zondag, januari 20, 2013

gebrilde merel

Witte Merel (albino)
Witte Merel (albino) (Photo credit: Wikipedia)
De vogels hebben honger...
Ik heb nog nooit zo veel merels gezien bij elkaar zitten. Er zitten er wel 10 of meer ruzie te maken om bij het voederhuisje te geraken. En alsof onder elkaar vechten nog niet genoeg is, komen er nu ook al enkele spreeuwen zich mengen in de gevechten om eten.

Nu kun je makkelijk het verschil zien tussen een merelman en een merelvrouwtje, de man is pikzwart en heeft een hele bek, het vrouwtje is eerder bruinig. Maar de ene merelman onderscheiden van de andere ???
Bij één exemplaar is dat mogelijk, die heeft namelijk verschillende witte veren in zijn zwarte pakje zitten, maar het mooiste is wel dat hij rond zijn ogen ook kleine witte veertjes heeft... Precies een bril.

We hebben al een paar keer geprobeerd hem te fotograferen, maar ofwel zit hij te ver, ofwel mislukt het door dat wij de foto moeten nemen van binnen naar buiten, door het raam... Op een van de foto's zie je zelfs helemaal geen merel, op het moment dat Anny op het knopje drukte, vloog meneer weg... Op de foto hierboven, zie je een gans witte merel... Heel lang geleden hebben we er een gezien in Sint Maria Horebeke, in de Rokegem.

Maar die van ons is dus eerder gevlekt, of bont, hoe je het noemen wilt...

De mooiste vogel, voor mij, is echter de spreeuw... Ik vind dat die een schitterend mooi verenpak heeft, en bovendien ook nog een mooi model met zijn lange spitse bek...
Maar al die vogels zijn een beetje gek ! Er ligt eten genoeg voor allemaal, en als het op is, leggen we nieuw eten, maar toch vinden ze het nodig om ondereen te vechten om aan de voedertafel te zitten. Ze komen eten om energie te hebben, en ze verspelen energie om te vechten.

Ik hoor van Anny dat ze al weer present zijn, en al aan het vechten zijn.

Ondertussen is het ook al weer aan het sneeuwen. Geen grote vlokken, maar van dat stuifsneeuw. De weerman voorspelt zo'n 5 centimeter er bij, en er ligt al meer dan 10 cm... en het is koud !

Het is zondag, er zijn rommelmarkten, maar met zo'n weer gaan we daar niet naar toe ! Als je niet buiten moet, doe het dan niet, je moet het niet zoeken ! Voor wie wel buiten moet, voor zijn werk of zo, is het al moeilijk genoeg in zo'n weer !

Maar het is wel vervelend om niet buiten te kunnen. Met de wagen ga ik maar buiten als ik echt moet, en te voet durf ik niet. Ik ben echt bang dat ik zou vallen ! Ik heb al zo veel pijn, laat staan dat ik nog eens zou vallen en misschien nog meer letsel krijg aan mijn rug.
Wellicht is het daardoor dat we zoveel aandacht hebben voor de vogeltjes ?

Ik ga stoppen, 't is zondag voor iedereen

tot de volgende ?




Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: