zondag, april 29, 2007

zonnig zondig ?

Ik weet niet of je het ook al bemerkt hebt, je ziet hier en daar dat de wegberm al begint te vergelen... Het is niet normaal dat nu reeds de droogte het gras aantast. Of het nu een verwarming is tengevolge van de vervuiling, of tengevolge van na een ijstijd te evolueren naar een periode van warm weer, of een mix van de twee (lijkt mij het meest waarschijnlijk), het is in ieder geval een eigenaardig fenomeen dat nu reeds de droogte zo erg is !
Ik hoorde op het nieuws een jong veulen vertellen dat het haar niets kon schelen dat het zo vroeg zo warm was, ze genoot, en dat was alles...Ik kan me niet helemaal bij die mening aansluiten, maar ik ben toch ook niet kwaad voor de dagen goed weer, en die het tegendeel zegt liegt, of werkt in een sector die van vocht moet leven (zoals de landbouw).

Ik kan niet in mijn tuintje komen zonder met diepe teugen te genieten van de zoete geuren van mijn bloemen. Eerst waren er de bloemen van mijn witte bladerhoudende clematis. Die waren nog niet niet uitgebloeid toen reeds de eerste bisschopsmutsen bloeiden en een machtig aroma verspreiden, ondanks het kleine nietige bloempjes zijn, en die staan nog steeds te bloeien tussen zeeën van blauwe regen, terwijl de witte regen volop in bot staat... Martine heeft ook al een paar keer gezegd dat de geur enorm is, en ook zij geniet daarvan. Later zullen we nog een paar weken de massale bloei krijgen van kiftsgate rozen, en dan zijn de meeste geurende bloemen uitgebloeid. Er komen nog wat late rozen, maar dat zijn niet echt de geurende soorten.

Hopelijk kunnen we deze week weer gaan vissen, het weer is in ieder geval goed volgens de voorspellingen...Hopelijk is de vangst het ook. Nu, de laatste vis dag hebben we niet zo enorm veel gevangen, maar wat we vingen waren allemaal redelijk mooie vissen. Het was dan al leuk, mocht het nog iets meer bijten, dan is het ideaal. Van mij hoeft het niet dat de vis vecht om aan de haak te mogen hangen, regelmatig een beet en regelmatig een vis, is voor mij al een héérlijke dag.

Deze namiddag eens naar de koers kijken en ondertussen wat sudoku doen, heel rustig genieten van een echte ZON-dag, en ik wens voor u allen hetzelfde !

tot de naaste keer !

Geen opmerkingen: