donderdag, oktober 13, 2011

Overlastreglement voor wielertoeristen...

Helling in Brakel in de Ronde van VlaanderenImage via WikipediaDe gemeente Herzele is het moe. Er zijn simpelweg te veel wielertoeristen in onze Vlaamse Ardennen. Ook in Brakel begint er iets te roeren (Herman Decroo)... In Oudenaarde nog niet, want daar voert men net een charmeoffensief om de mannen van het vélootje te verzoenen met de "nieuwe" Ronde van Vlaanderen... en Oudenaarde moet zich dan zo nodig als fietsgemeente profileren.
Het moet gezegd, Oudenaarde doet in dit kader momenteel heel wat inspanningen om nieuwe en zelfs alternatieve fietswegen aan te leggen. Ze vergeten maar één ding: wielertoeristen rijden heel zelden op het fietspad, om een of andere duistere reden prefereren ze de rijweg voor auto's.
Ik herhaal nog eens dat ik helemaal niets heb tegen mensen die met de fiets wat rondtoeren in onze regio, zelfs niet als ze dat in groep doen, maar laat ze dan aub rekening houden met het feit dat er ook nog andere weggebruikers zijn, dat er op de smalle wegen in dat prachtige landschap ook auto's rijden, veelal van mensen die zich verplaatsen van en naar het werk, van en naar de winkel, kortom buurtbewoners.
De dag dat de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen doorgaat, kun je hier echt niet meer buiten, en er is geen mens die dat plezant vindt !
Maar het beperkt zich niet tot één volle dag, talrijke organisaties houden hier speciale tochten waarop enkele duizenden verschijnen... Het is echt niet te doen.
Ik heb verschillende keren -voor mijn ziekte- de 20 kilometer gelopen in Brussel. Ik kan me heel goed indenken dat het voor inwoners langs dat parcours ook niet alles is, maar dat is maar één namiddag en omstreeks 18 uur is alles weer vrij. De Brusselaars zullen zich wellicht veel meer beklagen over het feit dat ze de hoofdstad zijn en dus het geliefde oord voor alle betogingen uit den lande, en als Europese hoofdstad zelfs betogingen uit andere landen mogen begroeten...
Welnu, het wielertoerisme in onze regio neemt de allures aan van een bijna voortdurende last, net zoals de eindeloze betogingen in Brussel.

Het gaat er niet over dat ze hier komen fietsen, het gaat hem over het feit dat ze dat in grote meutes doen, en zich als groep ook dat eigenaardige ding aanmeten dat van de mens in groep plots een andere mens maakt... Helemaal niet meer de vriendelijke Jan of Piet, maar de groepsmens, zich sterk voelend in en achter de massa. Agressief en uitdagend.

(Mijn vergelijking met de betogingen is niet zo maar gekozen!)

Wij zijn heel blij dat er toeristen naar onze streek komen, dat verschaft onze streek werk en inkomen, maar niet op die manier. Ze zijn welkom als ze zich gedragen als normale bezoekers, die eerbied hebben voor de anderen. Ik weet dat er reglementen zijn voor het fietsen in groep, maar met drie of vijf man val je daar echt niet onder, en is rijden midden in de rijweg ook voor u verboden.  Bovendien is het wel zo dat je op die smalle wegen ook ander verkeer moet toelaten. Het is niet aangenaam als je kilometers aan één stuk door achter zo een kudde fietsers moet blijven hangen. Is het echt te veel gevraagd om nu en dan het verkeer door te laten? Ben jij niet de man die zich ook met de wagen verplaatst op de andere dagen ? Doe jij dat ook niet met de bedoeling tijdig aan je doel toe te komen? Ben je dan ook niet ergens wat kittelorig als er een boer met zijn tractor de weg verspert en je kilometers achter zich houdt ? Jij doet krek hetzelfde met die groep fietsers !!!

Ik ben geen preneur van dat overlastreglement, waarbij wielertoeristen straks grote bedragen gaan moeten neertellen om door onze regio te mogen fietsen, maar doe er dan iets aan !!!

Hou verdorie rekening met de anderen.

Dan ben je welkom! Heel erg welkom !
Oh ja, wil aub niet al je afval langs onze wegen werpen, dan ben je niet alleen welkom, maar ook nog eens een vriend !

Héhé, dat moest me (nog) maar eens van het hart !
Geef toe, het is al erg genoeg dat wij als belastingbetaler borg moeten staan voor de 54 miljard euro van Dexia, zonder dat men ons nog kwaad bloed gaat zetten met elkaar te gaan hinderen...
En och ja, Dehaene moet zijn vergoeding niet hebben, hij heeft al genoeg, krijgt het toch niet meer op.
En met hem vele anderen... heel wat politici zitten in de beheerraad van banken, je moet dus geen schrik hebben dat ze jouw bank gaan laten vallen, ze zijn allemaal wel ergens betrokken partij in die dingen, en geef toe, je zou zelf ook niet graag die bonus kwijt raken, zij ook niet... (En elkaar doen ze geen pijn, dus ook niet de bank van de ander)

djudedju

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: