zaterdag, april 28, 2007

De pen is machtiger dan het zwaard...

In goed nederlands zou het eerder klinken als het Woord is sterker dan hetZwaard...Waarmee men wil beduiden dat je iemand veel makkelijker kunt kwetsen met een sneer dan met een petoatermeske....
Ik vind dat citaat niet correct. Ik denk dat dit alleen op normale mensen van toepassing is! Er zijn immers mensen die zo oliedom zijn, dat woorden er afrollen als water van de eenden...dat is één categorie. Veel gevaarlijker is de tweede categorie, dat zijn de politiekers ! Die zijn met alle woorden over hun persoontje content! Het mag een regelrechte belediging zijn, dat kan hen niet schelen, het belangrijkste is dat er van hen gepraat wordt. Goed of slecht, als ze in de aktualiteit komen, dan is dat winst! En ze hebben verdomme nog gelijk ook !!! Kijk naar de stemmen van een Van Rossem, en kijk straks maar eens naar De Decker ! Hoe meer ze hem betitelen als stomme kloot, hoe beter voor hem, hoe meer zijn naam bekend is, hoe meer kans dat het potlood zal stilhouden op zijn naam "van den diene heb ik al gehoord"...
Als je een politieker of een politieke partij wilt vermoorden, zwijg hem (hen) dood. Hoe minder ze in de mond of in het oor liggen hoe minder de "goe"-gemeente er op zal stemmen.
Het woord is dus niet scherper dan het zwaard, voor hen is het een goed ding, hoe het ook klinkt.
Ik weet een methode om veel meer stemmen te winnen dan ik zou mogen verwachten, ga met enkele van je vertrouwensmannen de nacht voor de kiezing al je borden bekladden en bezoedelen...Wedden dat je een heel pak stemmen krijgt van mensen die verontwaardigd zijn (Ik ken diene vent wel niet, maar dat moeten ze niet doen!)

Met dit bericht zal ik nu weten of er ook politiekers mijne blog lezen...

Vanmorgen zijn we, in heerlijk weer, naar de rommelmarkt geweest te Leupegem. Ik heb de markt niet helemaal gedaan, maar het was heerlijk wandelen en keuvelen in de zon, en er waren twee plaatsen (op het stuk dat ik deed) waar je wat kon zitten en uitrusten. Ik zag er Etienne en Micheline, ze zijn beiden absoluut niet goed! Etienne begint steeds meer evenwichtsproblemen te hebben (MS)en Micheline zit met ontstekingen op haar been, en nu is er iets met haar zicht ook, ze ziet dubbel... We kwamen ook Ivan tegen, de buur van tanteke, en zijn dochter...Ze waren ook aan 't markten. Gisteren zat ik nog bij hem, en kreeg ik nog een heel pak blauwbandgrondels mee.
Veel om te kopen was er niet...maar dat is ook niet van doen, het is gewoon leuk om eens op de markt te zijn. Toen ik nog gezond was ging ik ook graag naar de gewone markt te Oudenaarde. Nu doe ik dat niet meer, je kunt je auto niet kwijtraken op een haalbare afstand, en dan is het niet meer te doen. Vanmorgen stond ik op minder dan 50 meter van de markt, op de wekelijkse markt moet je al heel veel geluk hebben om een plaatsje te vinden aan de schelde.
Vanavond is het nog lichting van de spaarkas, en daarna hopelijk beter slapen dan vannacht...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: