donderdag, maart 18, 2010

Auchan Leers

ZalmImage by maartenzam via Flickr

Voila, we hebben weer ons grote inkopen te Frankrijk verricht...dus vooral aperitief zonder alcohol. Maar we hebben ook vis , verse vis mee, schartong, zalm en tonijn, en ook nog eens mosselen (voor vanavond ?)...
Dat is dus de reden dat vroege bloglezers zullen vastgesteld hebben: tiens, het is er nog niet... De zaterdag en de zondag valt dat geregeld voor, want dan gaan we wel eens rommelen op de rommelmarkt, maar in de wee zelden, alleen omwille van een Franse reden... (Les excuses sont faits pour s'en servir).

En nu heb ik dus een vlugge hap Frans brood (baguette) gegeten, met een bordje soep. Want het is te laat om nog te gaan koken, bovendien, er zijn straks mosselen... Geen Zeeuwse, in la Douce France koop je uiteraard Ierse mosselen (voor St Patricksday).

Nee, normaal koop ik er de lekkere Bouchotmosselen, maar er waren er geen, dus maar eens Ierse, die zien er ook een beetje uit als de bouchot... Hopelijk zijn ze ook zo lekker. Volgens de visboer zijn ze in ieder geval veel lekkerder dan de Zeeuwse.

Bijna hadden wij op de heenreis een geblutste auto, in la France! Op een rond punt (een Franse uitvinding, die groeien daar in het wild)kwam er een jonge deerne bijna het rondpunt opgesnord, toen ze zag dat ze het niet meer zou halen, en dan piepende remmen en een mooie zwarte streep op het beton...Oef, 't was wel een mooi kind, maar niet om er blutsen van te krijgen.

Op AVS hoorde ik een leuk zinnetje: "Als echtparen echt paren, dan hebben echtgenoten echt genoten..." Vind ik leuk. Heeft niet veel om het lijf, maar dat kan ook niet omwille van dat echt genieten hé.

Heb je het ook gelezen? In België heeft 17,2 % van de bevolking vertrouwen in de politiekers. Ik ben verwonderd dat het er nog zo véél zijn ! Maar het voelt goed aan bij de meerderheid te zitten. Ik denk dat het vooral de uitzendingen zijn op TV van de vroede dames en heren aan het werk... met hun gsmmetje, met hun blackberrytje, met een gazet, met een dik en lijvig boek (Gejaagd door de wind - genre)of gewoon slapend. Ik zag er toch ook een aktieve!!! die was aan het geeuwen. djudedju... en soms krijg je dan een mailtje met de bedragen die die gasten daarvoor krijgen. Op het mailtje staat foutievelijk: verdienen...maar ik denk niet dat zij ook maar iets verdienen, ze stoppen hun verdiensten héél goed weg...achter een gazet, een boek, een blackberry...

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: