dinsdag, oktober 15, 2013

Ik word bespioneerd !

The seal of the U.S. National Security Agency....
The seal of the U.S. National Security Agency. The first use was in September 1966, replacing an older seal which was used briefly. For more information, see here and here. (Photo credit: Wikipedia)
Voila, het hek is van de dam ! Het is nu officiëel, alles wat we vertellen via telefoon of via smartphone, of computer, blijft ergens bewaard, zodat men onze sporen nog na jaren kan gaan analyseren...
Bij mijn weten mogen ze alles wat ik schrijf en doe, gerust weten, ik heb maar heel weinig geheimen, en als ik er heb, zijn het van die hele kleintjes, waar niemand van wakker ligt.
Toch ben ik niet gelukkig met het feit dat men mij überhaupt kan volgen !
Ik weet wel, iedere keer ik een betaling doe met mijn bankkaart, staat ergens genoteerd waar ik op dat moment was. Op talrijke camera's in de straten en in gebouwen en winkels kan men zien of ik daar ben geweest. Winkels houden niet alleen mijn betaling bij, maar ook een lijst van alles wat ik koop, om zo mijn koopgedrag te volgen en gerichte reclame te sturen op mijn adres, 't zij naar mijn huis, 't zij naar mijn computer...
Kortom, dat speuren van de regering is maar het zoveelste feit in een lange rij.
Maar toch...
Het maakt me helemaal niet gelukkig, het lijkt wel of er naast God nog een klein Godje is opgestaan, die noteert van a tot z wat ik doe, hoe ik leef...

En dus ga ik dwars liggen.

Ik wist allang dat je zowat alle sporen van je verblijf op internet kunt verbergen mits het installeren van bepaalde programma's, en mijn (en wellicht ook uw) bedenking was dan steevast, dat moet ik niet doen, ik heb geen geheimen.
Ik heb nog steeds geen geheimen, maar nu heb ik toch maar het programma TOR geïnstalleerd, kwestie van dwars te zijn.
En diep in mijn binnenste hoop ik nu dat zij, de spionnen, gealarmeerd door deze installatie, al hun poer gaan verschieten om toch maar te weten wat ik dan wel te verbergen heb...  Naar het schijnt is dat, mits grote inspanningen en heel veel computer-energie wel te achterhalen, als we dat nu met zijn allen gaan doen, dan geven ze wellicht hun spionage gedoe op, wegens te lastig, te zwaar, te kostbaar, niet renderend. Wij willen hier geen NSA in ons Belgenland !

Ik heb Tor genomen, er schijnen nog anderen te bestaan, maar ik roep je op het te doen, zomaar, om dwars te liggen... Je weet, zonder dwarsliggers kan geen enkele trein rijden !

En als wij hier toch een soort NSA hebben, dan raad ik hen aan om eens de bewuste minister, Van de Lanotte zelf, heel secuur op te volgen ! Na dat boek dat over hem verschenen is, heb ik hem in ieder geval op mijn lijstje gezet van verdachte personen. (Alle politici staan er op, maar hij met een rode stip !)

Hé, Belgisch broertje van de NSA, heb je gemerkt dat ik mijn sporen wis ?
Pas op hé !
Waarom zou ik dat doen als ik niets te verbergen heb ?

????
Juist, om dwars te liggen...!
Och ja, al eens gedacht mijn teksten te ontleden ?
djudedju

Wat is dat weer, privacy ??? Je weet wel, waardoor je het adres van een oude vriend niet meer kunt opvragen, niet meer kunt te weten komen in welk ziekenhuis je buur nu opgenomen is, of in welk bejaardentehuis Piet nu wel zou zijn ...
Misschien moeten we ook maar eens alle gesprekken ... nee, dat doen alleen wantrouwige slechteriken en politici.

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: