woensdag, maart 17, 2010

Spam

VrouwenbladenImage by marketingfacts via Flickr

Iedereen heeft er mee te maken, wat je ook doet, spam overspoelt het internet. In Gmail zit een goede spamverwijderaar, maar niettemin komt er toch nog wel nu en dan iets door, waar je niet weet waar dat nu weer vandaan komt. Eventjes aanduiden dat ook dit spam is, en het leed is geleden. Je moet dan wel nu en dan eens kijken of er per ongeluk iets dat je wel wou zien, niet is uitgefilterd, maar dat is wel heel minimaal (ik heb het bij mijn weten nog niet gehad). Nu onlangs kreeg ik echter plots een paar keer spam door, en ik weet niet hoe ik die kan tegenhouden!

Het slachtoffer?
deze eigenste blog...
Je weet wellicht, beminde lezer ende lezeresse, dat je op deze blog kunt reageren, daartoe is een link voorzien. Ik krijg dan deze reactie binnen, en als je het niet op naam deed, voorafgegaan door "anoniem"...
Welnu, nu hebben onverlaten dit middel gevonden om hun spam door te mailen naar mij. Als ik het als spam aanduid, dan zal ik ook de ernstige opmerkingen van een anonieme lezer(es) niet meer ontvangen. Dus... niets aan te doen, tenzij, jullie, beminde lezers en lezeressen, niet meer anoniem reageren...
(Wat ook leuker is voor mij)

Want die reacties, dat is voor mij een leuk iets, zelfs als het een boze reactie is van de makers van Viagra, omdat ik wat ironisch over hun blauwe pilletje schreef. Over een penis in erectie mag echter geen ironie gaan... dit weze gezegd.

Ik weet het niet, maar ik heb ergens het gevoel dat de moderne mens door al de programma's op TV en radio, al de artikels in de boekjes, en de "wijs"-gerige praat van ene Goedele Lieckens, tegenwoordig veel te geobsedeerd zijn over hun jongeheer (alhoewel het dan meestal geen jonge meer betreft)... Het is net of sex het enig zaligmakende is binnen het huwelijk (en volgens de programma's ook er buiten!)...

Ik ben de laatste om dit aspect van het menselijke leven te onderschatten, maar laat ons nu niet net het omgekeerde doen, en na een periode waar sex taboe en ongewenst was, plots sex op het hoogste schavotje plaatsen. Als het gaat, zo veel te beter en te leuker, maar als het niet gaat, dan staat toch wel de zon weer op...en het leven gaat door. Ik vind seks héél leuk, maar het is voor mij helemaal niet het nec plus ultra! Het is niet iets om je zorgen over te maken! Wel in tegendeel! En weet je, net dat zorgen maken is mede de oorzaak van veel ellende op dat gebied. Laat komen wat komt, geniet er van, en komt het niet, dan is het ook maar zo. Zonder meer.

Maar die programmamakertjes (ik schat ze niet hoog of groot in), verwarren, zoals momenteel bijna iedereen, seks met liefde. Seks is lichamelijk, Liefde is héél wat meer. Seks kan een lichamelijke uitdrukking zijn van die liefde, maar het is niet de liefde ! Laat je in hemelsnaam geen complexen aanpraten door die zwabbers !

Hé, dat moest me even van het hart! Ik kan me zitten ergeren als ze aan het leuteren zijn over het belang van "goeie" sex. Dat men zou praten over het leuke ervan, totdaar, maar meer is het ook niet.

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

1 opmerking:

Henk zei

Toon, we zitten helemaal op één lijn! Die spam is inderdaad van een erectiefabrikant, van een uitgever van louter winnende loten of van een bedelende "doodzieke" patiënt die slechts met het geld van alle internetgebruikers van zijn kwalen af kan komen.

Ik weet Toon, dat dit kosteloze berichtje jou meer plezier doet dan alle spam bij elkaar. Daarom dat ik hem graag schrijf.

Gr. voor jou en Anny.