zaterdag, februari 02, 2013

open deur

Municipal flag of Zottegem, Belgium. The munic...
Municipal flag of Zottegem, Belgium. The municipal flag of Zottegem is blue with a yellow lion. (Photo credit: Wikipedia)
Deze namiddag is het open-deur-dag in de Academie te Zottegem... in de modder.
Ze hebben het nodig geacht om net nu werken uit te voeren op de parking. Een of andere buis die ze moesten leggen.
Ze hebben netjes de putjes dichtgemaakt, en daar bovenop een dikke laag steentjes uitgegoten... Maar met die regen is die omgegraven onderlaag nu een dikke soep, en als je op die steentjes trapt, dan lijkt de wereld onder je te bewegen. Dat doet hij sowieso, maar nu is het anders !

Met je wagen er op rijden is link... Er zijn nu al behoorlijke putten !

Gisteren waren de kuise vrouwen van de Stad Zottegem druk aan het kuisen... En wij hebben voor één keer netjes ons voeten geveegd aan de mat. Maar als straks de bezoekers komen, haastig binnenstormen om uit de regen te zijn, dan vrees ik dat we volgende week in een vuile academie zullen moeten werken. Gaan we eindelijk eens het verschil voelen tussen ordinaire modder en klei onder onze voeten!

De nieuwsgierigen zullen er een deel van de leerlingen aan het werk zien, in allerlei disciplines van de Kunst... Ik zal er ook nu en dan wat zitten te prutsen... En nu en dan eens rondlopen om in de andere klassen te neuzen, en onder meer mijn kleindochter aan het werk te zien.  En wellicht ook wel eens in de bar te landen, waar geen alcoholische dranken te verkrijgen zijn, maar voor één keer wel wulken. Hier zeggen ze verkeerdelijk "Escargots"... Escargot is het Frans voor slakken, en wulken zijn geen ordinaire slakken. Niet dat ik slakken ook niet heerlijk vind ! Met lookboter smaken ze heerlijk ! Maar Wulken zijn best ook lekker.

Gans de academie is ook rookvrij... Onze twee leraars staan dan ook nu en dan eens buiten voor de deur aan hun sigaretje te lurken. Van de leerlingen zijn er maar een paar die ook roken. Het valt toch wel op, dat er steeds minder rokers zijn ! Blijkbaar heeft die wet op het roken toch wel positieve gevolgen !

Deze namiddag gaan we vroeg vertrekken, in de hoop toch nog onze auto kwijt te raken op de parking, modder of niet, want anders kun je wel eens heel ver af moeten gaan parkeren. We, want Anny gaat mee... Dan zit ik daar te kleien onder het waakzaam oog van mijne gade. Dat is niet voor het eerst, ze ging al enkele keren mee, en ze kent er ook al enkele van mijn medeleerlingen. We gaan op de open deur dan samen ook eens alles bekijken, en vooral naar Lieselotte gaan kijken, die druk zal bezig zijn bij Juffrouw Roos. Een klein fijn vrouwtje, die naast die pubers, ook les geeft in de Grafische kunsten. Dat weet ik, omdat mijn Zwarte Piet uit die klas kwam, en daar ook les gaf.

Dat is een van de voordelen van het Sint zijn: je kent dan zowat alle leraars... (Minder: ze kennen mij ook...)

Ik ga stoppen... Het is zaterdag, het regent (nog altijd) en ik zie dat er hier pakken mailtjes te wachten staan...
tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: