dinsdag, april 17, 2007

kurieuzeneuzen

Vanmorgen, van bij het rijzen der zonne, waren de boeren aktief aan 't doen op het veld voor mijn deure, correctie, voor mijn huis (Want mijn voordeur is aan de zijkant van mijn huis, dus eerder een zijdeur dus...)
Ze kwamen toe met ene trekteur met een keire (Vandaar dat ik in de keirstraat woon, in abn in de karrestraat dus), een trekteur mee un eege, en een trekteur mee un zaaimasjiene er aan.
Den diene mee zijn keire heeft zijn boelke hier laten staan en is mee zijne vlo naar huis gereeën. De dien mee zijn eege is begost mee eegen, en ondertussen heeft de diene mee zijn zaaimasjien zijn zaad in zijn masjien gedaan (Allee ik vermoed dat het zijn zaad was, en dat het betaald was, anders was het in feite 't zaad van een ander dat hij in zijn masjien deed...) Toens dat de eeger twee reken geëegd had, is de zaaier ook in gang geschoten, en nu zijn ze al uren aan 't eegen en aan 't zaaien.
Ik en kost het nie uithouen nie te weten wa daan ze daar aan 't zaaien waren, en 'k ben stillekens eens tot aan die keire gegaan, om te loeren in die zakken...
In koeien van letters stond er op PEAS...allee, pies brother, erweeten dus... In ieder zak zaten er 210.000 erweetjes om te zaaien. Giene ziever, azo stongt dat op die zakken ! 't Stongt er zelfs bij dat iedere zak 21 kiloos woog ! Dus één kilo is 10.000 erweetjes !
Wiste gij dat er zoveel erweetjes in een kilo gaan?
En ter was nog iets rare mee die erweetjes, ik keek eens in diene zak, en al die erweetjes waren ROZE ! Anny, die nog van de boer is, zei dat die erweetjes behandelt zijn tegen de vraat...(Vogels en muizen zegt Anny)
En voila, daarom was mijne titel dus kuriezeneuzen, omdaddik mij nie kosttige houen van eens te gaan kijken hé !

Ik hoop dat mijn taaltje begrijpelijk is voor de goegemeente (Al hoewel...goe ?) Anders moet ge maar nog een keer of twee lezen hé...
Maar nu weet ge dus dat erwtjes roze de grond in gaan, en we dus van de jare wellicht eens verse erwtjes zullen eten... Ik krijg nu al het water in de mond als ik denk aan die jonge erwtjes die je met pel en al kunt opknabbelen, zo, uit de vuist ! Ik wwet zeker dat ik nu en dan de straat zal overwandelen en er mijn deel zal van opeten...Nu ja, mijn (???) deel...het deel dat ik mij onrechtmatig zal toeeigenen...
Deze namiddag ga ik vissen, en juist op Luc zijn verjaardag !
Ik weet niet wat zal primeren, die verjaardag of het vissen...
tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

tone, kenwilounietontmoedingenmaar askepaastdadiertenniebespotenwordendanzijdelelijkmeszeijongen
kzououdusnieaanradenomveelvandieerwtenteetenalszenognietgoezijnvooraftedoen.
eerwordtzelfssgekenenaartweeromtesproeen zelfs opdeuremoetenzedatdoen.
enhetissssperfektberekendhoelang zemoetenwachtenomteoogestennadelaatstesproeibeurt!!!

dat was op zijn "kartoeskes", alles aaneenzonder leestekens.
mvg luc