zondag, december 09, 2007

De Qubus

Vandaag was er rommelmarkt in Oudenaarde in de nieuwe zaal "De Qubus", een heel ruim gebouw, stijl hangar, geschikt voor de vele weekendfeestjes voor de jeunesse en de jeugd, en ook voor...een rommelmarkt.
Bovendien was het een schone markt, met een aangename mixt van echte antiek, brocante en wat nieuwe dinges... Ik heb er bovendien twee heel mooie...nee, geen boeken, wandelstokken gevonden !
Vooral die ene is een zeer mooie ! Met een berenkop volledig uitgesneden in hout ! Heel mooi, wellicht kamerikaans, het is in een mij onbekende houtsoort, maar duidelijk hardhout. Heel mooi. De andere is er de zoveelste met een zwaard in. Tegenwoordig is het moeilijker om een wandelstok te vinden zonder zwaard, dan wel met een zwaard er in... Dat is ook geen antieke, maar een van die hele reeksen die nu (wellicht uit china) hier toe komen. Er zijn er archi-lelijke bij, maar nu en dan ook een mooie. Deze zijn niet echt duur, maar ik koop alleen de mooie. (en betaalbare!)

Ik ga ze nog eens moeten tellen...ik vermoed dat ik stilaan de honderd nader.

Nadien zijn we nog bij Luc (vis) langs geweest. We hadden Luc gezien aan de rommelmarkt, hij ging juist binnen als wij buiten kwamen, maar we moesten nog bij hem langs om de nieuwe bak voor de kooi van Jacko. Pepé van Wannegem heeft hem eindelijk afgewerkt, en nu moesten wij hem afhalen. Nadien moet ik hem nog eerst vernissen, want ook zink zou aangetast worden door de K.K. van de papegaai...zodoende.

We zaten nog wat te genieten van een lekker glaasje wijn (Anny fruitsap) toen Luc er al weer terug was.

Vanmiddag was het een boterhammeke...Morgen moet ik naar de garage om mijn auto in orde te stellen, en dan naar de keuring. Dus wellicht zal er geen blog zijn. We zien wel of ik nog tijd en goesting heb.

Donderdag moet ik dan naar de specialist, en vrijdag naar flanders expo naar de grote boekenbeurs. Druk druk druk, je hebt er geen gedacht van.

Mijn pyrografie gaat goed vooruit, en ik denk dat het zeer mooi zal worden. Het is zeer speciaal, helemaal anders dan anders, en één figuur komt in kleur ! Misschien zal ik er nadien een fotootje van nemen en het eens aan u allen voorleggen, we zullen wel zien of dat lukt, want het is een zeer gedetailleerd werk, en het is mogelijk dat het niet mooi is als je het te veel verkleind, omdat dan de details verloren gaan. Het is dus geen werk om van ver te bekijken, het is daarvoor te complex.

Ik heb het al gezegd, ik raak stilaan weer in vorm !
Bij Veerle is het heel anders ! Veerle is al weer iets beter, maar de tweeling zit dus met griep, maar het ergste is dat Fré met de zona zit ! Het is daar precies een klein hospitaaltje ! Ze moeten oppassen dat de kinderen niet aan de zona komen, want dat schijnt zeer besmettelijk te zijn ! Hij had nog geen pijn, maar veerle heeft (gelukkig) de dokter eens doen kijken naar die rare uitslag... Als er een steen valt is het toch altijd daar hé ?

Nu ja, 't zal ook wel passeren, en na de zeven magere komen de vette jaren moeten we maar denken.
Voila, nu weet je het nieuws! Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: