donderdag, mei 30, 2013

GAS boetes

Ieder gemeente kan nu zijn eigen wetjes maken, eigen boetes uit dokteren... Heb je daar al eens bij stil gestaan ?

In gemeente Bommerskonten krijg je 50 euro boete als je op het gras loopt, terwijl je in Reutelfleuten op het gras moogt lopen, maar niet met de hond, dat is dan weer strafbaar. Verkeerd parkeren kost in X zoveel, terwijl het in Z dubbel zo veel is. Kinderen die lawaai maken op straat kosten je (per kind als er meerdere van jou bij lopen) in Y tot 250 euro boete... en maak maar een opsomming van de meest denkbare en ondenkbare "overtredingen" op, je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel ergens strafbaar...

Ik vind dit schitterend voor het toerisme !
Je weet begot niet meer wat wel en wat niet mag hier of (en) daar...
Ik zie het zo al staan in de nieuwste toeristische gidsen over ons heerlijke Belgiƫ...
"... In ieder gemeente van dit bizarre land gelden dan ook nog eens gemeentelijke wetgevingen, de zogenaamde GAS-boetes, die je opzadelen met geldboetes voor allerlei absurde zaken. Kijk dus heel goed uit  waar je je wagen parkeert, waar je loopt, en hoe je loopt. Verhef je stem niet te luid en laat de kinderen niet spelen in het park, want in vele plaatsen is ook dat verboden. Pluk geen bloempje van de wegberm enzovoort... Kortom, als je zou besluiten toch over te gaan tot een bezoek aan dit vreemde land, doe dit voor de veiligheid zonder kinderen, want die zadelen je ongetwijfeld op met absurd hoge boetes voor zaken die overal normaal lijken, maar hier strafbaar zijn..."

Straks moet ik naar Oudenaarde... Ik weet niet eens of er in mijn eigen gemeente ook al van die Gas-boetes zijn, laat staan dat ik ze kan eerbiedigen. In ieder geval, ik moet er op denken dat ik steeds de weg moet dwarsen aan het zebrapad, dat ik op het voetpad moet lopen (ook al staat dat vol met fietsen, fietsen die daar strafbaar staan) dat ik niet mag fluiten en niet met een verdachte glimlach mag wandelen.

djudedju

We leven al in een overgereglementeerd land, en nu gaat iedere gemeente er nog wat regeltjes bij maken...

Kortom, als je ergens naar een andere gemeente wilt gaan, probeer dan eventjes de GAS-boetes in te kijken die daar gelden... Zodat je niet per ongeluk loopt te fluiten waar net dat verboden is !

Ik weet het, ik weet het... Ik stel het weer in het belachelijke, maar het is dan ook belachelijk !
Weet je, ik weet het nog beter te maken ! Ik vind dat iedere eigenaar van een wooneenheid het recht moet hebben om zijn persoonlijke vrijheid te verdedigen in zijn woonst. Daaroml moet het mogelijk zijn om Heas-boetes te maken (Huiseigenaren-eigen administratieve boetes) op te stellen. Als mijn gebuur lawaai maakt die ik kan horen, dan moet hij beboet worden, als hij zijn gras wil afrijden op het ogenblik dat ik mijn middaguiltje wil knappen, als hij zijn vuilnisemmer iets te veel naar rechts zet, als hij 's nachts hoorbaar hoest, als zijn hond blaft, zijn haan kraait, als... dan moet hij onverwijld kunnen beboet worden.
Om de politiediensten niet te laten overspoelen met werk, is het beter dat ieder huiseigenaar meteen ook de nodige bevoegdheden te geven om zelf politioneel op te treden. Op die manier wordt het nog leuker in ons land...

djudedju
Kafka, was dat dan echt een Belg ????
Of zijn er nog zo'n Absurdistans als het onze ???

tot de volgende ?


1 opmerking:

Henk zei

Hoi Toon. Bedankt voor deze waarschuwing. Mocht ik nog eens overwegen om 3 weken vakantie te vieren in Belgiƫ, dan maak ik er voor de zekerheid maar 2 van, zodat ik wat geld overhoud voor die boetes. :-)

Gr. voor jou en Anny