vrijdag, april 08, 2011

Linux 20 jaar jong !

Tux, as originally drawn by Larry EwingImage via WikipediaVerwacht van mij hier geen stuk geschiedenis, noch een technisch of technologisch exposé, nee, ik wil gewoon het feit melden dat Linux twintig jaar oud is, en Microsoft ondertussen mijlen ver achter zich heeft gelaten.
Verwonderd ?
Toch is het zo!
Alleen op het vlak van de PC heeft Microsoft nog een voorsprong ( zo'n 90 % !) op Linux, maar in alle andere zaken waar een soortement computer in zit, is het al Linux wat de klok slaat. Zelfs als je werkt op een computer die is aangesloten op een netwerk, is de kans héél erg groot dat dit een Linux-systeem is. Je GSM, je GPS, je hartmeter en passenteller in je uurwerk, je tablet (als het geen Mac is) is Linux.
Bij mij komt dat over als af Linux een stille werker is, in alle bescheidenheid, en zonder overal in grote letters op te zetten LINUX... Bijbels gezien is bescheidenheid een deugd. Waarvan akte.

Ik denk dat ik nu een jaar of 5 Linux (lees Ubuntu) gebruiker ben, en nog steeds tot mijn volle tevredenheid. Ja, er zijn ook tekortkomingen aan, maar die zitten aan ieder systeem, en ik heb het niet alleen gratis, ik mag er mee werken op de manier die ik wil, en mag het aanpassen aan mijn eigen behoeften, en daarvoor putten uit een schier onuitputtelijke voorraad software, die ook al gratis is... Wat wil je nog meer ? Ik lees dat Windows 7 eindelijk weer eens een stabiel systeem is, na al de miskleunen is dat een verheugend feit, maar niettemin is het ook nog steeds het systeem dat het meest onderhevig is aan virussen en andere malware. In de jaren dat ik met Ubuntu werk, heb ik bij mijn weten nog geen last gehad van een virus. Let wel, ik zeg niet dat er nooit eentje binnenkwam, maar door het systeem heb ik er nooit last mee gehad. Ik heb sinds enige tijd een antivirus-programma op mijn systeem, maar dat zit er niet voor mij, maar om zoveel mogelijk te verhinderen dat ik - zonder het te weten- een virus zou doorgeven aan u, Windows- en Mac-gebruiker.
Nee, ik ben echt tevreden van mijn Ubuntu... Het enige wat soms kriebelt bij mij, is de lust om ook eens te kijken bij Open Suse, of Mint, of Red Had, of Knoppix of een van die vele andere Linux-systemen...

Het is zomer... 's Nachts is het nog wel koud, maar tijdens de dag is het warm en zonnig, en mijn linde vertoont al wat groen, het zijn nog wel wat kleine pietepeuterige blaadjes, maar ze tonen al dat speciale groen van de linde. Aan mijn meidoorn (met roosvormige bloemetjes, staan voor de eerste keer een hele boel bloemknopjes, en mijn Camelia's zijn al bijna uitgebloeid... De straatkanten staan weer met frisgroen gras te pronken... De wereld krijgt weer kleur.

Ik weet niet of je je al eens hebt pogen in te leven in de gezinssituatie van iemand die door een pedofiel werd misbruikt? Niet doen, je slaapt niet meer, je eet niet meer en je zou warempel beginnen drinken van ellende. Het ergste is dat de getroffen kinderen er niet kunnen over praten, het is wellicht te erg, en ze vreten alles op, terwijl het wellicht ook henzelf op vreet. 's Nachts worden ze huilend wakker, in panische schrik, en kunnen of durven niet praten over wat hen beroert. Ik wens het mijn ergste vijand niet toe...
Als het juist is dat je ook zondigen kunt in gedachten, dan zal ik branden in de hel in alle eeuwigheid, want ik heb nog nooit zoveel nachten achtereen moorden gepleegd als de laatste weken. Ik heb er bovendien genot in geschept dat op de meest pijnlijke en langzaamste manier te doen... En er over schrijvend krijg ik al weer goesting om die kerel te kelen... Ik sta niet alleen in die woede, zelfs in de bijbel lees ik dat ons Heer die kerels met een molensteen om de nek in het diepste van de oceaan zou willen kegelen...
Sinds enige tijd is mijn vergevingsgezindheid op nul gezet... Ik ben alleen vol van de verbittering en van medelijden met de slachtoffers, en van woede op de dader.
Ach, ik weet dat ik het in werkelijkheid nooit zou kunnen, maar misschien helpt het in gedachten wraak nemen wel een beetje om het te verwerken...
Machteloos... van binnen verterend.

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Anoniem zei

OPLETTEN !!!!!!!!