dinsdag, januari 11, 2011

Wintertime

Red: French Flanders; Hatched: region in Franc...Image via Wikipediaand the living is heavy... Wintertime and the cotton seems dead.
Ik heb de cafaar, the bleus, de winterdepressie
't Is potdomme 9 uur gepasseerd, en het is hier nog altijd donker.
djudedju
'k Wou dat ik een zwaluw was, en met de zon mee naar het zuiden was getrokken.

De lucht zit potdicht met grijze wolken. Hoe zou het weer in Brazilië zijn, loopt Luc daar nu in shorts rond te kijken naar de bloemetjes en de bijtjes ? Vooral dat laatste, want bijen, die houdt hij sinds enige tijd in de gaten. En naar het schijnt zitten er daar in die regionen rassen die nog veel agressiever zijn dan de bijtjes die hem zo liefdevol omzwermen... (The killer-bees !)

Ik zie dat hij nu en dan een computer opendoet, want sinds hij daar zit, heb ik een lezer in Brazilië... Dus zal hij bij het lezen van dit artikeltje weer zitten grijnzen. En onderwijl een lastige bij wegwuiven. Eigenlijk had ik al eens een Zuid Amerikaans mailtje verwacht, enkele foto's van een zonnebadende Luc tussen de Braziliaanse schonen. Zou hij heel ver weg zitten van Rio en het carnaval ? Of mag hij daar niet naartoe van zijn madam? Kwestie van de bekoring weet je...

Hij zit daar nu in een van de opkomende grootmachten van deze aarde. Naast China en India, horen we voorlopig wel nog minder van Brazilië, maar de laatste weken heeft men plots ontdekt dat daar een immens land is, met een immense bevolking en enorme bodemschatten. Als we nog wat willen meespelen in de wereldhandel, moeten we voortmaken met de eenmaking (de werkelijke eenmaking!) van Europa, want er zijn heel grote nieuwe spelers aan het opkomen. Zelfs met een echt hecht Europa zullen we maar een underdog zijn... laat staan als een pietepeuterig België, en zeker niet als we ook nog eens gaan splitsen. Op wereldvlak zouden we dan wellicht beter bekend worden als Micronesië nummer twee. Want och Here, wat is Vlaanderen, Wat is Wallonië ??? Samen zijn we nog maar een vliegenscheet op de wereldbol. Heb je ook al eens op een wereldkaart op je computer je thuis moeten aanduiden? Je moet heel goed mikken, want veelal is het pijltje van je muis al groter dan heel ons Absurdistan. En in dat onnozel klein stukje, daar, onder je pijltje van je muis, daar liggen we te ruziën en te spreken van splitsing! En ook qua bevolking zijn we niet veel soeps, er zijn steden waar meer inwoners zijn dan in heel ons ongesplitste land(je).

Als die bietekwieten gelijk krijgen, dan leef ik binnenkort in het grensgebied, bijna op "de schreve" zoals ze het zo kernachtig zeggen in West Vlaanderen. Dat komt omdat daar eigenlijk ook niet echt een grens was, maar een kunstmatige lijn, een schreef op de kaart, en aan de ene kant klapten ze West-Vlams en aan de andere kant...ook... Hier zou dat ook zo zijn, in Schorisse op de Koekamer zouden ze de grens overgaan en plots in de Cocambre staan, waar de mensen gewoon buren zijn en dan toch plots anders.

D' Hoppe zou plots ophouden te bestaan en alleen nog La Houppe mogen heten, en de Vlaamssprekende inwoners zouden scheef bekeken worden als verdacht, wellicht heulend met de vijand. Misschien zou men wel weer dat oude Zwartzakken en sales boches boven gaan halen.
Racisme in eigen boezem.
En dat alles, in dat land dat je niet vindt omdat het pijltje van je muis veel te groot is.
djudedju

Och, ik weet wel, er zijn dingen die nodig moeten worden rechtgezet, maar kijk, ik ben al meer dan 43 jaar getrouwd, gelukkig getrouwd, en al die kleine akkevietjes die er ooit wel eens geweest zijn, hebben niets veranderd aan dit samenleven. Met de Walen leven we al 180 jaar samen, en er zijn vele akkevietjes geweest, maar moeten we na al die tijd daarom plots gaan scheiden van tafel en bedde ? We zouden veel beter eens knuffelen en een boeketje bloemen meenemen.... Zou veel wijzer zijn, en dan eens beslissen van, in plaats van ruzie te maken over de meeste plaats in het bedde, twee eenslapertjes zetten, in één kamer, zodat er geen ruzie meer kan zijn over de juiste plaats, en we toch nog eens lekker dicht kunnen kruipen eens bij de een dan eens bij de ander... Heerlijk knuffelen en mekaar warmen. Wedden dat we na een tijdje de twee beddekes samen zouden schuiven, want de winters zijn hier zo koud tegenwoordig !

och, ik ben aan 't dromen, maar allee, is dat geen veel heerlijker beeld dan de vechtscheiding die men nu aan het opvoeren is ? En het gaat ! Het kan ! Wij doen het hier al meer dan 43 jaar !

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Tiens Mevissen zei

Goeiemiddag Toon!

Die Luc van jou, kijkt die ook wel eens op mijn website? Ik heb daar namelijk ook al een keer of drie vier een bezoeker uit Brazilië gehad.

Je hebt een nieuwe foto van jezelf geplaatst, zie ik.
Schitterend zo met die tere baby tegen jouw lange baard.
Als ik een man was, zou ik zo'n baard willen hebben.
Maar helaas, als op mijn kin ook maar het kleinste spierwitte haartje verschijnt, valt dat onmiddellijk ten prooi aan mijn pincet (bananengrijns...).

PS
Als je wil zien wie er allemaal op mijn site komen, kijk dan op de homepage helemaal onderaan. Daar staat een minigrafiekje, klik er maar eens op.
Brazilië wordt nog niet genoemd, er waren er nog niet genoeg denk ik.

Dikke Limburgse kus, eerlijk delen met Annie,

Tiens