dinsdag, oktober 24, 2006

de tweede morgen met een morgenmaal...
Ben al 1.4 kgr afgevallen. Toeval ? Afwachten en uitkijken en bijbollen...
Ik hou je op de hoogte!

Ik moet zeggen dat dat boterhammetje echt smaakt ! Ik heb zelfs vastgesteld dat ik eigenlijk best nog meer kan eten, maar ik zal het daar maar bij houden. Door mijn toestand beweeg ik niet veel, en is het enige die calorieën vreet bij mij, de perioden van erge pijn...gelukkig heb ik dat niet voor het ogenblik. Dus heb ik ook geen calorievreterke bij.
Ja, het is echt, als ik met heel erge pijn zat, die soms dagen en weken kon duren en daar zit te bonken en te kloppen, dan verlies ik gewicht met hopen, maar zodra de pijn weer op het normale peil valt, komen de kilootjes terug alsof ze nooit weggeweest waren. Dus, pijn is ook geen oplossing.

Wel meer groenten en minder vlees, dat zou helpen. Vooral veel vezelrijke groenten en voeding.

Het is bar slecht weer buiten, dus geen visweer. Ik hoor mijn zuster nu opgelucht ademen, haar broer gaat niet in dat rare pak aan de vijver zitten. Nee, zelfs als het niet regende, lieve zus, zou ik wellicht niet in dat pak aan 't water zitten, 't is te koud! Nu doen we van die oude vuile versleten maar nog warme dikke truien aan...Als ik nog eens op de foto kom, dan zul je zien dat de toestand drastisch is gewijzigd...maar of ze beter wordt ????
Bovendien doe ik zelfs in de winter die zonnebril op, omwille van het feit dat de weerkaatsingen van het licht op het water daardoor onderdrukt worden (polaroïd), en ik doe ook een pet aan, maar als het echt koud wordt, een pet met kleppen op de oren...Je kunt je voorstellen hoe schitterend ik er dan bijloop hé ?
Je hebt één kans...dat het zo koud wordt dat de vijver toevriest...alhoewel, we kunnen nog altijd overwegen om eens te gaan ijsvissen. Dan hakken we een bijt in 't ijs, en met een zeer korte hengel vissen we dan in dat wak... Dan doen we uiteraard nog meer en nog dikkerderdere kleren aan...en allemaal oude versleten dingen...
Hihihi...ik zit al te lachen als ik me indenk hoe je nu zit te fronsen...Niet doen, zus, je krijgt daar rimpels van...enne heb je al gezien dat wij tweeën eigenlijk nog altijd een redelijk ongerimpeld velletje hebben...? en dan zeg je nog dat ik op niets trek... Onze Lieve die heeft het vel van ons moeder, en dus veel rimpels. Heb je al gezien dat ze eigenlijk nooit een echte rimpel-madam tonen in die anti-rimpelcrème reklaampjes??
Smeer maar zoveel je wilt als je van die aard zijt, 't zelfde met dik zijn...Het is ook al bewezen dat dik zijn in veel gevallen in de genen zit...maar toch, in onze maatschappij word je bekeken als een soortement curiosum...Kijk mama, ne dikken !
Toen ik nog gezond was, en voor dat ik dat extreem streng regime en die zware sport deed, heb ik nog samen met een collega die marathons liep, de trappen van de St Pietersbasiliek in Rome opgekoerst, en hij was verbaasd dat ik zo makkelijk met hem mee liep, en zonder dat ik ademnood had...Ik woog toendertijd nog een dikke twintig kilo meer dan nu...
Ik ga stoppen, ik hou je op de hoogte van het effect van 's morgens te eten als vorm van regiem...
baai !

1 opmerking:

Anoniem zei

he toontje,
ons moeder zei altijd ge moet 's morgens eten als een koning, 's middags als een edelman en 's avonds als een bedelaar.
ik volg nu cursussen om vgl te worden als ik het tenminste volhou...
en wat ik daar al leerde is dat het vooral de combinaties zijn
en dat men 's avonds na 8 zeker niets meer mag eten...
ook over genetische manipulatie hoorde ik al wat...
ik hou je op de hoogte

wat een vgl is ?


vertel ik je wel eens als je uitgelachen bent...
dat was tenminste de reactie van mijn zusje....

zelfs dikke mogen hoop hebben...

so long

tussen haakjes ik vond met die kleren van jou niets mis
het was een prachtige vis
en ik ben er jaloers op
"in zo's stevige handen mogen liggen en met zo's outfit prachtig, formidable,
mooi!!!

en wat het weer betreft:
ge kent dat liedje toch
change dat' regent de koeren aan dust... en de vissen kunnen ook al nie zonder
beschou whet eens als de aarde die zijnen buik vol drinkt ...
en vind je het niet heerlijk als het buiten koet es dat wider mogen binnen zitten bij die warme stove???

de groeten aan de bezige bij
luc