dinsdag, april 10, 2007

mijne kop jeukt, ik moet naar de kapper

Anny lacht met mij, maar als mijn haar te lang wordt, dan heb ik jeuk !
Dus ga ik vandaag bellen om naar de kapper te gaan.
Als Luc niet belt ga ik deze namiddag naar Zingem om een betaling te doen. Ik ga dan eens dat speciale systeem van de bank bekijken om via de kompjoeter te betalen. Ik doe dit al jaren, maar die bank heeft natuurlijk een totaal afwijkend systeem. Nu ja, ik zal ook dat wel kunnen zeker, en het zou in ieder geval betekenen dat ik niet meer telkens twee keer naar Zingem moet om alles te betalen.
Belt Luc wel dan doe ik dat morgen, en ga ik vandaag nog vissen...
Maar eerst haar laten knippen. Waarom is dat dan een kapper en geen knipper ? Als westvlaming had ik het vroeger al eens bedacht dat de wereld maar raar in elkaar zat...In 't westfluuts is gehakt gekapt, want kappen en hakken heeft ongeveer dezelfde betekenis. Een hakbijl is een bijl, met een lange steel, een kapmes is een soort kruising tussen een bijl en een mes, met een kort handvat, voor één hand . Precies zoals je wel eens ziet gebruiken door de beenhouwer, als hij door de beenderen houwt. We hadden ook iets dergelijks thuis om stoofhout te kappen. Dus voor ons was je haar laten kappen een vreselijk en afschrikwekkend iets ! Haar laat je snijden, knippen, maar niet KAPPEN ! We hadden al pijn als we er op dachten.
Taal ... Op het Thermaal instituut te Oostende stond Piscine (Frans klinkt blijkbaar veel interessanter dachten de vroede vaderen), terwijl in het westvlaamse dialect een piscine iets heel anders was dan een zwembad ! Namelijk een pisbak, een urinoir om ook eens francofiel te doen... Wie zwemt er nu in de pis ? Alhoewel, de thermen hebben de reputatie een thermaal water te hebben, iets dat wellicht door de bodem vanuit de zee binnen gesijpeld kwam, want het water is zout...dus toch pis ?

Ooit was er een kleine die zijn moeder op ons trok omdat wij maar één handdoek bij hadden om te gaan zwemmen...Kijk, ma, die drogen hun hoofd af met de handdoek waarmee ze ook hun poep hebben afgedroogd... Tja, iedereen begint eerst met het belangrijkste onderdeel af te drogen, bij ons is dat onze kop, bij die ...was dat blijkbaar de poep.

Ik ga stoppen, eens telefoneren naar de knipper...
tot morgen ?

Geen opmerkingen: