat ik iets verkeerd heb gedaan, maar ik heb het gewoon niet gedaan zoals "het hoort"... Ik heb de suikerklontjes niet in het nette potje gedaan en op tafel gezet, maar gewoon de kartonnen doos met suiker op tafel gezet, en ik heb de melk niet in het kannetje gegoten, maar de fles op tafel gezet  Ik heb geen bordjes onder de tassen gezet (waar dienen die dingen eigenlijk voor ?)... Kortom, ik heb de etiquette in het Franse kamp gelaten, en gewoon alles op tafel gezet wat nodig was, zonder poespas.

Kortom, ik heb het gedaan zoals ik het voor mezelf doe. Alles bij de hand, en geen nutteloos en nodeloos over en weer geloop.

Na het avondeten zal ik dan ook alles weer op de geëigende plaats zetten (Hopelijk herinner ik me waar ik alles heb gevonden!)...

Vannacht had ik de indruk dat ik het heel ver weg hoorde donderen, en vanmorgen, toen ik al heel vroeg opstond, zag ik aan de einder een grote donkere muur van wolken, en ja hoor, nu en dan zag ik een helle flits van licht boven die muur uit komen. Boven Gent of nog wat verder zal het aan het onweren geweest zijn. Hierboven kwam het onweer niet voorbij. Wel hoorde ik nu en dan de regen kletsen.

Al twee dagen zie ik dat de weegschaal me vertelt dat ik nu al 8 kilootjes kwijt ben. Het gaat de goede richting uit. Vraag me niet hoe ik het doe, ik weet niet echt het antwoord. Je herinnert je dat ik verwachtte dat ik zou vermageren toen ik besloot niets meer te nutten van alcohol... En dat er geen gram af ging...

Het duurde een hele tijd, toen ik plots merkte dat ik minder ging eten. Niet dat ik me zelf beperkingen oplegde, nee, gewoon, ik had geen honger meer, dus at ik ook minder. Dat is geen reuzegroot verschil, maar waar ik vroeger drie sneetjes brood at per dag (van een klein broodje), eet ik nu nog maar twee sneetjes. Ik eet ook wat minder vlees, en zelfs wat minder groenten. (Daar at ik altijd een behoorlijk grote portie van, nu veel minder).

Ik leg mezelf geen beperkingen op, ik eet, net als vroeger om de honger te stillen, maar blijkbaar heb ik gewoon minder honger. Is dat nu een vertraagd effect van het niet meer nutten van alcohol, of is het gewoon zo dat ik door de leeftijd minder ga eten? Ik weet het niet, maar ik zie, heel geleidelijk de kilo's er af gaan. Van mij mogen er nog heel wat verdwijnen... Maar net zoals ik dik werd zonder ooit aan overdaad te doen, vermager ik nu zonder bewust regime te volgen. Nee, je hoeft niet ongerust te zijn, er is nog geen mens die er op gelet heeft dat ik 8 kilo kwijt ben... Op zo'n varken zie je dat niet.

(Ik mag wel wat beleefder tegen mezelf zijn !)

Deze namiddag ga ik terug naar de academie, nog wat gaan spelen met klei... Wat ik aan het maken ben ? Een krul. Je zou het het best kunnen vergelijken met een uitvergrote krul schavelingen... Dat is niet zo makkelijk als je denkt, en nu ben ik bezig met het plaatsen van tekeningen op die krul. (Ook al niet zo makkelijk, want je kunt niet overal bij... ) Dan moet het de eerste maal worden gebakken. Nadien ga ik het zo kleuren en weer afwassen, dat de lijnen van de tekening gekleurd blijven. Hopelijk is het een leuk effect... Zeker weet je dat pas als het gedaan is. Als het lukt, dan kan ik met deze techniek meer doen. Lukt het niet, dan heb ik geprobeerd... en geleerd.

tot de volgende ?


Geen opmerkingen: