zaterdag, maart 13, 2010

Google Reader Play

Google reader playImage by mirindas27 via Flickr

Ik ben nogal gek op zowat alles wat van Google komt...mede door het feit dat het ook voor de openbron heeft gekozen (zoals Linux), en dus (meestal) gratis bereikbaar en bruikbaar is.
Sinds een hele tijd maak ik via mijn Gmail ook gebruik van Reader, waar je al je favoriete blogs en nieuwsberichten dagelijks kunt lezen.
Nu is er weer iets nieuws, Reader Play, waarbij je alles wat in je reader zit, kunt gaan bekijken als een grote diashow, zelfs ieder filmpje die er in zit passeert de rij. Als je dat wilt bekijken, dan ben je uren zoet. Dus, heel mooi, maar niets voor mij. Ik kijk liever alleen naar wat ik zelf wil lezen, en niet alles wat er binnen mijn eventuele interesses valt (volgens Reader).
Van mij mag het dus rustig blijven wat het was, maar voor mensen die graag lui achterover genieten van wat Reader hun voorschotelt, zonder zich moe te maken met knopjes en co...

Maar eigenlijk wil ik het hier gewoon hebben op de voortdurende evolutie van Internet, niet alleen bij Google... Ik ben nogal geïnteresseerd in die dingen, en dus ben ik geabonneerd op een heel pak electronische posten, die zich onledig houden met het vermelden en uitleggen van al wat er gebeurt op het net, in de zin van nieuwigheden waar mee je je speeltje nu weer kunt uitrusten. Niet dat ik alles uittest, helemaal niet zelfs, maar de mogelijkheden interesseren me doodgewoon. Het is geen wonder dat ik dus heel wat van die dingen dagelijks binnenkrijg, en voeg daarbij nog het feit dat de evolutie van "alles rond de kwampjoeter" niet mijn enige interesse is, en het zal je wel niet verwonderen dat ik dagelijks meer dan 100 mailtjes krijg, zonder dus alle items op Reader te vermelden...

Nu ja, ik heb (jammer genoeg) veel tijd, en zoals ik je al zegde, het is belangrijk op alles en nog wat te denken en bezig te zijn, zolang het niet met je pijn, met je ziekte is...

Zo las ik dat er binnenkort een echt mirakel gaat gebeuren! (Als het doorgaat, want ik twijfel aan dit bericht, meer dan ik zeggen kan!) Al de mensen die netjes Windows 7 hebben aangekocht en daar mee werken, die zouden bij het verschijnen van Windows 8 (of hoe die opvolger ook gaat heten), gratis kunnen upgraden!!! Windows en gratis...het lijkt echt een sprookje! Maar we zijn nog lang niet één april, dus ik geef het bericht door voor wat het waard is... Ik heb maar twee zinnige uitleggingen (wat een woord): of Windows voelt dat Linux serieus veld aan het winnen is, en wil de markt niet helemaal verliezen, of wat ook een mogelijkheid is, Windows weet dat de huidige versie weer eens een miskleun van je welste is... 't Is 't één of 't ander...

Maar je ziet, je leest soms wel verrassende dingen, héél erg verrassend zelfs!

Maar de evolutie staat niet stil, iedere dag zijn er op het multimedia-front nieuwigheden te vinden. Als je een leuk en heel interessant en Nederlandstalige brief wilt krijgen (je kunt kiezen voor dagelijks of wekelijks), dan kan ik je Netties aanraden! Dat is een heel interessante nieuwsbrief, en je krijgt er nog heel wat gratis programma's bovenop. Het is ook heel goed leesbaar, want ik heb sommige van die nieuwsbrieven opgezegd, omdat ze zo technisch waren dat ik meestal niet eens goed begreep wat ze vertelden... Ik ben nu eenmaal geen techneut. Maar ik verwonder me iedere dag weer over het feit dat je via internet werkelijk een hele wereld onder een muisklik hebt liggen. Je denkt op iets, je zoekt het op via Google of een andere zoekmachine, en hop, daar krijg je véél te véél uitleg, zo veel dat je je moet beperken. Vroeger was de taal nogal eens een rem, maar met de vertaaloptie (Google !!!), kun je nu alles en nog wat lezen in een begrijpelijk Nederlands. (Let wel, geen correct Nederlands, want bij automatische vertaling moet je er op zijn minst rekening mee houden dat de zinsbouw soms wat abnormaal is...)

Ik heb onlangs de test eens gedaan, en een Japanse site zitten lezen. Hadden ze mij dat moeten zeggen enkele jaren geleden, dan zou ik het niet geloofd hebben. Nee, tegenwoordig ligt echt heel de wereld voor je open!

En -voor mij nog steeds het grootste wonder - je kunt bijna alles via gratis programma's doen. Geef toe, dat is iets wat in onze kapitalistische wereld niet zo gewoon is. Jammer dat we nog moeten betalen om op het net te geraken, zou dat nu echt niet onder het recht op informatie vallen???

Maar wat dan ook, we kunnen dus quasi onbeperkt rondstruinen van het ene werelddeel naar het andere, en overal lezen en kijken. Hé, ik moet eens zoeken naar Iraanse kranten, en die dan lezen, tenminste als de kranten daar net als hier sites hebben met de nieuwsberichten...Dan stellen we misschien vast dat de waarheid daar héééééééél anders klinkt dan hier! Want kijk, dat vind ik nu precies het voordeel van het inkijken in heel de wereld, je kunt ieders waarheid lezen! Het zou dus nu wellicht niet meer zo makkelijk zijn om een heel volk op te jutten met één waarheid (Denk maar aan wat in Duitsland gebeurde voor en tijdens de tweede wereldoorlog- en denk niet dat dit alleen daar gebeurde, het gebeurt nog dagdagelijks, je moet maar eens de Waalse pers vergelijken met de Vlaamse!)

Wijs zijn dus, en je licht opsteken in de diverse regionen, staten, werelden...

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: