zondag, mei 06, 2012

November in mei ...

Vanmorgen zijn we naar de rommelmarkt geweest in Balegem, niet ver van hier, maar het is bitter koud. Amper 7 graden Celsius... De weerman op TV had het gezegd, we krijgen novemberweer in mei !
We kwamen aan, dichtbij de markt, makkelijk een plaatsje gevonden voor de auto, en dan te voet de berg op naar de rommelmarkt. Aan zo wat ieder kraampje ging het over het weer... Amper 7 graden, en iedereen stond daar of liep er rond met een dikke vest aan, en velen met een muts over de oren getrokken. Het regent tot nu nog niet, dat is al een reden om content te zijn...
Maar de meest beklijvende opmerking kwam van een marktkramer: " En weet je, volgende maand beginnen de dagen al weer te korten !!!"
Hij heeft gelijk !
't Is om er de moed bij te verliezen !
Een mens zou depressief worden van dat weer.

In de auto hebben wij de verwarming opgezet, om te bekomen van onze wandeling...

Ik heb er een serieuze koop gedaan voor Crea Ziekenzorg ! Een hele doos met allemaal patroontjes (met garen en naald en stof incluis !) om zo'n kleine figuurtjes te maken die je dan kunt verwerken in postkaarten. Dinsdag neem ik het mee ! Want eigenlijk zat ik met een probleempje...

Dinsdag gaan we immers van een heel gewoon simpel vaasje, een "kunstwerk" maken. Ik heb heb een heel stel identieke vaasjes, en we gaan die beschilderen met een leuk bloemmotief. Ik heb er eentje, heel simpel, maar heel mooi, ontworpen... Het moet eenvoudig zijn, zo dat het binnen het bereik ligt van iedereen !

Maar er is een wat onverwachte moeilijkheid... Die verf droogt minder snel dan ik dacht...
Dus kunnen we de vaas niet in één keer afwerken...
En dan zat ik wellicht met een deel tijd over... En ik had niet meteen iets wat je makkelijk kunt maken in een klein beetje tijd, of dat je makkelijk kunt onderbreken tot een volgende keer... Nu wel !!! Nu heb ik opvulwerk met hopen ! Bovendien heb ik er in feitje nog veel meer dan ik aangekocht heb, want als we de patroontjes houden, dan kunnen we die dingen oneindig bij maken...

Dit is dus wel een heel goede koop !, en zeker voor wat ik maar betaalde !
Dinsdag ga ik met een gerust hart naar de Crea, mijn mensen zullen weer een en ander te doen hebben, en bezig zijn met dingen die ze graag doen !

Och ja, mocht er hier of daar een lezer of lezeres nog wat ideeën hebben, of bijna vergeten boeken of boekjes over het maken van dingen, dingen die wellicht bij de volgende opruiming de vuilnisbak ingaan, denk dan eerst eens aan mij en mijn langdurige zieken??? Alvast bedankt !
Weet je, één van de dingen die wij gebruiken zijn oude kaartjes... Kreeg je met Kerst of een verjaardag of zoiets kaartjes, werp die niet weg, wij recycleren die dingen en maken er nieuwe kaarten van !

Je ziet, we zijn zijn zelf nog ecologisch bezig ook...

Ik ga stoppen, het is voor mij ook zondag...
tot de volgende ?


Geen opmerkingen: