zondag, maart 07, 2010

Aolsjt

FloraImage by BrittneyBush via Flickr

Vandaag was het rommelmarkt in de Florahallen te Aalst. Eigenlijk had de naam ons ongerust moeten maken, maar ja, hoe is een mens hé...Flora dat zijn bloemetjes, en bloemen zijn leuk, dus... Nee!!! Flora duidt er op dat het hallen zijn die oorspronkelijk gebouwd werden als bloemenveiling. Frigokoud dus ! En het is vandaag koud, dus was de bloemenzaal extra koud... Eén voordeel, je moet je voeten niet eens de een voor de ander zetten, je davert gewoon vooruit.
Anders was het wel een mooie rommelmarkt, met heel veel mooi antiek tussen, echt leuk om eens te bekijken. Al daveren.

Ik heb ook de genoegens van de GPS leren kennen... Op de terugweg heb ik zelf de baan uitgestippeld, dat was geen snelweg, maar meer dan 20 km korter... Nu ja, ik heb indertijd als optie gekozen voor de gemakkelijkste weg, en dat doet die madam van de GPS dus, ook al is dat een hele omweg... Ik denk dat ik de instellingen eens ga moeten bijstellen...

Ik heb ook gepoogd Aolssters te begrijpen, en vier ieren zal wel vier uur zijn, maar voor de rest is het voor mij grotendeels latijn. Nu ja, van latijn weet ik nog een en ander, van dat Aolsjters daarentegen...

Thuisgekomen heb ik eerst een grote kop warme soep genut, om ook mijn binnenkant weer op temperatuur te krijgen. De buitenkant was al ok door de autoverwarming, maar dju jongens, 't was daar kaa !

Gisteren bij tanteke vastgesteld dat het weer niet te doen was om er een gesprek mee te voeren. Nu waren de taxi's veel te duur geworden. Wanneer het mensje ooit nog een taxi heeft genomen is een open vraag, maar blijkbaar waren ze toen dus al vee te duur... We hebben ook gekeken naar Julien... Je herinnert je misschien dat ik je vertelde van dat dametje dat nu 103 (of is het ondertussen 104?) is? Welnu, vroeger kwamen iedere dag haar twee zonen langs. Maar enkele maanden terug is die ene zoon getroffen geweest door een beroerte, en zat hij ook in de home, bij zijn moeder... Gisteren viel het ons weer eens op hoe hij (Julien dus) achteruit gaat ! Nog een walmpke en het is exit Julien... Hij gaat wellicht nog voor zijn moeder piepedada zijn ! Het is verschrikkelijk om iemand in zo'n ijltempo te zien aftakelen ! En de andere broer, Hubert, is daar alle dagen, moet nu eerst zijn moeder naar het cafetaria brengen, haar dan een keer of tien zeggen dat hij Julien nog moet halen (soms roept ze dan nog waar hij nu weer zit), en dan komt hij met een wankele Julien aan tafel zitten... Denkt dan plots aan het feit dat hij sigaretten gekocht heeft voor een andere patiënt, en gaat die afleveren... Ik heb bewondering voor de inzet van die mens! Dagdagelijks is hij daar, en is bezig met zijn twee oudjes (Julien is jonger dan hij is!)

Weet je, eigenlijk zouden we allemaal nu en dan eens naar een home moeten gaan, en de sfeer van stillekes uitdoven opsnuiven... Het doet je nadenken.

Gisteren zijn we dus kaas gaan eten... Toen wij daar toekwamen, wie kwam er daar buiten??? Met zijn breedste Colgateglimlach ? De Croo, de belangrijkste burger van het land (vind hij zelf toch)... Nog in de mood van de vele supporters kwam hij met zijn hand uitgestoken naar ons, orerend dat hij daar nog school had gelopen... (De school heeft er gelukkig geen schade van gekend)... Wij hebben hem daar properkes, met zijn uitgestoken handje laten staan blinken... Zijn glimlach was meteen afgewassen... Kijk, dat deed mij deugd zie, eens zijn col een paar centimeter nauwer aantrekken...

Och, ik weet het wel, ik zou me niet moeten kwaad maken, maar ik heb het al niet op politiekers, maar op den dienen zeker niet! En ken jij nog veel van zijn voorgangers die zichzelf de belangrijkste burger van het land noemden??? Ikke niet, geen een... Wellicht moet hij zijn hemd niet eens open doen om hem aan te trekken, zijn nek is wellicht dikker dan zijn kop.

Ik ga stoppen, ik krijg precies een slechte smaak in mijn mond...

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: