donderdag, november 15, 2007

Distributie

We kregen een laconiek briefje dat we tijdens de dag onze tv mochten op de vuilkar gooien, ze werken aan de distributie, van dag x tot dag y...'s Avonds mogen we wel nog kijken, maar of dat ons past ? Dat interesseert die mannen geen fluit. (geen trommel ook niet)
Normaliter kijken wij 's morgens naar AVS, onze regionale zender, zodat wij op de hoogte blijven van het regionale nieuws. 'Middags kijken we naar Ling op nederland, en dan naar het middagnieuws op één, gevolgd door thuis of het heerlijk frisse villa politica, waar je kunt vaststellen dat de actieve aanwezigheid van onze -zo duur betaalde- politiekers bijna de volle 2 procent haalt. Het is verfrissend vast te stellen dat wij idioten zijn (in mijn geval waren) om ook nog maar iets te doen op het werk, het grote voorbeeld toont ons dat we zelfs geeneens moeten tegenwezig zijn (of aanwoordig?) om het grote geld (belastingvrij !) te verdienen...Nu ja, verdienen ??? correctie:Ontvangen. Om kwart voor vijf schakelen we dan over op BBC2, om te kijken naar Flog-it, een programma zoals "schatten op zolder", waar je antiek van de gewone man ziet naar de verkoopzaal gaan en soms verbijsterende sommen ziet opbrengen, een programma om je weer happy te voelen te midden van al je oude brol. en dan wordt het avond, de laatste loodjes, een beetje van hier naar daar zappen, nieuws op vtm en afsluiten met moeders "Familie"...tenzij er een cultureel hoogstandje te bekijken valt nadien, zoals de Kotmadam of Lily en Marleen of iets diergelijks... Dan gaan we slapen.

Onze actieve kijkuren zitten dus voor meer dan 80 % in de dag, in de uren dat die kluivers van Telenet, die ook je telefoon vervuilen met reclameboodschappen, ons ook de mogelijkheid ontzeggen om tv te kijken... Van zodra de regionale zenders ook op tv-vlaanderen zitten, schakel ik over ! goe weten.

Ja, maar de meerderheid van de mensen...daar ben ik niets mee, ik ben de meerderheid niet ! Ik zou wel willen dat ik de meerderheid was, dan zou je ondermeer veel meer volk in het parlement zien zitten, want de andere zou ik er als meerderheid directamente uitbonjouren !

Ze zitten hier vlak voor mijn raam te "werken"...tenminste, het kastje van telenet staat wijdopen, en zij zitten in hun camionetteke, druk te doen met het ronddraaien van dat gele licht boven op hun kerre... Je moet toegeven, dat licht wekt de indruk dat ze iets doen hé ! Er zijn tegenwoordig meer en meer van die rondflasjende lampen op onze wegen te zien, en allemaal bij verdachte zaken... Je ziet ze op pikdorsers (je weet wel, het signaal voor maïsdiefstallen) op grote vrachtwagens die melden dat ze veels te breed geladen zijn om op de weg te mogen en je van verre verwittigen dat je moet uitwijken want zij zijn de grootste... Bij boeren die melden dat ze er aankomen met een zeikstuk of met andere soorten giftige chemicaliën... Je ziet ze zelfs in diverse kleurtjes, de flikken hebben er ook, om nu en dan aan te tonen dat ze soms ook echt werken (of dat hun diensttijd er bijna opzit en ze op tijd binnen moeten zijn?)en zo kun je wel meer van die dingen zien...

Het mooiste stuk dat ik ooit zag, was een vervoer van een enorme ketel voor de suikerproductie. Het ding werd vervoerd met een enorme camion, niet te doen ! Voorop reed een klein camionnetteke, verlicht als een kerstboom, gevolgd door 4 camionettekes met elk één flikkerlamp (zouden daar allemaal flikkers inzitten?). Aan ieder draad over de weg stopten ze, berekenden de hoogte van de betreffende draad en zonodig werd de draad tijdelijk verwijderd (Hallo, met den 100 ???Hallooo, Halloooooooo....)dan kwam de kolos met wel 30 flikkers erop en errond, langzaam en voorzichtig tot voorbij de draad gereden. Achter de kolos reden weer enkele van die kleine flikkerende camionettekes, die midden de weg parkeerden om de draad terug te hangen...en zo vorderde het kerstspectakel meter voor meter langs de grote baan... Ik heb er een uurtje deugd van gehad, van Ronse tot de eerste weg naar nukerke...zeker 3 km per uur ! Cool jong, mega bangelijk, shit, heavy shit...

De ganse tijd dat ik dit hier zit neer te pennen hebben die heren nog geen vin gebougeerd, die hun snelheid is dus nog veel lager dan die suikerketel.

Het leuke was dat, ondanks het late uur, er overal mensen naar buiten kwamen om dat gevaarte te zien passeren. Gelukkig was het zomer, want de kledij was soms nogal nachtelijk.

Wat ook leuk was, toen ik dat kleine straatje in reed, volgden er meteen een hele rij auto's die later wellicht vaststelden dat mij volgen niet hun oplossing was, want ik reed dan via allerlei kleine straatjes naar Mater, en niet terug naar de N60... Ik heb dat ook eens gedaan... In Brussel zaten wij plots met een omleiding, en moesten de kleine ring verlaten. Later las ik dat er een zwaar ongeval in een van de tunnels was gebeurd. Ik wist niets beter dan de grootste hoop auto's te volgen, maar weldra zat ik daar ik weet niet waar...rond te rijden in de woestijn van straten...Plots zag ik een rijkswachtkazerne, niet verlet, joep de poort binnen en mij daar ergens geparkeerd. Dat mocht duidelijk niet, want ik was in no time omringd door een massa onvriendelijke uniformdragers. Ik vertelde mijn moeilijkheid, en de massa verdween, en ik kreeg een zeer deskundige uitleg en een getekend plannetje om terug op den juiste weg te geraken...

Je ziet, er zijn ook vriendelijke gendarmes... Ik herinner me dat ik eens van een van mijn lieven naar huis reed, in den donker, met mijne vélo...Plots twee gendarmes...stoppen! uw achterlicht brandt niet ! De jongste van de twee wou mij al direct een bonneke schrijven, maar de oudere, die zich wellicht herinnerde dat hij ook al wel eens, lang geleden, te laat was vertrokken bij zijn lief, bekeek mijn fiets en maakte het lampje, zodat ik volledig wettelijk verlicht weer verder kon... Brave gendarme.

Ik ga stoppen, je ziet, ik had eigenlijk niet om over te schrijven. Luc (courgette) heeft al eens gezegd dat dit mijn beste stukken zijn, als ik niets te zeggen heb...
tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Antoon wat is het toch leuk om naar Belgacom tv te kijken hé
Eddy