dinsdag, augustus 16, 2011

Tielt (W.Vl.)

The HalletorenImage via WikipediaGisteren voormiddag zijn we naar de paternoster geweest voor Tante in de Home Vijvens te Huise... Na de dienst hebben we de aanwezigen een doodsprentje gegeven, en afscheid genomen van Germaine...Een nicht van tanteke, net zoals Anny er een is. Dat doet je wel een beetje nadenken. Natuurlijk is het bewuste nichtje een stukje ouder, maar toch...
Dan vlug naar huis, vlug iets gaan eten, en nadien: op naar Tielt, naar Roland en Rosa... en de rommelmarkt.
Met de GPS geen problemen (alleen wou hij me een rond punt doen nemen waar er geen rond punt is...) maar we waren veel vlugger dan verwacht ter plaatse bij Roland. Daar een potje koffie gedronken, dan voerde Roland ons naar de rommelmarkt en hij zou ons daar wel terug vinden, nadat hij zijn auto was gaan parkeren.
In Tielt is het een behoorlijk grote rommelmarkt, maar we zijn er minder lang blijven bij stilstaan dan normaal... Roland en Rosa zijn niet zo'n rommelmarkters. Dan zijn we samen een pint gaan drinken, en wat zitten babbelen en nadien iets gaan eten. en babbelen... kortom het was bijna 9 uur toen we weer thuis kwamen. Dat kwam voor een deel door dat Roland ons na het avondmaal nog eens rond toerde in de streek van Tielt. Vooral de Poelberg is me bijgebleven, een heuvel van waar je een prachtig zicht hebt op het rijke Vlaamse land (je ziet er zelfs de Kluisberg liggen!).
Kortom, het was een heerlijke dag, en Tielt is veel mooier dan ik dacht.
Wat is ons landje heerlijk om zien en om in te wonen !

En voor een keer deze "zomer", deden we dat alles in een heerlijk weertje.

Daarmee werd een wat triest weekend met een heerlijk uitje besloten...De normale gang van het leven. En de beste manier om verdriet te verwerken, en weer aan te sluiten bij het leven van alledag, met nadruk op leven.

Vanmorgen was het weer wat vergalt, toen ik naar de TV keek, naar het nieuws van gisterenavond en hoorde over de vele weekend-ongevallen en er bovenop nog eens wat politici hoorde wauwelen. "Ze" gaan het weer allemaal oplossen... ALS ze overeenkomen, dat wil zeggen, als ze hun gedacht krijgen en al de anderen zich akkoord verklaren met mijn kijk op de zaken... Dat "mijn" kun je vervangen door de naam van om het even welke partijvoorzitter. Met andere woorden, veel echt overleg moeten we echt weer niet verwachten. Alle partijen zijn er nu eenmaal van overtuigd dat zij de waarheid in pacht hebben, en dat al de anderen grote oenen zijn... (en ze hebben gelijk de anderen zijn OOK oenen)

Als ze zo voortdoen, raad ik u aan om snel nog eens naar Tielt te rijden, boven op de Poelberg te gaan staan en nog eens te kijken over het weelderige Vlaanderen, voor het zijn weelde verliest aan de stompzinnigheid van een bende kwijlende politici...

Ach, laat ik uw en mijn dag niet om zeep helpen door weer de politieke toer op te gaan... Laat ons genieten van het Leven, dag na dag, uur na uur, tel na tel. We weten immers niet hoelang we nog hebben, en het is - ondanks alle miseries - toch heerlijk om hier te zijn. Een mens vraagt zich af waarom er in hemelsnaam anderen zijn die de boel willen verneuken. Gisterenavond, op de terugweg naar huis, zagen wij in Dentergem een dame op de fiets, helemaal alleen, met een brede smile op haar gezicht. "Kijk" zei ik tegen Anny, "een gelukkige madame !" En kijk, het was zo waar besmettelijk, want op slag zaten wij ook te glimlachen.
Laten we dat dus meer doen, en hopen dat wij ook besmettelijk zijn, dan ziet de wereld er op slag veel zonniger uit.
Doen !


tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: