zaterdag, april 09, 2011

De rommelmarkt is er weer !!!

Manneke Pis in Geraardsbergen (België)Image via WikipediaDe eerste buiten-rommelmarkt is er weer. Althans hier in onze regio, best mogelijk dat er ergens anders al waren, maar ik ga niet heel ver, dus was Geraardsbergen voor mij de eerste. Hier zeggen we Giesbèrgen, met een lange è-klank, wat neigend naar een aa.
't Was goed waar je in 't zonneke kon lopen, maar in de schaduw (de schaave) was 't maar koud. Eén aankoop gedaan... een wandelstok. Hij staat al bij de hoop in de hal.
Wel een blij weerzien met een deel van de markters, als je een vaste klant bent van de rommelmarkten, dan kennen een boel van die mannen je, en spreken je aan. Het is een beetje een gevoel van thuiskomen.
Morgen gaan we weer, ik weet nog niet precies waar we gaan voor kiezen, want er zijn er al een paar... In het hoogseizoen kun je tientallen markten doen op een weekend (als je dat al zou willen...)

Het is fijn om weer eens iets anders te hebben om te doen. Momenteel is alles wat mijn gedachten wat verzet, van harte welkom. Bovendien werkt al die miserie ook nog eens op mijn rug, en heb ik veel meer en veel sneller pijn dan anders. Blijkbaar is lichaam en geest veel meer één dan we denken... ?

In het terugkeren hebben we nog wat boodschappen gedaan in Brakel, maar de zaterdag is het véél drukker dan anders... Alhoewel we maar enkele kleinigheden moesten hebben, waren we bijna een half uur kwijt. Voor ons is dat niet gewoon. Wij zijn mensen die naar de winkel gaan en vlugvlug nemen wat we nodig hebben, en dan weer naar huis. Wij zijn dus ook de mensen die heel ambetant rondlopen als het warenhuis het weer eens heeft nodig gevonden om alles op een andere plaats te zetten, want wij hebben geen interesse in een kijk-ronde... Aan ons verdien ze wellicht niet veel, en zeker geen winst aan hun verhuis van de waren in de winkel zelf...

Gek, weet je dat we alle twee wat onwennig lopen omdat we niet naar het rusthuis moeten naar tanteke ? Misschien gaan we nog wel eens naar de kliniek. Hopende dat we nu wat kunnen praten, ook al is ze dement, maar de laatste keer was ze zo ver weg, dat er echt niets meer aan te doen was.
Weet je, het wordt nu echt zomer... de rommelmarkten zijn er weer !
(en de baan zit tjokvol wielerterroristen)
... en we hebben al zwaluwen gezien !

tot de volgende ? (Op de foto: Manneke pis van Geraardsbergen, de oudste van het land !!!)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: