zaterdag, april 23, 2011

Zonnige zaterdag

Eurasian Collared Dove on my terraceImage by David d'O via FlickrHet mooie weer lijkt wel een blijvertje, maar de boeren zijn al volop aan het klagen. Het is niet erg dat het warm is, maar het is te droog. Vannacht zijn er nochtans enkele druppels gevallen, maar "het zand is nog niet geblust" zoals we hier plegen te zeggen, om aan te duiden dat de aarde niet eens echt nat werd.
Hoezee, er is weer een grote wielerterroristenmanifestatie in onze straat, gelukkig net niet tot aan onze deur... Maar vanmorgen zat ik er weer eens tussen met de wagen, en toen die vermaledijde bende rechts verdween, verscheen voor me een beerwagen, een van die grote mastodonten vol aalt. Eigenlijk hou ik meer van het woord dat ze daar hier voor gebruiken: een zeikstuk ... Klinkt veel meer zoals het ruikt.
Enfin mijn vreugde steeg aldus ten top... Heb je een auto, en kun je bijna te voet naast lopen.
Eigenlijk is dat een beetje gek, want er is geen enkele reden om me op te jagen, niets dat me dwingt om op dit of dat uur daar ergens te zijn, maar ik krijg tegenwoordig gewoon de kriebels als ik die bendes wielerdinges zie rijden.
Ik weet niet of je het gezien hebt, maar er begint iets te roeren onder de bevolking. Inwoners van Maarkedal kwamen al op TV vertellen van de ellende als er zo'n manifestatie langs je deur passeert... Die wielerkluivers vinden het doodnormaal dat je dan heel de dag binnenshuis blijft, want zij willen buiten.

Ik heb niets tegen een wielertoerist, zolang het er maar enkele zijn, en ze de wegcode volgen, en gebruik maken van de fietspaden. Maar die mannen zagen om fietspaden te hebben, en als er zijn, dan rijden ze er naast op de weg. 't Is om er de seskes van te krijgen. Tegenwoordig zijn ze heel degelijk georganiseerd in het kwaad, en zetten ze seingevers aan ieder hoek van de straat, om er zeker van te zijn dat er toch niemand het lef heeft om buiten zijn deur te komen. djudedju.

Gelukkig is het goed weer, en staat mijn meidoorn in bloei om me te troosten. Vorig jaar stonden er voor de eerste keer enkele trosjes op, maar nu zijn er al heel veel, het is mooi, al die roder bosjes bloemetjes. In mijn linde zit een koppel tortelduifjes met nest, en er zitten ook weer meesjes in de nestkastjes. Als we buiten komen in onze tuin, dan kwettert de merel alarm, want vlak boven ons hoofd zitten vier of vijf jongen die dan plots heel stil worden. Als we op het terras gaan, dan kunnen we netjes in het nest kijken. Het winterkoninkje moet hier ook ergens nestelen, maar ik weet niet waar precies, ik vind het nestje niet. Hij had eerder een mooi nestje gemaakt in mijn clematis, maar daar woont hij niet in, hij moet meer dan een nest hebben gemaakt. Rijke vogeltjes met een buitenverblijf?

En morgen is het Pasen, dus wens ik jullie allemaal een Zalig Paasfeest !
Heb je het ook gelezen, een kerk heeft een doodsbericht gepubliceerd van Christus, om zo de mensen nog eens attent te maken op de betekenis van Goede Vrijdag en uiteraard Pasen, anders lijkt heel het gebeuren bedolven te worden onder de sjokolatten eieren....  Nu en dan lees je toch nog eens wat positiefs in en over de kerk, het is echt niet allemaal slecht en niet allemaal pedofilie. En misschien, heel misschien, als de Kerk een harde tik op de neus krijgt, weten ze weer waar ze voor staan, en zullen ze misschien eindelijk het geloof voor de macht gaan plaatsen... Macht die toch ergens in het eigenste evangelie wordt afgekeurd... Maar net dat bewijst dat ook de Kerk is samengesteld uit mensjes, je weet wel, die dingen die zo verslingerd zijn aan macht en rijkdom...

Misschien komt er nu eindelijk iets anders ? De FBI heeft bekend gemaakt dat er inderdaad buitenaardse wezens zijn neergestort in Rosswell, en we zagen foto's van het lijk van een buitenaards wezen in Rusland. Best dat er nu geen koude oorlog meer is, of anders waren er zonder dat ze het zelf wisten nu al kapitalistische en Sovjet-Russische UFO's geweest. Of die berichten een grond van waarheid hebben ????
Ik weet het niet, maar ik denk dat de kans dat er nog planeten zijn met leven en wellicht ook verstandig leven, is wellicht groot... Het heelal is zo groot, zo Heel  Al...
Zouden ze dan daar ook godsdienst(en) kennen ?
En zou God bij hen dan ook een beetje op hen gelijken?

Of zou hun verstand zo erg anders zijn, dat zelfs dat niet zou bestaan, althans niet in een voor ons begrijpbare vorm... Misschien hebben ze ginder een soort kolonie-verstand, in de zin van wat we hier bij mieren en bijen zien, maar dan veel verder en sterker uitgebouwd ? Of nog iets anders, iets wat wij ons gewoon niet eens kunnen inbeelden ?
Het zou wel heel toevallig zijn mochten ze min of meer op ons lijken, qua lichaam en qua verstand...

Och, wellicht weten we het nooit, en misschien, als we het wel te weten komen, zijn ze zo dat we het veel liever niet hadden geweten. Misschien kunnen we veel beter ons bezig houden met onze eigen aarde, daar is herstelwerk genoeg aan !

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: