maandag, mei 28, 2012

vanariekogel in 't nieuwe kogelvotje...

Castle of LaarneCastle of Laarne (Photo credit: Wikipedia)




Mijn kanarie zit in een oud kooitje, en ik keek al langer uit naar een nieuwe, betere kooi op de rommelmarkt. Ik heb de nieuwprijzen bekeken, en rommelmarkten is -zeker in dit geval- lucratief...
Vandaag, in Laarne (prachtig kasteel !) vond ik een kooitje, in een van de eerste kraampjes die we tegen kwamen. Ik vroeg de prijs, en voor 2 euro was het van mij. Ik heb niet afgeboden... Ik heb wel gevraagd of we het er konden laten staan tot we terugkeerden, en dat kon. Gelukkig maar, anders moest ik de hele markt lang dat kooitje meesleuren.

We kopen langs om minder, we gaan steeds meer en meer om te kijken en te genieten van de sfeer van de rommelmarkt, en om wat te keuvelen en plezier te maken met bekende marktkramers. 5ook wel met onbekend - die horen dan meteen bij de bekenden)
Gisteren heb ik wel iets gekocht... Ik zocht al een hele tijd naar een wandelstok met een ivoren handvat, dat had ik nog niet... Gisteren vond ik geen wandelstok, maar wel een handvat... Heel mooi... en een stok maken? Dat heb ik al meer gedaan.

Vandaag hebben we wel nog iets mee, iets voor Anny, een mooie Hosta, met goudgele bladeren... Nu nog een klein plantje, maar de man vertelde dat het een behoorlijk grote plant wordt, met volledig goudgele bladeren... Mooi.
Hosta is een heerlijke plant, waar je weinig of geen uitkijken naar hebt... als je de slakken kunt weghouden.

Het is nog steeds mooi weer, maar de weerman kondigt al weer slecht weer aan... het kan dit jaar geen zomer worden, lijkt het wel. Enkele dagen heel mooi, heel warm weer, midden in het regenseizoen. Of hoe noem je deze lente anders ?

Nu ja, we hebben toch al deze dagen gehad, een verademing na al die regen en koude dagen. Maar het is dan zo plots, zo heet dat de mensen het weer te vinden, en te is nooit goed... Voor mij mocht en mag het wel, ik heb geen last van zo'n weer. Maar dat het weer gaat veranderen, dat voel ik al, daar hoef ik geen weerman voor, ik heb een ingebouwde barometer: mijn rug...

We hebben de rommelmarkt in stukjes gedaan... zo ging het net.
En volgende week, bij leven en welzijn: rommelmarkt te Tongeren... Daar gaan we wellicht maar een hoekje kunnen van doen, maar de sfeer opsnuiven zal wel lukken. Ik vraag me af of daar ook die heerlijke ontspannen sfeer heerst, of dat het meer een deftige, wat stijve markt zal zijn. Want die sfeer, dat is voor mij wellicht het belangrijkste onderdeel. Wellicht ga ik daar iets minder genieten, omdat het dialect van daar waarschijnlijk Bargoens zal zijn voor ons.  Nu ja, we zien wel, en genieten doen we toch wel.

Ik heb even opgezocht wat Bargoens eigenlijk is... Dat komt uit het Frans, een reactie tegen het voor hen onbegrijpelijke Bretoens (van de Bretoense woorden Bara Gwin = brood en wijn)

Zo, dat hebben we ook weer bijgeleerd...

Nu ga ik wat rusten, de rug weet je wel...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: