zaterdag, mei 19, 2012

Rommelen op de rommelmarkt

Tai Chi in the street, China, May 2007Tai Chi in the street, China, May 2007 (Photo credit: Wikipedia)



Het is een zwaaare week... Donderdag rommelmarkt te Geraardsbergen, gisteren te Oudenaarde en vandaag te Zulte...En, als de toeristische dienst van de kust genoeg sponsort, zodat er morgen nog steeds mooi weer heerst, dan is er nog een rommelmarkt te Eke...
Ik voel mijn rug niet meer. Gek. Ik voel hem veel meer dan anders, waarom zeggen we dan ik voel hem niet meer ? Taal is een wonder fenomeen.

Tegenwoordig is het uitzonderlijk als we nog eens iets meebrengen, maar vandaag heb ik nog maar eens een Afrikaans beeld gevonden. Knoertlelijk zegt Anny, heerlijk primitief en mooi zeg ik... Nu ja, de gustibus et coloribus...
En ik vond ook nog een wandelstok... Ik kon mijn ogen niet geloven, de prijs was meer dan absurd laag. Niet getwijfeld dus. Ik ben ondertussen de tel al lang kwijt, het is een model dat ik nog niet heb, en er zit een miniem flesje in om een oude klare mee te nemen op wandeltocht... (Nu ja, dat zijn dan eigenlijk geen wandelstokken, maar sierstokken ! Je kunt er niet op leunen, want de uitholling voor dat flesje is zo groot dat de sterkte uit de stok volledig verdwenen is.) (Dat is een overblijfsel uit de tijd dat wandelstokken een mode object waren, je moest het bij je dragen, maar het zeker niet gebruiken om op te steunen...)

Maar ik heb ook op mijn rug gepeinsd, ik heb een boekje mee over Tai Chi. Je weet wel, soms zie je op documentaires een hele kudde oude chinezen heel traag bewegen... Dat is dus Tai Chi, een manier om lenig en soepel te blijven, justekes iets voor mij dus...

Maar ondertussen ben ik versleten tot op den draad.
Maandag moeten we dan met Anny naar het hospitaal voor een onderzoek, hopelijk is alles in orde, en zijn we weer voor jaren goed.

en dan zitten we weer in een drukke week, hospitaal, academie, les geven in de peuterschool en noem maar op... bezige bijen, kortom: gepensioneerden, je weet wel die soort mensen waar iedereen beroep op doet.

Maar je hoort ons niet klagen, integendeel, zolang we kunnen blijven we bezig, niet te druk, niet te belastend, maar toch bezig, want dat is het lange leven. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit echt stil zou vallen. Ik weet zeker dat ik dan wanhopig zoek naar dingen die ik wel nog kan. Ik hou niet van dat zitten in de zetel en kijken naar TV-programma's waarvan we zeggen: het trekt weer op niets, maar wel blijven zitten...

Nee, laat mij maar bezig met creatief zijn. Ik heb het al gezegd, en ik blijf het herhalen, een mens is pas mens als hij creatief is. We hoeven echt geen kunstenaar te zijn, iedereen kan we iets maken dat heel mooi is. Ik kijk bijvoorbeeld met grote ogen naar de ragfijne werken van papierknippers... Mensen die hele landschappen, tot in de fijnste details, uit zwart papier knippen, en dat dan op een wit of licht gekleurde achtergrond leggen. Er zijn echte pareltjes onder. Dat is iets wat ik niet kan, mijn vingers zijn te dik om in de ogen van die fijne schaartjes te kunnen. Maar het is mooi, en het is creatief bezig zijn, je maakt iets wat mooi is. Het zelf mooi vinden is al genoeg, want het voornaamste is dat bezig zijn, bezig met lichaam en geest.

Handwerk kan ook dat genoegen geven, maar dan mag het geen breiwerk zijn van iets waar je niet naar moeten kijken, waar je rond kan kijken en zitten babbelen, nee, de geest moet ook actief zijn. Je moet iets hebben wat je beneemt.

Maar ik ben weer aan 't herhalen wat ik al zo vaak heb gezegd... Nu ja, ik ben dan ook steenstokkedoodmoe...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hola! I've been reading your website for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to say keep up the excellent work!
My page > Dachbeschichtung auf gereinigtem Hausdach

Anoniem zei

Yes! Finally someone writes about recht.
my web page: Hier klicken