zaterdag, januari 29, 2011

depri ? Olijfolie !

Horse racing of the Sioux indiansImage via WikipediaUit een onderzoek zou blijken dat er een samenhang is tussen verzadigde vetten en depressiviteit. Ook mensen met buikvet (dat vet is op zich ook al verzadigd !) zouden vlugger depri zijn. Mensen die echter onverzadigde vetten nutten, met voorkeur voor olijfolie, die zouden niet of althans veel en veel minder aan depressiviteit lijden.
't Is maar dat je het weet.
Ik moet dus dringend van mijn buikvet af, en moet alle verzadigde vetten mijden, wil ik niet vroeg of laat in een diepe depressie vallen. De kans is zeer groot dat ik er binnenkort toch inval, of misschien zelfs in rijd ! Immers, de putten die hier tot in mijn oprit toe, gemaakt zijn door de Sioux in onderaanneming voor Belgacom, worden steeds dieper en dieper, en vormen dus op zich een depressie in mijn oprit.
(Ik twijfel of ik nu eigenlijk nog over een oprit beschik, of over een inrit...)
Dit zou dus door verzadigde vetten komen.
? ?? ????
Weet je, ik pleit schuldig...
Herinner je je nog dat ik water in mijn mazoutput kreeg? Dat was omdat het deksel blijkbaar niet genoeg sloot, en ik heb dan alles netjes gekuist, en vet (verzadigd!) in de groef gedaan zodat het deksel waterdicht zou zitten...
Nu heeft dat vet wellicht de depressie veroorzaakt enkele meters verder op mijn oprit.
Geen twijfel meer dat de geleerde professoren dus gelijk hebben ! Vet leidt tot depressies.
Wij moeten dus "haastiglijk" ons taalpatrimonium aan passen en de term gezellige dikkerd vervangen door depressieve dikkerd.
Dankzij de herhaling van de D's, kan dit nog eens makkelijk gaan ook.

Het kan natuurlijk ook dat de depressie in mijn oprit komt door het feit dat de putten op een minder effectieve manier zijn aangelegd door depressieve Sioux, want zij werkten onder een haast onmenselijke druk ! Stel je voor, in plaats van de normale vijftien man om putten in Belgische bodems te maken, waren zij hooguit met drie (3) !

15 man... Je moet het filmpje maar eens gaan opzoeken, ik durf het niet op mijn blog te zetten, ons landje is nu al onsterfelijk belachelijk aan het worden dank zij hele legers nutteloze politieke oenen, zonder dat onze arbeiders ook nog eens door de modder moeten worden gehaald. (In geval van putten kun je de modder wel degelijk citeren)... Gisteren in het nieuws toonde men zelfs het filmpje, met een rechtzetting van de betrokken gemeente er bij, het zou gaan over een uitleg die men gaf aan een ganse groep, voor het gebruik van een nieuwe techniek. Nieuwe techniek in het putjes graven??? Een nieuw model van spade misschien? Eentje met ingebouwde leuning om het rusten makkelijker te maken? Geen idee... Ik heb het filmpje drie keer bestudeerd, en ik zie niets nieuws in de techniek van het putjes maken.

Maar ja, ik ben dan ook geen specialist in het putten maken. Heel mijn leven ijver ik al in het maken van een hoopje (centen), en dat lijkt mij in de huidige tijd al heel moeilijk. Laat staan dat ik plots zou overschakelen op het maken van putten.

Ik ken er wel die daar heel straf in zijn, maar je kunt ze momenteel niet aan het werk zien, ze zijn nog niet geformatteerd.... Het gekke is, dat ze, zonder tot een regering te zijn samen gesmeed (nu ja...) er al wel degelijk in lukken de groooooote staatsput nog wat te verdiepen. Maar ja, ze zijn daar niet met maar drie man, zelfs niet met maar 15 man, ze zijn er met een heel legioen (10 centuries, ofte 100 manipels...) of toch ongeveer.

Mag ik bij deze alle bekende en onbekende "toestuurders" van mailtjes vragen me GEEN mailtjes meer te sturen met de becijfering van wat die bietekwieten ons dagdagelijks kosten, want anders sukkel ik toch nog in die put op mijn oprit, en wie weet hoelang ik dan depressief zit te wezen. Nee, ik weet wat ze kosten, en je hoeft er me heus niet aan te herinneren. Bovendien rekenen jullie gewoonlijk er de kosten van de kabinetslui (vooral lui) er niet eens bij, en daar zitten nochtans vele politiek geplaatsten met behoorlijk grote schoppen putten te scheppen in onze bekleining (in andere landen heet dit meestal een begroting, maar wij kunnen ons dat niet meer permitteren).

Ach, ik ga stoppen... Ik wil u, tijdens het weekend dan nog, geen depressie bezorgen...

tot de volgende ?




Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: