vrijdag, mei 17, 2013

Bloemstuk(je)

Church of the Assumption of Mary in Zottegem, ...Church of the Assumption of Mary in Zottegem, East Flanders, Belgium. (Photo credit: Wikipedia)



Gisteren ben ik dus met Chantal naar Zottegem gereden, om aan bloemschikken te doen...
Foto's kunnen bedriegen, en wij dachten een klein, knus werkje te gaan maken, maar integendeel, het was een mooi maar verschrikkelijk groot ding...
Vandaag zullen ze alle twee (Dat van Chantal en dat van mij) in de kerk staan, als versiering, tijdens de begrafenis van een van onze leden...

Het is wel iets wat we zouden kunnen doen met onze afdeling van Crea, maar dan in een veel kleiner en handzamer formaat. Misschien als een originele kerstversiering, met kerstballen in de plaats van bloemen.

Het is niet makkelijk om iedere maand weer iets te hebben om te maken, en die bij iedereen in de smaak valt, en betaalbaar en te doen is... Je ziet een opsomming van voorwaarden die op zich al niet makkelijk te combineren zijn.

Tot op heden zijn we daar altijd in geslaagd, maar makkelijk is het niet.
Ik struin regelmatig het internet af om ideeën op te doen, ik heb een massa boeken over knutselen en dergelijke waar ik ook in zit te zoeken, en veelal, als een idee mij bevalt, dan moet ik zoeken op welke manier en met welke middelen we het betaalbaar kunnen maken, want in de meeste van die boeken en websites zijn mensen aan het werk die niet moeten besparen op alles en nog wat, wat bij veel van onze leden wel het geval is.

Nu ja, tot nu toe lukt het, dus zullen we er wel blijven in slagen... en mocht jij ergens iets zien, wil het mij aub beschrijven (of een fotootje) zodat het me kan helpen in de zoektocht naar ideeën...

Ondertussen hebben wij hier een prachtige tuin vol onkruid, en geen weer en geen tijd om er eens in te vliegen... Bovendien blijft het koud, en de centrale verwarming blijft regelmatig aan het werk om hier een leefbare temperatuur te houden... Het regent weer eens, en straks moet ik dus naar de begrafenis en deze namiddag naar de academie... Verder werken aan mijn moderne vaas... Om eerlijk te zijn, ik zit te piekeren hoe ik hem kan kleuren... De manier waarop hij gemaakt is, laat niet toe het werk te spuiten, en niet iedere kleur laat toe het aan te brengen met een borstel. Misschien met engobe... Dat is in feite een gekleurde laag slib. Slib is dus eigenlijk klei in vloeibare toestand, maar in dat geval dus met kleurstof er in opgelost. Het gekke is dat je ook hier weer soms een heel andere kleur ziet dan het wordt bij het bakken, en dat is soms nog niet de kleur die je bekomt na het aanbrengen van de glazuur... Het is dat feit dat mij steeds een beetje balorig maakt, het gaat me niet dat ik niet meteen kan werken met de kleur die ik uiteindelijk wil... Het doet me te veel denken aan blind werken.

Nu ja, alles komt wel in orde, ook al krijg ik niet steeds het resultaat dat uiteindelijk de bedoeling was...

Ik ga stoppen, vandaag is het weer druk, druk, druk...

tot de volgende ?


Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: