maandag, maart 15, 2010

half maart...

Mijn advies voor 2010Image by Pieter Musterd via Flickr

Ik zie zonet 15 maart staan op mijn kalenderke... Ik kan het niet helpen, maar de tijd lijkt almaar rapper en rapper te gaan. Er is daar een heleboel wetenschappelijke en semi-wetenschappelijke uitleg voor, maar dat zal mij worst wezen: 't gaat alsmaar rapper!

Als ik mijn kleinkinderen hoor, dan zijn die bijna... en dan noemen ze de volgende streefdatum, hun volgende verjaardag. Voor hen gaat de tijd niet rap genoeg, voor ons veel te rap. Gek. Wij hadden echt geen Eistein van doen om de relativiteit van de tijd te kennen, we ondervinden dat verschijnsel dagdagelijks. Denk maar aan de trage minuten in de wachtzaal en de snelle minuten in een aangenaam gezelschap.

Ik ben ook telkens verwonderd hoe snel de tijd gaat als ik een boek zit te lezen, al gaat de tijd in het boek soms heel traag, of juist heel erg snel, de buitenwereld loopt altijd sneller dan ik had gedacht. De buitenwereld, want als ik in een boek zit, dan leef ik tijdelijk in het boek. Dat is net wat voor mij een boek altijd beter maakt dan de film: bij het boek creëer ik zelf de beelden, en die zijn uiteraard precies wat ik ervan verwacht. Bij een film worden de beelden mij voorgeschoteld.

Gisteren heb ik nogal wat reclame gemaakt voor de News Archive Search van Google, maar er zijn daarnaast ook heel wat andere websites die een vergelijkbaar medium bieden. Zelfs bij Nederlandstalige bronnen vind je soms heel interessante archieven. Je hoeft je dus niet beperkt te voelen aan de wat Amerikaanse kijk op... er zijn er heel veel! Ik heb ook gewezen op de vertaalmogelijkheden, en verwees naar Iraanse kranten als voorbeeld, tot mijn verrassing ontdekte ik daartussen een Nederlandstalige uitgave! Je ziet, verrassingen zijn er ook daar waar je het niet zou verwachten! Het gaat wellicht over een "krant" voor Iraanse ballingen, maar dus al niettemin... Leuk (om eens over hun muurke te loeren)!

Heb je het al gevoeld? De lente is er (bijna)! Het is iets warmer, iets droger, en je ziet de botten zwellen! Binnenkort moet ik de tuin in om de planten bij te snoeien voor de komende bloei, en alle dood materiaal te verwijderen die heel de tijd als deken diende voor het ondergrondse plantenleven. Je zult het zien, niet alleen het frisse groen komt piepen, ook hier en daar vroege bloemen, en de lucht heeft plots een andere geur, naar het fijnstof ruik je plots ook stuifmeel van de kleine, maar zo mooie madeliefjes. Atchoem!

Al meer dan een week is er een van mijn camelia's (de witte) aan het bloeien...en iedere keer weer zie je 's anderendaags de bloem weer opengaan, maar nu met rosse randjes van de nachtvorst. Ik weet niet waarom die éne camelia zoveel vroeger is dan al de andere??? Is het de soort? Het moet bijna wel zo zijn, want de planten staan op een meterke van elkaar. Die bloeit dus in de gegeven omstandigheden iets te vroeg om wel te wezen.

Maar nu zie ik bij de andere camelia's de bloembotten heel snel zwellen, en ze geven al wat kleur prijs.

De lente is er dus wel degelijk !!! Ik moet hoognodig kijken naar mijn visgerei! Weet je, minstens even erg als het leuke van het vissen, lokt mij het zitten genieten van de natuur aan de boord van het water, en ik zit nu al weer te denken of dit jaar de ijsvogel er terug zal zijn bij Pepé... (Luc is er bij geweest, en alles is goed met hem!)

Gisteren zijn we bij tanteke geweest, en ook met haar is alles goed, ze wordt wel beetje bij beetje wat dementer, maar lichamelijk gaat het heel goed. Toen ze nog thuis was kon ze bijna de trap niet op, en nu loopt ze die op en af alsof het niets is. Je ziet zo dat ze goed verzorgd is, en dat ze gelukkig is. Het enige waar ze soms over klaagt, dat is dat ze niemand meer ziet, wij zijn blijkbaar de enigen die nog op bezoek gaan? Ik moet toch eens navraag doen bij de verpleegsters, want het kan natuurlijk ook dat ze het bezoek reeds vergeten is, zodra ze de deur achter zich dichttrekken.

Deze namiddag gaan we eens uit eten, Herman gaat op pensioen, en dat vieren we met een gezamelijk etentje... Kunnen we weer eens gezellig bijkeuvelen...

Tot de volgende ?


Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: