zaterdag, augustus 01, 2009

De Gouden vis

Gino's GoldfishImage by Lucas* via Flickr

Ofte Au Poisson d'or...in het Waalse Estaimpuis.
Een grote winkel met vissen, koudwatervissen, tropische vissen, zoetwatervissen, zeewatervissen en zelfs zag ik brakwatervissen.
Gisteren kreeg ik een foontje van Bart. Pa, we gaan deze namiddag naar de Poisson d'or, ga je niet mee? Ah ja! Natuurlijk. En Ma kan ook mee, want Ewoud is al vertrokken op kamp. Hoe laat kom je ons halen? Om 2 uur, 2 uur dertig kom ik jullie halen.
Bart kennende, hadden wij om 2.30 uur nog niet de moeite genomen onze schoenen aan te doen, maar Oh Wonder! Hij was op tijd... De wonderen zijn de wereld nog niet uit ! Nu ja, dus vlug onze schoenen aangetrokken, de honden in de garage, en wulle weg....

De GPS van Bart is hééééél gesofisticeerd, en toen hij de weg had gevonden, meldde het toestel meteen dat er wegwerken waren, en suggereerde een andere weg... 20 kilometer langer, maar in dezelfde tijd daar... (Op de terugweg meldde hij een ongeval op de weg, en bood nog een bijkomende reisweg aan... Knap machine !!!).

We zijn er dus geraakt dank zij de wondere wereld van de hooggesofisticeerde GPS... Eigenlijk is dat een verbluffend machientje ! Maar ik heb ook bewondering voor de man die het kan bedienen, want er zijn zoveel mogelijkheden en snufjes aan, dat je heel wat meer moet en kunt doen dan ik met mijn machientje... Ik heb 's avonds dan ook mijn digitale tijdsklokken die ik maar niet ingesteld krijg, aan de vaardige vingers van Bart meegegeven... Hoop doet leven hé !

De winkel is groooot, en mooi... er is niets uit de aquariofilie dat je er niet kunt krijgen ! Ik heb nog nooit zoveel soorten van accessoires voor het aquarium gezien als daar! Een soort grootwarenhuis op het gebied van de vishouderij zeg maar!

Ik heb er weer een grote emmer eten voor tropische vissen kunnen kopen, want de meeste winkels verkopen dat niet meer (Nu ja, er zijn wellicht ook niet veel mensen die zoveel vissen houden als bibi...) Zo'n grote emmer is veel voordeliger dan het aankopen van de gewone doosjes.

En dan zijn we gaan kijken naar de visjes... Héél mooi, prachtig verzorgd en de vissen heel gezond en mooi belicht en belucht. Maar toch zag je er eigenlijk niet zo heel veel speciale vissen. Je had een enorme keuze uit de gewone soorten, en maar enkele speciaaltjes. Op het gebied van de vijvervissen was het voor mij eigenlijk een desillusie... Buiten de alomtegenwoordige koi's, de goudvissen (poisson d'or!!!), wat goudkleurige zeelten, een verwaaide graskarper en de in de mode zijnde steuren...noppes! Geen goudkleurige voornen, geen speciale weinig voorkomende vijvervissen ! Wel massa's soorten filters en beluchtingssystemen en zo, maar eigenlijk vond ik het aanbod qua vissoorten voor de vijver heel minnetjes ! Wat ze aanboden was wel heel mooi en heel gezond, maar...ik had meer verwacht!

Op de terugweg zijn we nog eventjes gestopt aan een heel mooi en heel speciaal café, en hebben we er genoten van een echte Guinnes...van het vat ! Heerlijk !

Zo was de dag, onverwachts, een heel andere dag dan anders!
Het leven is vol verrassingen, en we hebben genoten !

Oh ja, ik heb er de kleine muilbroeder gevonden ! Hopelijk kweekt het beestje zoals vroeger in het kleine aquariumpje dat ik had als kind... Ik heb dat altijd een leuk visje gevonden, en de broedzorg van die beestjes is heel mooi om te bekijken!

tot de volgende ?

1 opmerking:

Unknown zei

Antoon ook een mooie winkel voor alle vis en aquarium benogdheden is Holvoet in Hulste, De moeite waart om eens te bezoeken
Holvoet
Brugsesteenweg 24A
8531 Hulste (Harelbeke)
056 71 66 79
056 72 87 94
info@holvoet.com