zaterdag, oktober 07, 2006

Pimpampompelpoenen

Vandaag ben ik dus op bezoek geweest bij Luc, van de pompoenen en de courgetten, en dus zijn wij na het bezoek doorgereden naar Bart om daar al de vruchten van Luc's arbeid af te leveren. We hebben er dan ook maar ons voeten onder tafel gestoken en meegegeten van het lekkere franse brood (baguettes).
We hadden geluk, Els was nog niet thuis van boodschappen, en Bart was juist thuis van een blitsbezoek aan onze geachte noorderburen... Hij had via internet een nederlander gevonden die een weefgetouw voor gobelins te koop had, en hij is het weest halen naar Dordrecht.
Het is een prachtig getouw, en heeft bij die nederlanders waarschijnlijk alleen als pronstuk gediend...Het waren echte dutsen daar, met enkele oldtimers in de garage waaaronder een ford T van een speciale editie...echte sukkelaars dus.
Naast dat getouw voor Gobelin, koopt hij er nog een bij een dame in Oudenaarde, die hem de techniek van de gobelin heeft aangeleerd. Hij heeft ondertussen een gobelin gemaakt van zo'n halve meter breed op 70 cm lang (ongeveer). Het is (natuurlijk !) een modern tapijt, met vloeiende lijnen en spetterende kleuren. Het is mooi ! Hij wees mij aan waar hij nog fouten had gemaakt, en wees ook dat hoe verder hij weefde, hoe minder fouten er in zaten.
Je ziet, 't is ne rare, een gelukkige peet, die met weven niet alleen zijn brood verdiendt, maar ook zijn hobby heeft. Gelukkigen tap !
Juist voor we naar huis gingen, ontstond er een panieksituatie...Els ontdekte dat Lieselotte in de school luizen opgelopen had...Dat is bij Lieselotte een echte ramp ! Gelukkig is ze niet allergisch aan de bestrijdingsshampoo's en dergelijke, maar het lieve kind heeft enorm veel dik haar en een dikke paardestaart die ongeveer tot op haar poepke valt...begint dat maar eens te kammen met zo'n fijne "luizenkam"...daar zal geween zijn, en geknars van tanden.
Gek eigenlijk dat er nu weer luizen zijn. In onze tijd vond je hier en daar iemand met luizen, en dat waren dan mensen die het niet zo nauw namen met de hygiëne...Nu is de luizenplaag bijna erger bij de mensen met veel hygiëne dan bij de anderen ???? Blijkbaar hebben de luizen een mutatie ondergaan. Je kunt dit makkelijk controleren, als je nu op google luizen zoekt, zul je zien dat ze nu ook stellen dat dit niets met minder hygiëne te maken heeft, bijna in tegendeel...Kijk je echter in boeken van 15 jaar of ouder, dan stellen ze zwart op wit dat dit alleen bij minder hygiënische mensen voorkomt...
Wat ook eigenaardig is, is dat sommige mensen makkelijk luizen krijgen van anderen, terwijl andere mensen er nooit last van hebben...
En ook eigenaardig is dat het denken aan luizen veelal al genoeg is om jeuk te krijgen...Zit je nu ook te krabben???
Wees gerust, bij mijn weten heeft nog nooit iemand luizen betrapt via internet.
Morgen moeten wij gaan kiezen...en dan naar de rommelmarkt te Michelbeke. Er is toch niets op de tv, alleen zoiets als Zwevekonte, gedeeltelijk, 73 % van de stemmen, vld -28 % spa -52 % vlaams belang + 0.5 % cd&v +2 % de list Zwevekonte foert + 72%...interessant...en boeiend...en je kunt kijken tot je uit je zetel valt van 't lachen...of van de slaap...
Geef mij dan maar de rommelmarkt, die komen er tenminste voor uit ! Je moet er rommel verwachten...in de verkiezing zit er pertang ook veel brol tussen, maar ze durven het niet te zeggen hé !!!
???
In Lierde is 't heel moeilijk, daar is de lijst cd&v met vld tegen de lijst spa met Groen...Bart stelt, gelijk voor de welke lijst je ook stemt, je stemt mee voor de slechte...

Al gehoord van diene kleine die aan zijn opa vraagt: "Opa, wat zijn die bollekes" "Dat zijn zwarte bezen mien jong" zegt opa. "Waarom zijn ze dan rood, opa ?" "Omdat ze nog groen zijn janneman..."
't Is misschien daarmee dat we de vaststelling doen dat een Groene, eigenlijk een rooie is die nog niet rijp is... (gepikt van Luc van de pompoenen...)
Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: