maandag, oktober 09, 2006

NEE !

Je verwacht wellicht van mij opmerkingen over de kerviezingen, maar noppes, daar heb je andere bronnen voor! Dat ras (politiekers) zijn, op enkele uitzonderingen niet te na gesproken, niet goed genoeg om hier papier te vullen, dus: NOPPES !

Het enige wat mij ambeteert, meer dan ik kan zeggen, is dat mijne tv, mijne radio en zelfs mijne pc vervuilt zijn door polletiek. Waar blijft mijn muziek? mijn quisje op de radio? mijn lollen op internet? Ik weet wel dat polletiek een grote klucht is, maar dan van een soort waar ik nie mee kan lachen. Die hunne lollen komen gewoonlijk ten laste van mijne portemonnaie !

Heb je het al gezien? De zon schijnt, en ze geven ook voor morgen (op sommige weerberichten) goe weer, visweer ! 't Is al weer weken geleden dat ik kon gaan vissen ! Klotejaar met slecht weer op de visdagen! Vorig jaar waren de visdagen bijna gegarandeerd goed, nu is het bijna omgekeerd ! Het wordt wel zwaarder en zwaarder, maar zolang het enigszins gaat, vissen !

Slechte nacht gehad, diarree, waarschijnlijk mij te veel geërgerd aan al die blablablablabla....Ik wist niet dat dat ook op de darmen kon werken, maarja, het is dus heel duidelijk een strontaffaire. Gelukkig is het nu al weer beter, maar met de radio op de achtergrond voel ik precies al weer rommeling in mijn klein smal buiksken.

Het is voor de eerste keer van mijn leven dat ik het verfrissend nieuws vind te horen dat ne camion een lading bieten verloren is. Allee, hoe kan dat nu ? Ik zie ieder jaar wel bieten liggen, en blijf zeker 100 à 150 m achter een camion met bieten om geen buile in mijne carosserie te krijgen, maar een hele lading ???? Andere jaren zou ik weer sakkeren op al die overladen camions die onze wegen kapotrijden en regelmatig een deel van hun lading op je auto katapulteren, maar vandaag hoor ik dat véél liever dan voor 28.743° keer een uitslag te moeten ondergaan, een gesprek met een verliezer, die nooit verloren heeft, of met een winnaar die zich beloond voelt voor zijn inspanningen tijdens de vorige legislatuureluur...

Help, ik verdrink ! 't Is vandaag voor de 17° keer dat ik de nieuwe burgemeester van Gèint hoor abg spreken... Ik vind het niet serieus, als je een limburger of een westvlaming op tv of op de radio hoort praten, dan vinden ze het altijd nodig dat te "vertalen"...Antwaarps en Gèints muten we mor begraapen...

Eindelijk klinkt er muziek uit de radio, 't is wel niet mijn favoriete soort van muziek, maar 'k ben al lang content... Mijn bloeddruk begon weer naar legendarische hoogten te klimmen, ik dacht al op een stoel te gaan staan om niet alle druk naar mijn hoofd te leggen, maar eigenlijk zou ik stillekens naar de top van de everest moeten klimmen, om te vermijden dat mijn bloed hoger komt te staan dan mijn eigen lijf. Meinschen toch, al diene ziever !

Woensdag komt Germain Bonte op bezoek, een vriend en bekende van al in mijn kinderjaren. Hij was jaaaaren adviseur veiligheid in de bouwnijverheid. Ik zag hem regelmatig in mijn ouderlijk thuis en later toen ik zelf ook in de vakbond werkte, bij mij thuis. Hij heeft nu een boek geschreven over zijn ervaringen en herinneringen in het weeshuis. Ik denk dat dit goed is, ik ervaarde regelmatig dat dit nog steeds op hem woog...Hopelijk kon hij het nu van zich afschrijven... Gek hoe we allemaal ons verleden blijven meesleuren... in goede en in kwade zin.
Ik ken niemand die alles achter zich kon laten, neen, we zijn en blijven de vrucht van onze groeiperiode.

Ik heb mij al dikwijls afgevraagd of we echt het (voorlopig) eindresultaat zijn van een evolutie? Ik heb soms de indruk dat het net andersom is... Kijk maar eens naar een simpele aardworm, die doet een nuttig werk, het werk waarvoor hij geschapen is, en hij doet dit zonder vragen of zonder complexen...Heb je al één mus zien zitten dubben over wat hij nu eerst zal oppikken, het graantje of het broodkorstje ? Nee, hij pikt gewoon zonder ook maar een seconde na te denken. Zijn leven is simpel en duidelijk, vanaf zijn geboorte tot zijn dood.
Wij echter, vinden ons het summum van evolutie, vinden onszelf een soortement spiegelbeeld van De Schepper, denken na over alles en brengen dan de ganse natuur naar de filistijnen. Ik heb gevoel dat we veeleer een miskleun van de evolutie zijn, en waar normaliter de natuur zelf zijn evolutionaire mislukkingen opruimt, is dat bij ons mensDOM niet gebeurt...en we zijn zo erg verkeerd gemaakt dat bezig zijn er in te lukken alles, maar dan ook alles kapot te maken.
In plaats van ons verheven te voelen boven de natuur, zouden we beter beseffen dat we helemaal onderaan thuishoren, nog onder de amoebe en het pantoffeldiertje...als die nog niet verdwenen zijn dank zij ons wonderbaar "beleid"...
Nederigheid is alles wat ons past ! Laat ons maar eens kijken hoe goed alles in elkaar zit als we er af blijven... Had men de penisciline niet uitgevonden (het was er eigenlijk al altijd ...) dan werd jij nu niet eens geconfronteerd met mijn gewrochte gedrochten...
Maar ja, dan kon je ook niet meer grinikken om die rare hersenkronkels van uw dienstwillige dienaar hé ?

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: