zondag, oktober 30, 2011

Zwinteruur

Het is geen winteruur, want nu zijn we eindelijk terug op het zomeruur dat "den Duits" hier ooit invoerde tijdens een van de oorlogen van toentertijd... We leven nu maar één uur voor op het werkelijke zonne-uur, maar toch is het een verschrikkelijk ambetant iets.

Vanmorgen ben ik dus om 6 uur opgestaan, en een vol uur boekjes gaan lezen op het toilet. Ik heb slecht geslapen, gisteren weer te veel gedaan tijdens het Herfstfeest van Ziekenzorg, en te veel mee gezongen, en vannacht bleek mijn valling plots terug van weggeweest en lag ik weer te snotteren en te hoesten.... (Dus Anny zal ook niet veel hebben geslapen...)

Gek genoeg is dat ik met het opstaan plots niet meer moet snotteren en amper nog eens kuchen mag.Het mag dus duidelijk zijn dat luiheid niet alleen het oorkussen is van de duivel, maar ook de bron van snot en hoestbuien. Ik denk dat ik niet meer ga slapen.

Vanmorgen weer zink geslikt, om de laatste mie- en jancroben kapot te krijgen. Of op zijn minst twee of drie van die vierrussen buiten te smijten.
Mocht het toevallig te wijten zijn aan een bak-teriën, dan zet ik straks die bak eens netjes onder de rum met thee. Dan zijn die teriën zeker verzopen. Je ziet, vallingen bestrijden is niet zo moeilijk, kwestie van het doordacht aan te pakken.
Bovendien is Rum met Thee lekker.... Lust je dat niet ? Al eens gedacht aan bisschopswijn? Als je er mocht maken, roep maar eens, ik weet zeker dat ik nog wel ergens heel diep in mijn binnenste een of ander te verzuipen terie vind... (maar let op !!! Wijn heeft een grotere dichtheid dan rum, zodat die beestjes wel enige tijd kunnen rugzwemmen in die vloeistof, dus maak grote hoeveelheden, voor de zekerheid...)

Bij het schrijven van "vloeistof" vraag ik me plots af waar dat stof zit in een glas wijn? Hoogstens aan de buitenkant van de fles heb ik er gevonden, maar nooit of te nimmer in mijn glas... Moeten we niet beter van vloeiwater of zoiets spreken????
Onze taal is soms zo absurd ! Neem nu volledig... het is het één of het ander, het is vol of het is ledig, niet de twee !

Héhé.... heerlijk stom doen met taal...
Hou ik van
het is vurrukkulluk ! (Ik zag dat woord laatst in een tijdschrift ! Ik krijg volgelingen !)

Toen ik opstond om te turnen, was het maar een grijze, vlagenzwangere hemel, maar nu zie ik de zon al weer door het wolkendek heen schemeren. Het wordt toch nog goed. Straks naar de rommelmarkt in Merelbeke... Als de zon er door komt, moeten we weer onze zonnebril opzetten... In de zomer heb ik die bijna nooit nodig, maar in deze tijd van het jaar zit de zon zo laag dat ze recht in je ogen prikt... Dan helpt het wel zo'n donkere bril aan te doen. Maar natuurlijk moet je dan verschrikkelijk op letten !!!! Anders staan we weer te pieren in een schemerdonkere zaal vol antiek en brocanterie... Tot we vaststellen dat we nog die zonnebril op hebben...

Oh ja, volgende week is er geen academie... we zijn met schoolverlof. In tegenstelling met mijn kleinkinderen vind ik dat verlof maar een dom ding ! Ik mis de academie nu al !
Ik vind het heerlijk om te kleien, en het gaat me ook weer steeds beter en beter af. Ik heb het niet over de kwaliteit van mijn werken, maar over mijn rug. Ik ontdek steeds beter hoe ik het best kan werken om zo weinig mogelijk pijn te hebben. Als mijn beeld te hoog wordt, dan zet ik het eerst op een krukje, en als het weer te hoog wordt, dan op de grond... Zo dat ik kan blijven zitten (veel hoger kan en mag niet, anders kunnen die dingen niet in de oven...).

Maar kleien vind ik heerlijk... Ik stel verbaasd vast dat ik het eigenlijk een hele tijd echt heb gemist. Het is of er plots een stuk terug is om mijn levenspuzzel compleet te maken. Alleen... moeder vraagt me nu al waar ze dat allemaal gaat moeten zetten of hangen... Ik denk dat ik mijn kinderen zal gebruiken als reservemagazijn... als ze willen zo vriendelijk zijn, want vaders hebben tegenwoordig bijlange niet meer dat gezag van vroeger... En ik kom stillekes in de jaren dat ze me wellicht bekijken als "den ouden", ook al zeggen ze dat niet luidop... Nu en dan hoor je het toch... "Vader is blijven hangen in the sixties" is een van die dooddoeners...

djudedju

Oud worden is niks, maar oud zijn !!!!

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: