woensdag, augustus 05, 2009

Het egeltje

Man sitting under a beach parasolImage via Wikipedia

Gisteren was het hobbydag. Ik stopte de zes halve paaseieren die ik reeds eerder had gevuld met beton in mijn wagen, pikte op de weg Giberte op, en hop naar de hobby.
Ik had nog één fietsband bij van het type koerstube, en Monique en Yolande zouden een voorraad meebrengen, die ze bekwamen bij bevriende fietsherstellers. Ik had dus alleen een schaar nodig.
Monique deed de deur open, en toen we allemaal binnen waren, toonde ik aan de dames hoe ze de fietsbanden moesten verknippen in kleine gelijkzijdige driehoekjes van 2 op 2 op 2 cm... Weldra was iedereen druk aan het knippen, en hoorde men niets dan het gezucht van de dames...Nu ja, fietsbanden in driehoekjes snijden...er zijn leukere dingen om je namiddag te vullen...

Maar ze weten hoe mooi de egeltjes wel worden, dus knipten ze maar lustig door. Rond drie uur koffiepauze, met taart van de jarige, nu ja, jarige...ze wordt pas volgende maand jarig, maar in het beurtsysteem neemt zij de taart deze maand op zich, dus vieren wij nu haar verjaardag. Moet kunnen in een democratie... Blijkbaar had de jarige van dienst ook gesukkeld met op verlof zijnde bakkers, want ze had wel vijf bakkers bezocht die niet thuis gaven. Vorige maand was ik de taartschenker, en ik had identieke ervaringen...Blijkbaar zijn de bakkers lang en veel op verlof!

Een half uurtje voor tijd was zowat iedereen klaar met knippen, en gelukkig had Monique al wat spelden mee, zodat ik de dames kon laten beginnen aan het opsteken van de stukjes fietsband op de halve eieren in piepschuim. Ik heb eerst de "koppen" van de egels in fietsband van een grotere maat aangebracht, en wees hoe ze de eerste laag "stekels" moesten aanbrengen... Resultaat? De dames waren unaniem van mening dat het knippen van de banden nog leuk was in vergelijking met het naalden prikken door rubber... De dames die een vingerhoed bijhadden waren het gelukkigst...

Tja, blijkbaar is het egeltje wel aanlokkelijk, maar hadden de dames niet verwacht dat het zo "arbeidsintensief" zou zijn. Ik had hen nochtans gewaarschuwd! Maar wellicht dachten ze dat ik overdreef?

Volgende maand is er geen hobby, dus hebben ze een hele tijd om uit te rusten en de goesting weer op te bouwen!

Yolande had eertijds een hoed gemaakt in stukjes fietsband, en had deze eens meegebracht om te tonen. Ook dat is heel mooi! Gek hoe je met die stomme zwarte fietsbanden zo'n heerlijke dingen kunt knutselen!

Vandaag en morgen zou de thermometer boven de dertig graden gaan...Snikheet dus! Typisch Belgisch weer, van het ene uiterste in het andere, de ene dag loop je hier in korte broek en amper een licht Tshirtje aan, en daags nadien heb je lust een trui aan te trekken en een dikke trainingsbroek... Wellicht is dat het wat bij de Belgen het weer tot gespreksthema nummer één heeft gevoerd? Je kunt in ieder geval niet zeggen dat het een vervelend weer is, ook al hebben we soms de indruk dat het blijft regenen.

Maar dat maakt dat ik nu in een verduisterde woning zit (Achtung, Feind hurt mit)...om de zon buiten te houden en de binnenskamerse temperatuur op een menselijk niveau te houden. Vooral de slaapkamers wil ik zo fris mogelijk houden, want als er iets is waaraan ik een hekel heb, dan is aan een warme slaapkamer en warm beddegoed. Ik kruip graag tussen heerlijk frisse, ja koele, lakens... Ik bedenk zojuist dat ik nog bij bepaalde "meubelstukken" een hekel heb aan niet koel, niet fris... Ik heb er een hekel aan om naar het toilet te gaan als er net iemand (ook al is dat mijn eigen vrouw) heeft opgezeten. Een niet koude bril tegen mijn billen doet mij zo onfris aan. Gek, ik weet het, maar het zal nu niet meer beteren zeker ?

Ik ga niet te lang bloggen, want een pc veroorzaakt warmte... en dat proberen we nu juist buiten te houden... tot de volgende ?

Geen opmerkingen: