donderdag, oktober 19, 2006

Zondags kostuum ?

Ik kreeg een reactie van ons moederoverste dat ik er op die foto's met een karper in mijn handen "niet op trek". Ik heb er al eens aan gedacht om te gaan vissen in mijn zondags kostuum, maar Anny is daar niet mee akkoord...dus trek ik mijn oudste plunje aan om te gaan vissen...en terecht, ik heb dinsdag een haak in mijn trainingsvest gehad, en de enige mogelijkheid om dat klereding er uit te krijgen, was er een gaatje in snijden... Best dat het mijn kostuum niet was hé?

De bedoeling van de foto's was dan ook niet de aandacht te trekken op mijn outfit, maar op de karpers... Enne de ongelovigen te overtuigen dat we wel degelijk zo'n grote beesten pakken ! Tot spijt van mijn rug...en tot grote vreugde van mijn (slechtgeklede) ego.

En de grootste bedoeling van het vissen is...het vissen op zich. De rust, de ontspanning, het hebben van een plotse hoogspanning als die dobber plots verdwijnt, of als de lijn van je molen plots dat zingende geluid maakt...heerlijk ! En, lieve zus, dat idiote petje ? Waarschijnlijk heb je nog nooit zitten te turen op het kabbelende water, dan probeer ik op zijn minst de zon wat uit mijn beeld te houden, vandaar de pet...(of de hoed, als er echt veel zon is heb ik zo'n soortement australische bushhoed op) De donkere bril, is héél speciaal ! Dat is zo'n bril waardoor je geen weerkaatsingen hebt op het water, en zodoende je dobber beter ziet...Al dat gerief is er dus voor mijn gemak, niet voor 't uitzicht...Trouwens, ik wees bij de foto naar het mooie zicht op de vijver en op het kasteel...maar dadebdenietgezienzekers ?

Allee, nu leef ik weer in de blijde verwachting op een wederwoordje van mijn zusje-lief, of op een verontwaardigd stilzwijgen. Om haar nu weer goegezind te maken, geef ik ook nog een verslag van mijn doktersbezoek. Ten eerste begonnen wij meer dan een half uur over tijd...Die man krijgt voortdurend telefoontjes, en sommige duuuuuuuren (Mieke, daar kunt ge nog iets leren zulle!). Dan ben ik begonnen met zelf nog eens wat van zijn kostbare tijd te stelen... De vorige maal hoorde ik daar willens nillens een telefoontje waarin hij stelde dat iemand die in een procedure zat voor de vaststelling van zijn handicap, niet wilde genezen. Ik heb hem verteld dat ik in mijn loopbaan van 25 jaar als rechter in de arbeidsrechtbank ook 25 jaar in de kamer zetelde die ook de arbeidsongevallen deed. En ik vertelde hem over het geval van de man die op zijn hoofd gevallen was, niet meer kon werken maar men kon dat op geen enkele manier zien, er waren geen sequellen zichtbaar. De man vloog van de assurantie, en kon niet werken, op den dop, dan op ocmw enz enz...Tot de mnr de laatste nieuwe scanner er kwam...Dan zag men plots wel sequellen, maar het dossier was afgesloten.... We hebben er wel een dik half uur over doorgeboomd, en we kwamen overeen dat het inderdaad niet zoooo simpel ligt, en dat hij wellicht wat cru was overgekomen... Dan begonnen we aan mijn geval... Ik vertelde dat ik sedert ik die soort verdoving neem, ik mijn bloeddruk niet meer omlaag krijg. Volgens hem zou mijn bloeddruk eigenlijk moeten verlagen met die verdoving, maar misschien reageer ik daar ook op dat stuk verkeerd op...zoals ik in plaats van te slapen, steeds maar wakkerder wordt van die verdoving... Dus moet ik nu die verdoving stillekens afbouwen, en dan proberen met weer iets anders...alzo blijven we bezig hé...
Ik vertelde hem wel dat ik in ieder geval zo veel gewonnen heb, dat het niet meer overgaat in een ontsteking, en dat zelfs bij heel hoge pijn, waar ik niet onmiddellijk kan op reageren omdat ik bv niet thuis ben, dat die pijn niet gaat vastzitten, maar stillekens betert, en na enkele dagen al weer op het normale niveau zit. Dat is voor mij een enorme winst...ik weet niet of ik echt heel veel meer mag verwachten. Nu kreeg ik niets, wat ik moet bij mij houden, voor als ik zo'n pijnaanval krijg. Dat is een medicament dat men niet mag nemen op lange termijn, maar maximum enkele dagen... Als dat werkelijk helpt, dan zal ik een gat in de lucht springen (maar heel voorzichtig...)
totdaar het verslag...
en tot de volgende ???

Geen opmerkingen: