zondag, september 11, 2011

ZON????dag ????

2005 Autosnelweg FileImage by Komimo via FlickrDe hemel is zwaarbeladen met een donkergrijze wolkenmassa. Het daglicht komt er amper door. Ik zag dat mijn buitenlamp nog brandt, dat is immers een licht dat automatisch aan gaat als het donkert, en moet zorgen voor meer veiligheid.
Vanmorgen heel vroeg zag ik nog wat zon, maar die zit zo laag en staat al een end voorbij de kerk van Horebeke: het wordt winter !
Straks gaan we naar de rommelmarkt te Merelbeke, binnen ! Ook dat is al een symptoom van de komende wintermaanden: de rommelmarkten kruipen naar binnen...
De zomer is voorbij, en hij (zij?) is er nog niet eens geweest... We zijn van een veel te zomerse lente meteen de herfst ingeduikeld. We kregen we nu en dan enkele hete dagen of uren, maar zelfs dan was er nooit een echt zomergevoel.

Echt veel nieuws is er vanmorgen niet te horen... Alleen nog wat gezwam over politici en hun dwarse houding... En bericht over de vele schade door hagel en water in het Meetjesland (regio Maldegem, Assenede en co). Hier hebben we geen onweer gehoord of gezien, of... we zijn er dwars door geslapen.

Maar het is een gekke zomer, gek weer, gekke dagen... Straks gaan ze ons weer vertellen dat we dat allemaal te danken hebben aan de Global Warming, maar ik heb het idee dat onze zomer eerder wijst op een Globale afkoeling...

Heb je ook al eens gekeken naar de reclames voor nieuwe auto's ? Tegenwoordig staat daar dan bij : maar 259 gr CO2 uitstoot ... Da's een kwart kilo ! En dat zijn dus lage cijfers, want ze halen het aan alsof het een overwinning is. Mij lijkt dat enorm. Maar ja, ik ken er dan ook niets van. Ik zie nu alleen een autosnelweg voor me, waar ze met grote bulldozers de tonnen CO2 aan het opruimen zijn. Langs de kant zijn her en der CO2-stortplaatsen, en daar groeien stilaan hele bergen vervuiling.
Ik weet wel, het is een gek beeld, maar alleen zo kan ik mij een idee vormen van de tonnen uitstoot van ons wagenpark... Geen wonder dat er vervuiling is.

Wie het kan zou inderdaad beter wat meer te voet gaan of de fiets pakken... In de veronderstelling dat je nog zonder gevaar voor je gezondheid door de CO2 kunt waden ofte fietsen...

Gisterennamiddag dus weer op de academie gezeten, nu op mijn plaats, bij de eerstejaars... Waar ik me niet echt thuisvoel. Waar ik weer het bizarre gevoel heb dat ik er niet ben. De mevrouw die er les geeft heeft me een opdracht gegeven, is één keer langs geweest om me een hebbedingetje aan te prijzen om de klei mee glad te wrijven (1.5 euro en er komt nog een tweede exemplaar, iets steviger, maar momenteel niet in voorraad).... Ik moest weer een cilinder maken. De anderen hadden ook al de voormiddag besteed aan het cilinderen, maar ik haalde hen in... Toen vroeg ik de juf of ik daar niet iets anders mee mocht doen ? "Ja, want bij u gaat het al heel goed he" Ik heb er dan maar een fles van gemaakt. Blijkbaar hebben mijn lessen beeldhouwen ook hun nut gehad voor het keramieken..
(Mijn automatische spellingscontrole slaat weer eens tilt ! en kan niet overweg met al die zelf uitgevonden werkwoorden... maar dat is korter, en zegt precies wat ik bedoel)
Ik hoop dat ik in een korte tijd zal mogen beginnen aan het maken van beelden en -jes...
En ik betrap me zelf weer op "de koorts".... Als ik bezig ben aan dergelijke dingen, dan ben ik zo geconcentreerd en zo gespannen... Gek ! Ik heb nooit rustig kunnen werken. Ik zal het wellicht ook nooit meer leren.

Ach, maar ik amuseer me, en leer weer wat bij, en dat is heerlijk. Ik zit nu al te popelen voor de lessen over het maken en mengen van kleuren in de keramiek.

Tijdens de koffiepauze ( die ik niet benut) kwam plots Lieselotte (met twee klasgenootjes) bij ons binnen. Waar ze anders graag babbelt, was ze nu wat stillekes, een beetje onder de indruk van al die vreemde mensen die bij ons in de klas zaten? Mijn les stopte om 16.10 uur, en Lieselotte bleef nog tot 17.10 les volgen, dus ben ik eventjes naar haar klas gewandeld, en heb er wat staan babbelen met de leraar van Lieselotte. Ze waren er bezig een tekening te maken door blauwe papiertjes te kleven op een wit blad, waarbij de witte vlekken de tekening uitmaakten. Sommigen, waaronder Lieselotte maakten er mooie dingen mee. Bij anderen zat het er niet echt in. Misschien komt het nog wel, maar veelal zie je dat net die mensjes dat gedrevene missen, en zich wat zitten onledig te houden. Dat gedrevene lijkt dus wel een symptoom te zijn !

Het mag gek klinken, maar ik wou dat het al weer vrijdag was... Kan ik weer kleien...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: