zaterdag, mei 26, 2012

Heerlijk weer !!!

Gentbrugge watertowerGentbrugge watertower (Photo credit: Wikipedia) ( Deze watertoren ziet er nu heel anders uit, men heeft er een kunstproject van gemaakt, en nu lijkt het precies een glas water met ijsblokjes in... Mooi !)



Ik liep vandaag in de zon in Gentbrugge, op de rommelmarkt.
Heerlijk flaneren in de zon...
niet klam en vochtig heet, maar goe warm en heerlijk...
dju, da' was lang geleden !

Vanmiddag, als ik de vissen in de vijver voerde, waren de beestjes druk in de weer, en bij de goudvissen was de paringsjacht open verklaard.
De knalrode rietvoornen schieten heen en weer, precies of de voedervlokken zullen wegspringen, en moeten ze echt jagen om zeker te zijn van hun beetjes...

De merels die boven de kleine vijver nestelen, zitten van hun oren te maken, als we te lang blijven staan om te kijken naar de vissen. Mezen zijn allang uitgevlogen, en gisteren vond ik een mus verdronken in de vijver... Niet eens een jong, een mannetje, wellicht gevochten tot er eentje in het water is gesukkeld.

Kortom, de warmte doet wat, met mens en met dier...

Het lijkt wel of nu pas de lente echt begint, en 't is bijna zomer.
Vannacht geslapen met het raam wijd open, en wakker geschreeuwd van het helle "Leoo" van de pauwen van een buur.
De hanen hoor je kraaien van ver en van heel nabij uit mijn eigen kippenren.
Van zodra het licht nog maar iets te zien is, hoor je het gekwinkeleer van duizenden vogels en vogeltjes...
Het grote morgenconcert van de natuur...

Goed weer, = blije mensen...

Gek dat we daar zo gevoelig aan zijn...
Hoe goed de zon ons doet... En zeggen dat er delen van de wereld zijn waar ze dat gevoel krijgen bij een regenbui... en als die zon eindelijk eens verdoken zit achter een dik wolkendek.
Met andere woorden, het is wellicht de verandering die de verademing geeft, en zitten wij hier net goed, want hier verandert het om de vijf tellen..
en maar klagen.

Druk is het hier, ik ben zo net weggeroepen, want mijn gebuur en ik hadden gezien dat onze nokpannen maar zozo meer waren, en er kwam een aannemer om eens te kijken. Na het verlof komt er een nieuwe nok op, volgens een heel nieuw systeem, en naar het schijnt veel beter... allee, we zullen het dan wel gewaar worden, en als het ven lang mee gaat als nu, dan zal ik het wellicht toch niet meer weten...

En zo blijven we aan gang...
tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: