zondag, mei 12, 2013

Linux verovert de ruimte

Peace, Love, and Linux
Peace, Love, and Linux (Photo credit: kino-eye)
In het ISS zou men nu ook Windows verlaten hebben, en overgestapt zijn op Linux...
Ach, een nieuwsbericht dat alleen computerfreaks zal beroeren.
Wie, buiten de fans van Linux zal hier van wakker liggen?
Maar het is een klein succes voor Linux, die nog steeds het kleine broertje is, zeker als het gaat over PC's (Personal Computer)... Want voor netwerken en tablets zien wij bijna niets anders dan Linux-systemen...

Als Linuxgebruiker valt mij zo'n artikeltje wel meteen op, want ergens voel ook ik dat ik bij die minderheid zit. Eigenlijk een beetje onbegrijpelijk, want alle programma's die ik gebruik zijn gratis en vrij te verkrijgen, wat ja ven Windows en Apple niet kunt zeggen. Bovendien zijn die gratis programma's zeker even goed, en soms zelfs iets beter.

Maar probeer maar eens, als gewone gebruiker een PC te kopen zonder dat Windows er op voor geïnstalleerd is... (Bij Apple zit natuurlijk hun systeem er op). Zelfs meer, ik kon Linux niet installeren als ik de computer eerst vrij maakte van Windows. Ze hebben Windows vast gekoppeld aan de computer en het opstartsysteem. Ik heb dus Windows terug moeten zetten, om dan mijn Linux er te kunnen op zetten. Te gek, en tegen alle wetten op monopolie ! (Ik meen gelezen te hebben dat dit nu niet meer zou mogen, wat ook logisch zou zijn !)

Ik schreef het al eerder, ik ben fan van Linux omdat het vrij is, en daardoor veel bereikbaarderderder dan de andere, dure, systemen. Nu nog het internet goedkoper bereikbaar krijgen, en we zijn er.

Deze morgen zijn we naar Eke geweest, naar de rommelmarkt, tussen de vlagen in, en het was er echt koud ! Ook zijn er dan een heleboel kraampjes die uitblinken door hun afwezigheid... (Waarom is het op zondag geen zon-dag ? )

Anny is het eten aan het bereiden, en straks gaan we eten, en nog een beetje luisteren naar "De zevende dag", en me kwaad maken op de politici die weer dwaasheden gaan verkondigen als ware het evangelie...

Je moet eens de berekening maken hoeveel minder kosten ons land zou hebben zonder al die deelregeringen, met één regering... Het tekort is meteen opgelost... En een deel onbenullen zouden dan geen kans meer hebben ons nog verder de dieperik in te boren...

maar ja... Wat zou jij doen als je zelf je eigen job zoudt kunnen creëren, zelf je eigen wedde zou kunnen bepalen, zelf je werk moogt omschrijven, en er dan zelf nog maar zoveel van doen als je toevallig eens lust hebt ????

Verdeel en heers...
En ze lukken er nog in ook om het land te verdelen!
djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Anoniem zei

This site was... how do you say it? Relevant!!
Finally I've found something that helped me.
Thank you!

my webpage :: web page