maandag, april 16, 2007

Bart

...is gisteren hier geweest met zijn gezin. Hij is weer redelijk in orde, en gaat deze week vier dagen naar Italie, naar een of andere beurs, voor zijn werk.
Zijn schouder is nog niet wat het zijn moet, hij moet regelmatig naar de kine maar ja, deze week zal dat weer een beetje mank lopen hé, met die beurs...

Els had een restje rood fluweel mee voor mij, om mee te knutselen. Ik heb hier mooie houten kistjes staan, die ik zal versieren met pyrografie, en van binnen zou ik die willen afwerken met dat rode fluweel. Ik ben ondertussen begonnen aan een kalebas...Ik ga die kalebas alleen benutten als grondvorm, en als pot, maar ga er met papier mâché gekke dingen mee maken. Nu ben ik begonnen aan een knoertdikke kat. De buik (kalebas) hangt tot op de grond van het zittende poezebeest. Als lukt wat ik wil doen, dan krijgen jullie nog wel een blog met foto van de bewuste poes. De bedoeling is zoveel mogelijk de kalebas zichtbaar houden, en benutten.

Ik kreeg het idee terwijl ik de maya en inca kunstwerken aan het bestuderen was. Mijn vertrek idee was te bekijken of ik niet een mengvorm van alle kunstvormen kon bekomen. Ik zocht dus naar gelijkenissen tussen zuid-amerikaanse en afrikaanse kunst, om dat dan op mijn (europese) manier te verwerken. Maar ik heb dat idee laten vallen toen ik plots een vage vormgelijkenis zag tussen sommige beelden en kalebassen. Dus eigenlijk wel een soort mengvorm, maar anders dan ik eerst voor ogen had.

Kijk, dat vind ik nu leuk ! Het spelen met materie om mooie dingen te maken. En ik heb het gevoel dat ik nu eens echt met nieuwe ideeën voor de pinnen kom. Ik heb al wel 50 ontwerptekeningen om dergelijke voorwerpen te maken. En hoewel niet alle ontwerpen zich daartoe lenen, zijn de meeste naast mooi en leuk, ook nog te gebruiken.

Gisteren was er niet veel naar mijn gading op de rommelmarkt, maar ja, hetkan niet iedere keer bingo zijn...

Ik gaf de film Ghandi (Gandhi ?) mee aan Bart, zo dat zij daar ook eens kunnen genieten van dat prachtige document. Anny is niet zo aan dergelijke films, maar toen deze eens goed aan gang was, zat ook zij geboeid te volgen. Het is een prachtige film, die een duidelijk beeld geeft van het leven van deze grote figuur.
Hopelijk genieten zij er ook van.

Voila, ik ga stoppen...Oh ja, op 13 mei doet Ewoud zijn plechtige communie,en vermits ik het peterschap op mij heb genomen na het overlijden van onze Koen, moet ik zeker aanwezig zijn in de kerk, want het is dezelfde dag ook vorming... Bart zal vragen om een deftige stoel voor mij, maar het zal niettemin weer een pijnlijke dag worden...Fysiek, door het lange zitten, en psychisch door het denken aan Koen die daar in feite moest zitten...
Tot de volgende

Geen opmerkingen: