dinsdag, mei 01, 2012

Oudenaarde-Roubaix

Oudenaarde- Robeke... Om het eens in 't Vlaams te zeggen... Vandaag passeren er hier weer hele pakken wielerfanaten, die zich dood aan het jakkeren zijn op een zwaar parcours. Vlak aan mijn deur hangt een bord met de splitsing van de 55,100,nog iets en de 150 km... Ach, ze doen maar, ieder diertje zijn pleziertje. Het zijn geen grote "kuddes" die hier voorbij komen, maar ze passeren wel gestaag.
Om naar Zottegem te kunnen gaan met de wagen, moest Anny weer op de baan gaan staan om teken te doen als er eventjes een gaatje viel in de lange eindeloze rij wielerterroristen.
Zoals ze nu rijden, is er weinig hinder, als ze in groepen passeren, dan is de hele baan benomen, maar zoals gezegd, vandaag weinig echte bendes.

In Zottegem heb ik mij profijtig geparkeerd op de parking van de academie... Vlak bij de rommelmarkt. Aan de ene kant de parking oprijden, en aan de andere kant de rommelmarkt op wandelen. Mijn kennis van deze parking komt goed van pas.

Op de markt heb ik nog een mooie Ganesha gevonden, je weet wel, de "God" met de olifantenkop... (Henk uit Nederland zal weer zuchten en vinden dat ik zwaar verkeerde dingen doe..., maar ik vind het heerlijk hoe de mensheid goden creƫert met menselijke en dierlijke eigenschappen en kenmerken. Eigenlijk best creatief, en ik vind het mooie beelden.Meer niet)

Het is geen grote rommelmarkt, maar het was leuk om eindelijk eens te kunnen wandelen in een normale temperatuur en zonder dreigende regenwolken... Nochtans, vannacht rond 12 uur heeft het gestormd en water gegoten, en rond 3 uur was er dan weer een vlaag, water gieten, maar zonder dat het stormde... Vanmorgen was nog alles hier nat, maar de zon was er, tussen witte wolken door. Eindelijk eens wat weer om in te flaneren !

Het valt op dat je steeds meer mensen negatief hoort praten over de politiek, zowel de nationale als de gemeentelijke ! Ik heb niet gereageerd, maar je hoort hoe de mensen de houding van de politici meer dan beu zijn. Mocht men in ons Belgiekske de kiesplicht afschaffen, dan zou je wellicht vaststellen dat we alle records kloppen inzake laag aantal kiezers ! Snappen die lui niet dat ze helemaal geen achterban meer hebben ? Zien ze echt niet in dat ze verkeerd bezig zijn met hun gesjoemel en hun onduidelijke standpunten en houdingen?
En als ik kijk naar de TV op Nederland, dan zie ik dat het daar hetzelfde is...  Ach, warm houden en veel voor bidden, misschien komen ze nog ooit tot de jaren van verstand...

Maar als we hier, ook in de politiek, een beetje de Amerikaanse toer opgaan, dan wordt het nog erger... Want wat we daar zien en horen is helemaal te gek om dood te doen.

Tot de volgende



Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: