dinsdag, oktober 04, 2011

't is weer voorbij

Viburnum carlcephalumImage via Wikipediadie mooie zomer... 't was maar een heel kort en heel laat zomertje. Het was eigenlijk een heel gek jaar, zomer in de lente, herfst in de zomer en een stukje zomer in de herfst...
Maar er is gelukkig ook heel goed nieuws !
Deze winter krijgen we niet veel vorst, niet veel sneeuw en praktisch geen gladde wegen !
Hoe ik dat weet ?
Dat is toch heel simpel !
Onze regering heeft 10.000 ton meer strooizout aangekocht dan vorig jaar.
De regering, dat zijn de politici.
En vermits onze politici altijd alles verkeerd doen...

Ach, als ik naar buiten kijk, dan ziet het er toch zo triest uit... Bewolkt, grijs, nat... en de dieren die van slag zijn.
Ik las dat de kikkers en padden al weer druk aan het eierenleggen begonnen waren, en in mijn vijver waren mijn goudvissen ook al bezig. Ik weet het niet van die padden, maar in het echte voorjaar (dat dus zomerde) legden mijn vissen geen eieren, en nu in het najaar (als het wel zomert) leggen ze er wel. Ik ben dus niet alleen van slag, de dieren, de ganse natuur is ook van slag.
Mijn sneeuwballenbomen staan in bloei (Viburnum), en links en rechts zie je bloemen die er nu niet horen of niet meer horen in deze tijd van het jaar.
Dat van die Global Warming lijkt dit jaar niet echt van de grond gekomen, maar in ieder geval is er duidelijk sprake van een diepe weersverandering.
Ik zit altijd te grinniken als de weerman steeds weer betoogt hoe normaal het allemaal wel is... En wellicht heeft hij dag per dag of maand per maand wel min of meer gelijk, misschien zelfs de totale gemiddelde temperatuur van het jaar zal wel ergens rond dat gemiddelde liggen, maar alles kwam op de verkeerde momenten, en het woord momenten is hier duidelijk verkeerd, het kwam allemaal op verkeerde seizoenen.
Straks doen we lustig een terrasje met kerstmis.
Dat hebben we nog niet gehad.
Of toch ?

Ach, ik weet het niet. En we leven toch maar van dag op dag... Gisteren daar kunnen we niet meer aan, en morgen is de dag die misschien nooit meer komt.

Ik heb met buikpijn zitten kijken naar beelden uit Griekenland.
Ik ga hier niet oordelen over de manier waarop men Griekenland heeft toegelaten in Europa, ik ga hier ook niet praten over corruptie en dergelijke...Want eigenlijk zijn al die dingen uit het verleden, en het gaat ook hier over het heden !
De gewone mens in Griekenland is - misschien nog iets meer dan overal elders in Europa- geen rijke mens. Nu doet men die mensen "besparen"... Ik vind het woord eigenlijk alleen al belachelijk!
Wat ze daar doen, is niet besparen, dat is gewoonweg snoeien!
en geen mens die er aan ontsnapt. Men draait gewoon de sociale voorzieningen, de welvaart, de verzorgingsstaat een eeuw terug achteruit.
En tot hun verwondering levert dat niet het verwachte resultaat op !

Héhé ! Als je alle geld afneemt van de kopers, hoe zouden die nog kunnen kopen ?
Bovendien krijg je een vlucht van de meest-capabele mensen naar landen binnen dat Europa, waar er nog wel werk, en nog wel welvaart is.
De crisis in Griekenland is geen crisis meer, maar een sociale moord !

Stel je maar eens voor dat je met in ons land met een pensioentje zit van 1000 euro, dat is op zich al geen vette, en plots neemt men daar 40 % vanaf... rest je een pensioen van 600 euro... of 24.000 oude Belgische frankskes... Betaal daar je elektra, je water, je huisvuilophaling, eventueel je huispacht van, en ga dan uit gras eten, want veel anders rest er je niet.
Wie in onze maatschappij om een of andere reden beneden een normaal inkomen zit, kan hulp krijgen via voedselbanken en dergelijke, maar als je op één slag duizenden en duizenden nieuwe klanten zou krijgen voor die voedselbank, dan zal het ook daar geen vette meer zijn, (is het sowieso niet)... Bovendien gaan ook de bedrijven niet meer geneigd zijn hun overschotten weg te geven, want hun inkomen zakt ook drastisch.

Nee, wat je krijgt is een terugval naar de situatie van voor 1900... Armoede, ellende, geen geld voor medische verzorging, honger, kou... Minder eten en veel slechter eten.
Vechten voor die ene job die ter beschikking komt, macht en willekeur staan weer voor de deur.

Het sociale Europa ?
Vergeet het !
Hoorde je ook dat wij ook hier onze automatische loonindex kwijt spelen ? Europa is daar niet voor ...
En dan zitten die politieke oelewappers in ons landje te bazelen over splitsingen en dergelijke onbenulligheden...
We staan verdomme voor sociale afbraak !
en bij ons ?
Socialisten zijn geen sosjelisten meer, liberalen zijn geen liberalen meer, tsjeven geen tsjeef meer, nee, ze staan open voor iedereen, vooral voor de centen... vooral voor het creëren van nog nieuwe ministerpostjes en aanverwante politieke postjes... Mekaar geen zeer doen, laat die domme kiezers maar plots wakker worden in een wereld die niet de onze is... die hooguit die van onze voorouders was !

tot de volgende ?

2 opmerkingen:

Tiens zei

Bij mij bloeit de bonte cornus en komen de paasbloemen uit!!!

Bye, bye sunshine...???

een beetje zoet, een beetje zuur zei

Gek jaar ! Alles slaat tilt. Maar zolang we gezond zijn '(nu ja...)